Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
Solnedgang i skogen

Vastuullisuusjalanjälki

Vastuullisten tuotteiden ja palvelujen kysyntä on kasvanut viime vuosina ympäri maailman, mutta vastuullisen sijoittamisen ympäristöjalanjälkeä ei kuitenkaan ole ollut helppoa havainnollistaa. Uusi Vastuullisuusjalanjälki-yhteenveto tekee vastuullisten sijoitusten ympäristöjalanjäljen näkyväksi ja helposti ymmärrettäväksi.

Nordea ja Nasdaq julkaisevat sijoitusten vastuullisuusjalanjäljen

Olemme aloittaneet Nasdaqin kanssa yhteistyön, jonka tarkoituksena on tehdä vastuullisten sijoitusten ympäristöjalanjälki näkyväksi ja helposti ymmärrettäväksi. Yhteistyön tuloksena esittelemme uuden Vastuullisuusjalanjälki-yhteenvedon. Yhteenvedon avulla on helppo havainnollistaa, miten tärkeää vastuullisten valintojen tekeminen on. 

Kannustamme asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja, joten meidän on myös pystyttävä kertomaan avoimesti ja selkeästi, miten vastuulliset tuotteet eroavat perinteisistä sijoitustuotteista. Vastuullisuusjalanjälki-yhteenvedon avulla pääset näkemään helposti sijoitusvalintojesi ja -suositustesi ympäristövaikutukset ja voit vertailla niitä.

Vastuullisuusjalanjälki on saatavilla Nordean vastuullisiin yhdistelmärahastoihin, vastuullisiin mallisalkkuihin sekä Nordea Henkivakuutuksen vastuullisiin Maapallokoreihin. Vastuullisuusjalanjälki-yhteenvedon saat sijoitusneuvonta-tapaamisen yhteydessä.

Vastuulliset yhdistelmärahastot

Vastuullisen valinnan rahastot ovat Nordean ensimmäiset vastuullisuutta erityisesti painottavat yhdistelmärahastot.

Lue lisää Vastuullisen valinnan rahastoista

Nordean Maapallokorit

Vastuullista vakuutussäästämistä sinulle, joka haluat jättää sijoituspäätökset kokonaan ammattilaisten käsiin.

Lue lisää Maapallokoreista

Vastuullisten rahoitus- ja sijoitustuotteiden valikoima laajenee koko ajan

Vastuullisuusjalanjälki-yhteenvetoa käytetään Nordeassa osana sijoitusneuvontaa. Asiakkaana sinulle näytetään sijoituskohteiden ympäristömittareita kuten hiilidioksidipäästöjä, vedenkulutusta ja tuotettua jätettä.  

Nordeassa on mahdollista tehdä vastuullisia taloudellisia valintoja myös muilla alueilla säästämisen ja sijoittamisen lisäksi. Laajensimme viimeisen vuoden aikana vihreiden rahoitustuotteiden valikoimaamme esimerkiksi vihreisiin asunto- ja yrityslainoihin.

Vastuullisempaa pankkiasiointia

Pohjoismaiden suurimpana pankkina velvollisuutemme on saada aikaan muutoksia ja mahdollistaa vastuullinen tulevaisuus. Tähän olemme myös sitoutuneet. Pyrimme tekemään vastuullisuudesta konkreettisen ja näkyvän osan tuotteitamme ja palveluitamme. Haluamme auttaa sinua tekemään ympäristöystävällisiä ja kestäviä valintoja niin arjessasi kuin raha-asioissasi.

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullisen valinnan rahastot ovat Nordean ensimmäiset vastuullisuutta erityisesti painottavat yhdistelmärahastot.

Lue lisää Vastuullisista yhdistelmärahastoista