Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Tavoitesäästö

Kun tavoitteenasi on pitkäaikaisten haaveiden toteuttaminen tai tulevaisuuden turvaaminen, tarjoaa Tavoitesäästö-sopimus joustavan tavan säästää ja nauttia säästöistä.

Hyödy Tavoitesäästön eduista 

 • Pääset yhden sopimuksen kautta laajaan valikoimaan sijoituskohteita.
 • Vaihdat sijoituskohteita sopimuksen sisällä ilman kuluja ja veroseuraamuksia.
 • Voit säästää sinulle sopivalla tavalla, alkuun pääset jo 50 eurolla kuukaudessa.
 • Voit tarvittaessa pitää taukoa säästämisessä.
 • Voit nostaa säästöjäsi kuluitta, kun sopimuksen avaamisesta on kulunut 5 vuotta.
 • Nostat säästöjäsi joustavasti joko kertanostoina tai automaattisesti esim. kuukausittain.
 • Sopii myös lapselle tai lapsenlapselle säästämiseen. 

Nordea Tavoitesäästö sopii sinulle, jos

aiot säästää pitkäaikaisesti, valitset sopimukseesi useamman kuin yhden säästökohteen ja aiot vaihtaa sijoituskohteita aktiivisesti.

Nordea Tavoitesäästössä sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Tuottoa verotetaan vasta varoja nostaessasi tai sopimuksen päättyessä.

Suositeltava säästöaika on vähintään 5 vuotta, mutta sopimuksen hyödyt tulevat parhaiten esille pitemmällä säästöajalla.

Avatessasi Tavoitesäästö-sopimuksen, saat tarpeesi mukaisen henkilökohtaisen suosituksen sopimuksesta ja siihen sijoitettavista määristä ja kohteista.

Jos olet kiinnostunut eläkesäästämisestä ja arvostat helppoa ja vaivatonta tapaa säästää, kannattaa sinun tutustua Nordea Futureen. Nordea Future -sopimuksessa jätät säästöistäsi huolehtimisen ja hoitamisen asiantuntijoillemme.

Tutustu Nordea Futureen.

Sijoituskohteet

Voit valita sopimukseesi erilaisia sijoituskohteita Nordean laajasta valikoimasta omien tavoitteittesi, riskinottokykysi sekä aktiivisuutesi pohjalta.

Sijoituskorit 

Voit liittää Nordea Tavoitesäästö -sopimukseesi valmiita sijoituskoreja, joihin pääset sijoittamaan vain Nordea Henkivakuutuksen tuotteiden kautta. Sijoituskorit (kuten Tuottokorit ja Osakekorit) eivät ole sijoitusrahastoja, vaan vakuutusyhtiön itse määrittelemiä sijoituskokonaisuuksia, joita koskevat omat sääntönsä ja joihin sijoitetut varat sijoitetaan muihin sijoitusinstrumentteihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, valtionlainoihin ja yrityslainoihin.

Tuottokorit   

sopivat sinulle, jos haluat asiantuntijan valitsevan sijoituskohteet ja hoitavan sijoitusta puolestasi, tai jos olet kiinnostunut kiinteistösijoittamisesta osana laajasti hajautettua sijoitussalkkua. Tuottokoreissa sijoitukset hajautetaan valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin.

Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon kolmesta riskiprofiililtaan erilaisesta Tuottokorista:

 • Tuottokori tavoittelee maltillista tuottoa, 
 • Tuottokori 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä ja 
 • Tuottokori 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä. 

Tutustu Tuottokorien kuukausikatsauksiin ja sääntöihin.

Osakekorit 

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Osakekorit sopivat sinulle, jos

 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin.
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit.
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Jokainen sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista, ja niiden arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Tutustu Nordea Osakekorien sääntöihin.

Nordea-rahastot 

Valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.

Rahastot Nyt -palveluunAvautuu uuteen ikkunaan

Sijoitusobligaatiot 

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Vakuutustili

Vakuutustili soveltuu säästäjälle tai sijoittajalle, joka haluaa säästöilleen matalariskisen sijoituskohteen. Erityisen hyvin Vakuutustili sopii väliaikaiseksi kohteeksi etsittäessä uutta sijoituskohdetta tai parkkipaikaksi sijoituksille markkinanheilunnan keskellä.

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutuksen tarjoama sijoituskohde, jonka arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon Euribor-korko vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Vakuutustiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa.  

Lisätietoja Vakuutustilistä (pdf, 105 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tuotemateriaali

Tuotemateriaali

Nordea Tavoitesäästö on kapitalisaatiosopimus, jonka myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni. Nordea Henkivakuutus myy Nordea Tavoitesäästöä asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta.

Nordea Tavoitesäästö -sopimukseen liitettyjen sijoitusobligaatioiden liikkeellelaskija on Nordea Bank Oyj ja sopimukseen liitettyjä Nordea-rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Nordea Tavoitesäästö -sopimuksella ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta. Verotiedot 1.5.2019 mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana. 

Hinnat