Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Esimerkki Korkokatosta ja todellisesta vuosikorosta

Oletko huolissasi lainasi korkokuluista?

Voit liittää asuntolainaasi Korkokaton, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkokaton voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki: "Otat lainaa 150 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 20 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden euribor ja marginaaliksi 0,55 % % (9/2019). Valitset lainaasi 5 vuodeksi 0,50 % korkokaton. Lainasi kokonaiskorko voi korkokaton voimassaoloaikana siis nousta korkeintaan 1,05 %:iin. Todellinen vuosikorko on 0,6 % ja siihen sisältyy 600 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,30 euroa/kk. Todellisen vuosikoron laskemassa ei ole huomioitu korkokaton palkkiota.  Maksuerien lukumäärä on 240 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 152 712 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on 663 euroa, joka ei sisällä erikseen maksettavaa korkokattomaksua.

Todellinen vuosikorko on laskettu käyttäen Finanssivalvonnan oletusta laina-ajasta (15/2013 Finanssipalveluiden ja -tuotteiden markkinointi), joka on edustava esimerkki myös suhteessa Nordean asuntolainoihin. Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, että asuntosi vakuutukset ovat kunnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta.

Tilanteissa, joissa vakuusarvion tekeminen asunnosta ei onnistu pankin toimisesta, sovitaan erillisen arvion tekemisestä kanssasi ja veloitamme tästä aiheutuvat kulut.