Esimerkki Korkokatosta ja todellisesta vuosikorosta

Oletko huolissasi lainasi korkokuluista?

Voit liittää asuntolainaasi Korkokaton, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkokaton voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki: "Otat lainaa 165 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 25 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden euribor ja marginaaliksi 0,63 % (2/2023). Valitset lainaasi 10 vuodeksi 3,00 % korkokaton. Lainasi kokonaiskorko voi korkokaton voimassaoloaikana siis nousta korkeintaan 3,63 %:iin. Todellinen vuosikorko on 4,1 % ja siihen sisältyy 660 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Todellisen vuosikoron laskemassa ei ole huomioitu korkokaton palkkiota.  Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 262 597 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on 844 euroa, joka ei sisällä erikseen maksettavaa korkokattomaksua.

Laina-aika sekä lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, että asuntosi vakuutukset ovat kunnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta.

Tilanteissa, joissa vakuusarvion tekeminen asunnosta ei onnistu pankin toimisesta, sovitaan erillisen arvion tekemisestä kanssasi ja veloitamme tästä aiheutuvat kulut