Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Joustoa asuntolainan lyhennyksiin

Asuntolainan lyhennysvapaa

Nordea tarjoaa kaksi vaihtoehtoa ottaa asuntolainaan lyhennysvapaata: LyhennysJousto ja lainan maksuohjelman muutos. 

LyhennysJousto

Kun kaipaat asuntolainasi maksuun tilapäistä lyhennysvapaata yllättävien menojen varalle, on LyhennysJousto hyvä ratkaisu. Se antaa mukavasti talouteesi liikkumavaraa esimerkiksi silloin, kun vanha pesukone irtisanoutuu yhteistyöstä. Kun asuntolainassasi on LyhennysJousto, voit kuukausittain oman tarpeesi mukaan pienentää tai suurentaa asuntolainan lyhennyksen määrää kysymättä meiltä erikseen. Lyhennysvapaan aikana maksat kuukausittain vain korot ja kulut. Jos lainaasi on jo liitetty Lyhennysjousto, voit muuttaa lainasi lyhennystä verkkopankissa.  Jos haluat liittää lainaasi LyhennysJouston, ota yhteyttä Nordea 24/7-numeroon 0200 3000.

Tutustu tarkemmin LyhennysJoustoon.

Lisätietoa lyhennysvapaasta LyhennysJouston avulla saat myös verkkopankissa kohdasta: Lainat / Näin LyhennysJousto toimii verkkopankissa. Huomioithan, että LyhennysJoustoa ei voi liittää lainaan jossa on valtion takaus, ennen 1.12.2011 otettu OmaTakaus, kiinteä korko tai korkotuki (esim. ASP-laina).

Asuntolainan maksuohjelman muutos 

Lainan maksuohjelman muutos tuo talouteesi joustoa, kun kaipaat pidempiaikaista helpotusta lainan maksuun esimerkiksi opinto- tai hoitovapaan tai jonkin muun tilanteen vuoksi. Tällöin sovit pankin kanssa lyhennysvapaasta tietyksi ajaksi ja siitä, jatketaanko laina-aikaasi vai suurennetaanko jäljellä olevia maksueriä alkuperäisen laina-aikasi puitteissa. Lyhennysvapaan aikana et maksa lainasi lyhennyksiä vaan ainoastaan korot ja kulut.

Muutoksen lainan maksuohjelmaan voit hakea verkkopankissa, Nordea Asiakaspalvelussa tai konttorissa.

Lisätietoa saat myös verkkopankissa kohdasta: Lainat / Lainasi tiedot / Tee maksuohjelman muutoshakemus.