Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Lapset (0-7 vuotta)

Mitä aiemmin ryhdyt säästämään lapsesi kanssa tai lastasi varten, sitä paremmin turvaat lapsesi tulevaisuuden.

Säästäminen alaikäiselle

Aloita säästäminen ajoissa

Säästämisessä aika on ystäväsi, siksi lapselle säästäminen on erityisen palkitsevaa. Pienellä kuukausittaisella summalla säästät vuosien kuluessa mukavan pesämunan nuorelle aikuiselle ajokorttiin, vaihto-oppilasvuoteen, vuokravakuudeksi tai vaikkapa oman asunnon pesämunaksi.

Voit lahjoittaa lapselle verovapaasti, kun lahjan arvo jää alle 5000 euron 3 vuoden aikana. Jos tämän jakaa tasaisesti kolmen vuoden ajalle, kuukausittainen säästösumma voi olla enintään 138 euroa.

Tilille säästät pääomaturvatusti. Alhaisten korkojen aikana korkotuotto on matala, mutta tilivarat kuuluvat talletussuojan piiriin.

Rahastoissa voit saada parempaa tuottoa. Säästäessäsi säännöllisesti kuukausittain, ajallinen hajautus tasaa markkinoiden heilahtelua. Rahastojen arvo vaihtelee kuitenkin päivittäin.

Jos mietit sinulle sopivaa säästämismuotoa tai olet jo päättänyt aloittaa rahastosäästämisen lapselle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme säästämisen aloittamiseksi.

Vauvalahja

Haluamme kannustaa lapsille säästämiseen. Annamme alle 6 kk ikäiselle vauvallesi lahjan, kun aloitat lapsellesi säännöllisen säästämisen, sekä ohjaat lapsilisät Nordean tilille. Lahja on 20 euroa, kun aloitat säännöllisen säästämisen tilille ja 40 euroa, kun aloitat säännöllisen säästämisen rahastoon.