Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

OmaTakaus

Asuntolainaan tarvitaan aina takaus. OmaTakaus on lisävakuus, jonka voit ostaa asuntolainaasi, kun tarvitsemasi asuntolainan määrä ylittää asunnon vakuusarvon. Kun hankit OmaTakauksen, sinun ei välttämättä tarvitse pyytää asuntolainallesi takaajia tai sitoa asuntolainaasi muuta vakuutta.

Asuntolainan OmaTakauksen voit ostaa lainaan, jolla sinun on tarkoitus

  • ostaa valmis asunto, joka tulee sinun tai perheesi omaan, vakituiseen asumiskäyttöön ja sijaitsee Suomessa,
  • peruskorjata sinun tai perheesi vakituisessa asumiskäytössä olevaa asuntoa tai
  • järjestellä nykyisiä asuntolainoja uudelleen, esimerkiksi vapauttaaksesi vanhasta asuntolainasta takaajat tai muut vakuudet.

OmaTakauksen ominaisuudet

Nordean luottotakaus asuntolainalle eli OmaTakaus on lainan ottajalle lisävakuus, pankille se on vakuutus.

OmaTakaus on lisäkulu asuntolainan kokonaishintaan, mutta siitä voi olla suuri apu jos lainan ottaja kohtaa maksuvaikeuksia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos asuntovelallinen ei enää pystyisikään suoriutumaan asuntolainansa maksuista, eikä lainan vakuutena olevan asunnon myyntihinta riittäisi kattamaan jäljellä olevaa velkaa, maksaa vakuutusyhtiö pankille korvauksen, jonka määrä on enintään ostetun OmaTakauksen suuruinen.

Vakuutusyhtiöllä on kuitenkin oikeus periä pankille maksamansa korvaus takaisin lainan ottajalta.

Hinnat

OmaTakauksen hinta riippuu asuntolainan ja tarvittavan lisävakuuden määrästä.

Esimerkiksi, jos sinulla on omaa rahaa 15.000 euroa, tarvitset lainaa 85.000 euroa. Uusi asunto kattaa lainasta 75.000 euroa, joten tarvitset OmaTakauksen 10.000 eurolle, joka maksaa 246,50 euroa.

Tarkan hinnan juuri sinun tarvitsemallesi OmaTakaukselle saat lähimmästä konttorista tai soittamalla Nordea Asiakaspalveluun.