OmaTakaus

Asuntolainaan tarvitaan aina vakuus. OmaTakaus on lisävakuus, jonka voit ostaa asuntolainaasi, kun tarvitsemasi asuntolainan määrä ylittää asunnon vakuusarvon. Kun hankit OmaTakauksen, sinun ei välttämättä tarvitse pyytää asuntolainallesi takaajia tai sitoa asuntolainaasi muuta vakuutta.

Asuntolainan OmaTakauksen voit ostaa lainaan, jolla sinun on tarkoitus

  • ostaa valmis asunto, joka tulee sinun tai perheesi omaan, vakituiseen asumiskäyttöön ja sijaitsee Suomessa,
  • peruskorjata sinun tai perheesi vakituisessa asumiskäytössä olevaa asuntoa tai
  • järjestellä nykyisiä asuntolainoja uudelleen, esimerkiksi vapauttaaksesi vanhasta asuntolainasta takaajat tai muut vakuudet.

OmaTakauksen ominaisuudet

Tavallisesti asunnon vakuusarvo lainalle on 75 % asunnon arvosta.  Puuttuvalle osalle (enintään 15 % ja ensiasunnon ostajille 20 %) voit ostaa esimerkiksi OmaTakauksen. Jos asuntosi ja  OmaTakaus eivät riitä koko lainalle vakuudeksi, tarvitset omia säästöjä tai muuta vakuutta loppuosalle.

Jos lainan ottajana et pysty suoriutumaan asuntosi maksuista ja eikä lainasi vakuutena olevan asunnon myyntihinta riitä kattamaan jäljellä olevaa asuntolainaasi OmaTakauksen myöntänyt vakuutusyhtiö maksaa enintään ostamasi vakuutuksen suuruisen korvauksen pankille. 

Vakuutusyhtiö voi periä pankille maksamaansa korvausta takaisin lainan ottajalta.

Hinnat

OmaTakauksen hinta riippuu asuntolainan ja tarvittavan lisävakuuden määrästä.

Esimerkiksi: Ostat 100.000 arvoisen asunnon ja sinulla on omaa rahaa 15.000 euroa, tarvitset lainaa 85.000 euroa. Uusi asunto kattaa lainasta 75.000 euroa, joten tarvitset OmaTakauksen 10.000 eurolle, joka maksaa 246 euroa.

Tarkan hinnan juuri sinun tarvitsemallesi OmaTakaukselle saat lähimmästä konttorista tai soittamalla Nordea Asiakaspalveluun.

Lainalupaus = lainatarjous

Uuden kodin etsintä helpottuu, kun olet neuvotellut pankin kanssa lainalupauksen valmiiksi. Asuntolainatarjous ei sido sinua lainan ottamiseen.

Lue lisää lainalupauksesta

Asuntolaina

Nordean asuntolainalla voit toteuttaa unelmasi - ostaa asunnon, rakentaa oman talon tai hankkia sijoitusasunnon.

Lue lisää Asuntolainasta