Opiskelu ulkomailla = korotettu opintolaina

Tiesithän, että opintolaina ulkomailla opiskeluun on jonkin verran korkeampi kuin kotimaan kamaralla.

Kun opintolainan valtiontakaus on useimmilla opiskelijoilla Suomessa 650 €/kk, on korotettu opintolaina ulkomailla suuruudeltaan 800 €/kk.

Opintolainan nostaminen kannattaa, monistakin syistä. Se tuo opiskelijan talouteen tärkeää joustoa ja auttaa häntä pitämään taloutensa tasapainossa. Pelivara auttaa ulkomailla opiskelevaa paitsi keskittymään olennaiseen eli opintoihinsa, myös nauttimaan arjen elämyksistä ja vapaa-ajasta uusien ystävien kanssa. Näin haet opintolainaa.

Moni rahoittaa opiskelijaelämää opintolainan sijaan käymällä opintojensa ohella töissä. Opiskelu ulkomailla kuitenkin tehnee työpaikan löytämisestä haastavampaa kuin mitä se olisi Suomessa. Siksi korotettu opintolaina ulkomailla on sitäkin arvokkaampi, varsinkin jos opiskelet maassa, jossa elinkustannukset ovat suhteellisen korkeat.

Lainan takaisinmaksusta tulee ajankohtaista vasta sitten, kun opiskelu ulkomailla on jo takanapäin ja koko tutkintokin suoritettu, eli siitä sinun ei tarvitse murehtia vielä opintojesi aikana.

Ja mikäli valmistut määräajassa, valtiolta on luvassa vielä ylimääräinen bonus: opintolainahyvitys. Kela tarjoaa määräajassa valmistuneelle opintolainahyvityksen, joka voi parhaimmillaan olla jopa tuhansien eurojen suuruinen. Lue lisää opintolainahyvityksestä.

Luottokortti opiskelijalle

Jos edessäsi on opiskelu ulkomailla, avaat luultavasti itsellesi kohdemaassa pankkitilin opintojesi ajaksi. Kannattaa silti ottaa matkaan mukaan myös kotimainen luottokortti, joka voi osaltaan helpottaa ja jouduttaa maksuasioita ulkomailla. Luottokortti on tarpeen etenkin matkan alussa, jolloin et ole vielä ehtinyt avata pankkitiliä kohdemaassa.

Korkeakouluopiskelijana voit saada Nordea Gold -kortin, jossa on pankki- ja luottokortti samassa paketissa. Nordea Gold on kansainvälisesti hyväksytty maksukortti ja voit maksaa reissussa valintasi mukaan joko luotolta (credit) tai suoraan pankkitililtäsi (debit).

Voit hakea Nordea Goldia, kun sinulla on opiskelupaikka yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai muussa korkeakoulussa. Nordea Gold on mahdollista saada ilman opintopistevaatimuksia.

Jos sinulla ei vielä ole luottokorttia, voit hakea Nordea Gold -korttia kätevästi Nordean verkko- tai mobiilipankista.

Lue lisää opiskelijan Nordea Goldista

Ovathan vakuutukset kunnossa?

Opiskelu ulkomailla kannattaa ehdottomasti tehdä vakuutuksen turvaamana. Näin siksi, että ilman asianmukaista vakuutusta odottamattomista yllätyksistä saattaa aiheutua kohtuuttoman suuret kustannukset.

Nordea Gold -luottokorttiin sisältyy ulkomaanmatkavakuutus, jossa vakuutetun matkan enimmäiskesto on 90 päivää. Koska opiskelu ulkomailla kuitenkin kestää yleensä vähintään yhden lukukauden, luottokortin matkavakuutus ei sovellu opiskeluajan vakuuttajaksi.

Yksi hyvä ratkaisu saattaa olla kohdemaasta hankittu vakuutus. Monet yliopistot ympäri maailman tarjoavat opiskelijoilleen kattavia sairausvakuutuksia opintojen ajaksi. Voit myös kysellä vakuutusratkaisuista paikallisilta vakuutusyhtiöiltä jo ennen kuin ulkomailla opiskelu alkaa.

Jos kuitenkin haluat hankkia vakuutuksesi jo ennen matkaa Suomesta, sekin järjestyy. Ota meihin yhteyttä, niin voimme yhdessä etsiä juuri sinun tarpeisiisi sopivan vakuutuspaketin ulkomaanopintojesi turvaksi.

Etkö vielä ole Nordean asiakas?

Liity nyt opiskelija-asiakkaaksi ja hyödynnä etusi!

Tule asiakkaaksi verkossa