Sijoittaminen - Aloita sijoittaminen jo tänään

Sijoittamisessa on paljon vaihtoehtoja ja monta tärkeää päätöstä pohdittavana, mutta tärkeintä on, että aloitat. Tutustu Nordean monipuoliseen sijoitustuotevalikoimaan ja valitse sinulle sopivat sijoitusratkaisut, olit sitten kokenut sijoituskonkari tai aloitteleva sijoittaja.

Sijoittamisen aloittaminen käy Nordeassa vaivattomasti

Mikäli mietit mihin kannattaa sijoittaa, aloita tutustuminen vaihtoehtoihin heti. Olemme pyrkineet tekemään sijoittamisen aloittamisen mahdollisimman vaivattomaksi. Nordea tarjoaa laajan valikoiman eri riskitason sijoituskohteita, joten monipuolisen ja hajautetun sijoitussalkun kokoaminen käy helposti.

Tältä sivulta löydät tietoa tarjoamistamme sijoituskohteista ja -ratkaisuista.

Aloita sijoittaminen avaamalla kaupankäyntipalvelut

Jos haluat käydä kauppaa pörssissä, tarvitset kaupankäyntipalvelun. Kaupankäyntipalvelussamme voit hoitaa kaikki säästösi ja sijoituksesi, sekä käydä kauppaa edullisesti kaikilla tärkeimmillä markkinoilla.

Lue lisää ja avaa kaupankäyntipalvelut.

Vinkki! Sijoittaminen sujuu helposti ja kätevästi Nordea Investor -verkkopalvelun avulla. Nordea Investor -palvelun kautta sijoittaminen onnistuu verkossa tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Tutustu Nordea Investor -verkkopalveluun.

Tutustu sijoituskohteisiin, -tuotteisiin ja -ratkaisuihin

Nordea tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia sijoituskohteita aina osakkeista pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin sekä strukturoituihin tuotteisiin. Tutustu sijoituskohteisiin ja valitse sinulle sopiva tapa sijoittaa.

Osakkeet

Sijoittaminen osakkeisiin on usein kannattavaa, sillä niiden pitkän aikavälin tuotto on perinteisesti ollut parasta eri sijoitustuotteista. Hyvän tuoton kääntöpuolena on korkea riski.

Lue lisää osakesijoittamisesta

Rahastot

Rahastot sopivat niin säästäjälle kuin sijoittajallekin, sillä rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoitus.

Lue lisää rahastosijoittamisesta

Strukturoidut tuotteet

Nordea tarjoaa myös listaamattomia Sijoitusobligaatioita ja SijoittajanTodistuksia, joiden avulla voit hyödyntää sijoittamisessa meidän markkinanäkemystämme.

Tutustu strukturoituihin tuotteisiin

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Nordea tarjoaa pörssilistattuja Bull & Beareja, Warrantteja ja Turbowarrantteja.

Tutustu pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin

Nordea Capital

Nordea Capital on monipuolinen ja joustava sijoittamisen ratkaisu, joka sopii erityisesti aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Lue lisää Nordea Capitalista

Nordea Visio - säästöhenkivakuutus

Säästöhenkivakuutus sopii erityisen hyvin perintösuunnitteluun ja varallisuuden siirtoon lähiomaisille. Nordea Vision avulla pääset nauttimaan monipuolisista vakuutussäästämisen eduista.

Lue lisää Nordea Visiosta

Sijoittaminen ja sijoittamiseen liittyvät riskit: tutustu vinkkeihin

Sijoittamisen yhteydessä riskillä tarkoitetaan epävarmuutta tulevasta tuotosta. Sijoittaminen on sitä riskipitoisempaa, mitä enemmän epävarmuutta sijoituksen tuottoon liittyy. Mitä suurempaa tuottoa sijoitussalkulla tavoitellaan, sitä suurempaa tuoton vaihtelevuutta eli riskiä on siedettävä. 

1. Tunnista oma suhtautumisesi riskiin

Ihmiset suhtautuvat riskiin eri tavoin. Koska sijoittaminen ilman riskiä ei ole mahdollista, kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mikä on oma suhtautumistapasi riskiin.

