Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Käyttötili

Tili päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen. Ohjaa Käyttötilille palkka, eläke, lapsilisä tai muu toistuvaissuoritus. Voit liittää tiliin myös juuri sinulle sopivia palveluita monipuolisesta palveluvalikoimastamme.

Hyödyt sinulle

  • Tilillä olevat varat ovat vapaasti käytettävissä.
  • Voit liittää tiliisi luontoa säästävät sähköiset palvelut, kuten
            – verkkopankin tiliote
            – e-lasku
            – ePossu
  • Tili kuuluu talletussuojan piiriin.

Koron laskentatapa

Korko lasketaan kuukauden alimmalle saldolle todellisille kalenteripäiville jakana 365/366. 

Koron maksaminen

Talletuskorko maksetaan tilille vuosittain tilin avauskuukautta seuraavan kuukauden aikana.

Tilin käyttö 

Voit käyttää tiliäsi kätevästi mobiili- ja verkkopankissa, soittamalla Asiakaspalveluun ja tunnistautumalla pankkitunnuksillasi sekä konttorissa asioidessasi.

Verotus

Tilille maksettavat talletuskorot ovat Suomessa lähdeveron alaisia.

Luokkakassa - Koululuokan tilin avaus

Yleensä koululuokan tilinomistajaksi valitaan yksi luotettu henkilö, jonka pankkiasiakkuuden alle avataan uusi tili. Valittu henkilö voi avata tilin verkkopankissaan, soittamalla asiakaspalveluumme 0200 3000 (avoinna 24/7) tai käymällä konttorissamme. Tilivarojen käytön helpottamiseksi tilille valitaan tilinomistajan lisäksi vähintään yksi henkilö, jolla on oikeus käyttää tiliä.

Tilillä voi olla myös useita tilinomistajia, joiden kaikkien tulee olla Nordean asiakkaita. Jos omistajat eivät ole Nordean asiakkaita tai heillä ei ole Nordean pankkitunnuksia, niin kätevimmin he voivat avata asiakkuuden verkossa osoitteessa nordea.fi/asiakkaaksi.  

Tili kannattaa liittää verkkopankkiin, jotta sitä voidaan käyttää mahdollisimman helposti – halutessa tilille voi myös liittää kortin.

Lisätietoja

Rekisteröimättömän yhdistyksen tai yhteisön tilinavaus (pdf, 232 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnukset

Pankkitunnuksilla hoidat pankkiasiasi ajasta ja paikasta riippumatta. Allekirjoitat mm. sopimuksia ja tunnistaudut muiden palveluntarjoajien palveluihin ja maksat verkko-ostokset turvallisesti.

Lue lisää pankkitunnuksista

Tilisiirto

Tilisiirtona maksat vaivattomasti euromääräisiä maksuja kotimaahan sekä eurooppalaisiin pankkeihin.

Lue lisää tilisiirrosta

Asiakkaan tunteminen – miksi pankki kysyy?

Pankilla on lakiin perustuva velvoite tunnistaa asiakkaansa. Tunteminen turvaa asiointisi ja estää väärinkäytökset. Kysymme Asiakkaaksi verkossa -palvelussa monenlaisia asioita, koska haluamme tuntea sinut ja ymmärtää elämäntilanteesi.

Lue lisää asiakkaan tuntemisesta