Kysy Novalta Avautuu uuteen ikkunaan

Tavoitesäästö

Nordea Tavoitesäästö sopii säännölliseen säästämiseen. Olipa tavoitteenasi tulevien eläkepäivien turvaaminen tai pitkäaikaisten haaveiden toteuttaminen, tarjoaa Tavoitesäästö-sopimus joustavan tavan säästää ja nauttia säästöistä.

Hyödy Tavoitesäästön eduista ja vaivattomuudesta

 • Pääsy yhden sopimuksen kautta laajaan valikoimaan sijoituskohteita.
 • Sijoituskohteiden vaihdot ilman kuluja ja veroseuraamuksia.
 • Helppo hoitaa verkkopankissa.
 • Mahdollisuus nostaa säästöjä vapaasti, esimerkiksi kätevästi kuukausittain.
 • Suositeltava sijoitusaika on vähintään viisi vuotta. Parhaiten sopimuksen hyödyt tulevat esiin pitemmällä sijoitusajalla.

 
Nordea Tavoitesäästön myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy.

Sijoituskohteet

Sijoituskorit 

Tuottokorit 

Tuottokorit sopivat pitkäjänteiselle säästäjälle ja sijoittajalle, joka tavoittelee pääoman arvonnousua pitkällä aikavälillä valitsemallaan ristitasolla. Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon kolmesta riskiprofiililtaan erilaisesta Tuottokorista: 

 • Tuottokori tavoittelee maltillista tuottoa, 
 • Tuottokori 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä ja 
 • Tuottokori 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä. 

Kunkin korin tavoite pyritään saavuttamaan hoitamalla sijoituskoria aktiivisesti ja noudattamalla selkeää sijoitusstrategiaa. Aktiivinen hoito tarkoittaa korin sijoitusten ja riskitason jatkuvaa seuraamista ja tarvittavien muutosten tekemistä harkitusti. Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Tuottokorit sisältävät kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita. 

Osakekorit 

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista ja sen arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Nordean tarjoamat Osakekorit sopivat sinulle, jos
 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin.
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit.
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Nordea-rahastot 

Jos haluat itse hoitaa sijoitustasi, valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.

Rahastot Nyt -palveluunAvautuu uuteen ikkunaan

Sijoitusobligaatiot 

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Vakuutustili 

Jos haluat matalariskisen sijoitusvaihtoehdon vakuutussäästämiseen ja -sijoittamiseen, kannattaa sinun tutustua Vakuutustiliin, joka tarjoaa markkinoiden heilahdellessa parkkipaikan sijoitetuille varoillesi. Vakuutustili sopii myös erityisen hyvin väliaikaiseksi kohteeksi etsiessäsi uutta sijoituskohdetta.

Vakuutustilin arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon euriborkorko, vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Jos yhden viikon euriborkorko on alempi kuin 0,4 %, ei laskennallista tuottoa kerry lainkaan. Vakuutustilille lasketaan päivittäin arvo, jonka muutos vastaa tilille maksettavaa päiväkorkoa. Tiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa. 

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n hallinnoima tili.

Tuotemateriaali

Tuotemateriaali

Nordea Tavoitesäästö - Tuoteseloste (pdf, 115 KB)Avautuu uuteen ikkunaanEhdot (pdf, 187 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja Avaintietoasiakirja (pdf, 105 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea Tavoitesäästö on kapitalisaatiosopimus, jonka myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni. Nordea Henkivakuutus myy Nordea Tavoitesäästöä asiamiehenään toimivan Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kautta.

Nordea Tavoitesäästö -sopimukseen liitettyjen sijoitusobligaatioiden  liikkeellelaskija on Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike ja sopimukseen liitettyjä Nordea-rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Nordea Tavoitesäästö
-sopimuksella ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta. Verotiedot 1.1.2018 mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana. 

Hinnat