Vertaile opintolainan määrää ja korkoa

Suuntaa antavat esimerkkilaskelmat perustuvat Kelan myöntämiin tukikuukausiin.

9 tukikuukautta
27 tukikuukautta
45 tukikuukautta
Todellinen vuosikorko

Opintolainan määrä

Opintolainaa voi saada opintotukipäätöksen mukaisesti 300–650 euroa/kk ja ulkomailla jopa 800 euroa/kk.

Sinun ei tarvitse nostaa koko lainaa, sillä opintolainaa haetaan vuodeksi kerrallaan. Opintolainan osanostosopimuksella voit itse päättää milloin ja kuinka paljon lainaa nostat.

Opintolainahyvitys tukee opiskelijaa opintolainan takaisinmaksussa. Lue lisää opintolainahyvityksestä.

Opintolainan korko

Opintolainan kokonaiskorko muodostuu viitekorosta ja marginaalista. Opintolainan viitekorko on 12 kuukauden euribor, johon lisätään pankin marginaali, joka on noin 0,50%. 

Opintolainasta ei makseta korkoa opiskeluiden aikana. Opiskelun ajan korot lisätään lainan pääomaan, eli pääomitetaan. Pääomitus tehdään kaksi kertaa vuodessa, kesäkuussa ja joulukuussa. Pääomitus tehdään viimeisen kerran viimeisen opintotukikuukauden jälkeisenä lukukautena. Pääomituksen jälkeen korot veloitetaan normaalisti lainanhoitotililtä.

Opintolainan takaisinmaksu

Kun opintolainan takaisinmaksu alkaa, tarjoamme sinulle mahdollisuutta maksaa laina takaisin 15 vuoden kuluessa. Maksuohjelmaa voi muuttaa jos haluat maksaa opintolainan nopeammin tai hitaammin.

Nordean kanssa voit aina sopia sinun tilanteeseesi sopivasta takaisinmaksuohjelmasta. Kun keskität pankkiasiointisi Nordeaan, autamme sinua sovittamaan kaikki taloudelliset asiasi juuri sinulle sopivalla tavalla.

Lue lisää opintolainan takaisinmaksuohjelmasta.

Usein kysyttyä opintolainan määrästä ja korosta