Tiesitkö?

Opiskelijan edut ovat voimassa 31-vuotiaaksi asti

Opiskelija-asiakkaan etusi ovat voimassa, kunnes täytät 31-vuotta, vaikka valmistuisitkin jo aiemmin. Tämän jälkeen palveluiden edut ja hinnat ovat asiointisi mukaisia.

Tutustu opiskelija-asiakkaan etuihin.

Kuinka suuri opintolainahyvitys on?

Opintolainahyvityksen etu voi olla jopa tuhansia euroja. Opintolainahyvityksen määrä riippuu siitä, paljonko opintolainaa on kertynyt. Parhaimmillaan kyseessä on merkittävä lisäetu, sillä hyvitys voi keventää lainasi takaisinmaksua opintojen jälkeen merkittävästi. Kelan laskurilla voit arvioida hyvityksen suuruuden.

Jos sinulle myönnetään opintolainahyvitys, Kela maksaa hyvityksen yleensä suoraan pankkiin opintolainasi ylimääräisenä lyhennyksenä.

Kuka on oikeutettu opintolainahyvitykseen?

Opintolainahyvityksen voit saada, jos:

  • olet aloittanut ensimmäiset korkeakoulututkinto-opintosi 1.8.2014 tai sen jälkeen,
  • suoritat tutkintosi määräajassa ja
  • sinulla on valtion takaamaa opintolainaa yli 2 500 euroa.

Hyvitykseen oikeuttaviin tutkintoihin lukeutuvat yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa suoritettava alempi tai ylempi korkeakoulututkinto. Opintolainavelallinen voi saada hyvityksen vain ensimmäisestä suorittamastaan tutkinnosta.

Määräajan pituus riippuu suoritettavasta tutkinnosta ja sen laajuudesta. Useimmissa tapauksissa määräaika lasketaan lisäämällä ennalta määriteltyyn tavoiteaikaan enintään yksi lukuvuosi. Mikäli tutkinnon suorittaminen määräajassa ei ole mahdollista, määräaikaa on mahdollista pidentää, jos opinnot ovat hidastuneet hyväksyttävästä syystä (varusmiespalvelus, perheenlisäys, sairaus jne.).

Opintolainahyvityksen määrällä on myös yläraja, joka määrittyy suorittamasi korkeakoulututkinnon laajuuden perusteella. Jos korkeakoulututkinto on suoritettu ulkomailla, hyvityksessä huomioitava lainan enimmäismäärä on suurempi.

Opintolainahyvityksen hakeminen on helppoa – sitä nimittäin ei yleensä edes tarvitse erikseen hakea, vaan Kelan päätöksen saa automaattisesti sen jälkeen, kun tutkinto on suoritettu. Lisätietoja poikkeustapauksista ja siitä, kuinka opintolainahyvityksen hakeminen silloin tapahtuu, saa KelastaAvautuu uuteen ikkunaan.

Kelan sivuilta löydät lisäksi paljon käytännön esimerkkejä sekä laskurin, jonka avulla voit arvioida mahdollisen opintolainahyvityksen määrää. Jos jokin jää vielä epäselväksi, voit olla suoraan yhteydessä Kelaan.

Mikä on opintolainavähennys?

Joskus kuulee puhuttavan myös opintolainavähennyksestä. Opintolainavähennys on verovähennys, joka koskee vain korkeakouluopiskelijoita, jotka ovat aloittaneet ensimmäiset korkeakoulututkinto-opintonsa ennen 1.8.2014. Lyhentämällä opintolainaa pankille, voit vähentää veroistasi opintolainavähennyksen verran vähemmän veroja.

Lue lisää opintolainavähennyksestä Kelan sivuilta.Avautuu uuteen ikkunaan

Opintolaina Nordeasta

Opintolaina on valtion takaama laina, jota opiskelijat voivat hakea taloutensa tueksi aina vuodeksi kerrallaan. Nordealta haet opintolainan helposti ja saat hyödyt opiskelija-asiakkaan kattavista eduista.

Näin haet opintolainaa

Opiskelijan maksuttomat edut

Tarjoamme monipuolisia palveluita ja etuja korkeakouluopiskelijoille. Liity opiskelija-asiakkaaksi ja varmista itsellesi parhaat edut ja hinnat.

Lue lisää opiskelija-asiakkuudesta

Miksi kannattaa säästää?

Jos rahasi riittävät hyvin ja kuukauden päätteeksi tilille jää vielä ylimääräistä, kannattaa aloittaa säästäminen.

Lue lisää miksi kannattaa säästää