Sijoittajan ihannetilanne on silloin, kun tuotto on mahdollisimman korkea samalla kun riski on matala. Kannattaa muistaa, että tuotto ja riski kuitenkin kulkevat lähes aina käsi kädessä: mitä korkeampi tuotto-odotus on, sitä korkeampi riskikin on. Sama logiikka pätee luonnollisesti myös toisin päin: kun riski on matala, sijoittaminen on turvallisempaa, mutta samalla myös sijoituksen tuotto-odotus on maltillisempi.

2. Epävarma siitä, milloin ja mihin sijoittaa? Pienennä riskiä jakamalla hajauttamalla.

Yleinen käsitys on, että tuottoisa sijoittaminen vaatii aina tietoa siitä, milloin ja mihin sijoittaa, toisin sanoen onnistunutta markkina-ajoitusta ja taitavaa yksittäisten sijoituskohteiden valintaa.

Eri omaisuuslajien arvonvaihtelut kuitenkin tasoittavat toisiaan markkinatilanteen vaihdellessa. Samaa tavoitellaan säännöllisellä säästämisellä, jolloin sijoituksia tehdään ajallisesti niin lasku- kuin nousuaikoinakin. Sijoitussalkun sisällön jakamista eri omaisuuslajeihin tai ajallisesti eri jaksoihin kutsutaan hajauttamiseksi. 

Erot sijoitussalkkujen pitkän aikavälin tuotoissa johtuvat jopa 90-prosenttisesti eroista omaisuuslajipainotuksessa. Sillä, miten yksittäisen arvopaperisijoituksen ajoittaa tai mihin sijoittaa, Yksittäisten arvopapereiden valinnalla tai yksittäisten sijoitusten ajoituksella ei siis pitkällä tähtäimellä ole kovin suurta merkitystä hajautetun sijoitussalkun tuottoon, vaan sijoittajan tärkein päätös on omaisuuslajipainotuksen valinta.

3. Hajauta sijoitussalkkusi tehokkaasti

Pienetikin sijoitukset voidaan hajauttaa tehokkaasti sijoittamalla sijoitusrahastoihin tai sijoitusobligaatioihin. Niiden avulla sijoitussalkun hajauttaminen voidaan laajenntaa myös kansainvälisiin sijoituksiin.

4. Seuraa säännöllisesti

Jos säästät pitkällä aikavälillä, sinun ei tarvitse muuttaa sijoitussalkkusi valittua hajautusta markkinoiden lyhytaikaisten heilahtelujen takia. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä sijoitussalkun hajautusta. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä sijoitussalkun hajautusta.

On järkevää tarkistaa säännöllisin väliajoin sijoituskohteidtten välinen jako ja palauttaa korko- ja osakesijoitusten painotukset omien tavoitteiden mukaisiksi. Siten esimerkiksi osakesijoituksia myydään kurssien noustua ja ostetaan niiden laskettua.

Inspiraatiota säästämiseen ja sijoittamiseen

Kuuntele Nordean podcasteja

Nordean sijoitusammattilaisten luotsaamat podcastit, jossa keskustellaan markkinoiden tapahtumista ja näkymistä.

Sijoittaminen, markkinoiden tapahtumat ja muut mielenkiintoiset analyysit – tarjoamme podcasteillamme uusia perspektiivejä ja näkemyksiä sijoitusmaailman ajankohtaisista tapahtumista sekä talouden trendeistä. Podcasteissa tapaat laajan kirjon Nordean sijoitusalan ammattilaisia sekä muita mielenkiintoisia asiantuntijavieraita. Syventymällä podcastien maailmaan, saat ajankohtaista tietoa sijoitusmarkkinoiden käänteistä.

Usein kysyttyä sijoittamisesta

Tilaa Sijoittajan viikkoraportti

Nordean sijoitusstrategien viikkoraportti, ajankohtaiset artikkelit, blogit ja uutiset joka maanantai sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje tästä Avautuu uuteen ikkunaan