Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Turvallisuus

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Siksi kehitämme jatkuvasti turvallisuusratkaisujamme sekä palvelujamme. Erilaisia huijauksia on nykypäivänä liikkeellä paljon. Opettele tunnistamaan ne, niin pysyt valppaana ja vältyt tulemasta huijatuksi.

Suojaudu huijauksilta

Uudet teknologiat luovat uusia tapoja hoitaa raha-asioita älylaitteilla ja internetissä. Samaan tahtiin kehittyvät kuitenkin myös eri huijausmuodot.

Älä koskaan anna tai kerro käyttäjätunnuksia, tilitietojasi tai korttisi tunnuslukua ulkopuolisille. Älä myöskään käytä tunnuslukusovellusta tai -laitetta, jos joku sinuun yhteyttä ottanut niin vaatii. Pidä nämä tiedot salassa myös perheeltäsi ja muulta lähipiiriltäsi. 

Pankki ei koskaan pyydä sinua kertomaan eri tunnuksiasi tai luotto- tai debit-korttisi numeroa sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kautta.

Jouduitko huijatuksi?

Jos tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin tai jos korttisi on varastettu, sinun tulee toimia välittömästi vahinkojen minimoimiseksi. Osan palveluista voit sulkea itse, mutta toisien kohdalla sinun on otettava meihin yhteyttä. Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti.

  • Sulje tunnuslukusovellus tai -laite ja korttisi välittömästi soittamalla Nordea Asiakaspalveluun.
  • Korttien sulkupalvelu +358 20 333 (pvm/mpm*) 24h/vrk.
  • Jos huomaat verkko- tai mobiilipankissa jotain tavallisuudesta poikkeavaa, keskeytä käyttö välittömästi ja soita Nordea Asiakaspalveluun.

Pysy ajan tasalla ja lue lisää, miten välttyä huijauksilta:

https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus.htmlAvautuu uuteen ikkunaan

https://www.poliisi.fi/rikokset/kyberrikollisuusAvautuu uuteen ikkunaan

https://www.kuluttajaliitto.fi/kampanjat/huijausinfo/Avautuu uuteen ikkunaan

Raportoi huijausyrityksestä

Jos haluat tehdä ilmoituksen epäilyttävästä sähköpostiviestistä, joka näyttää tulevan Nordeasta, välitä kyseinen sähköpostiviesti meille osoitteeseen .

Huomaa!
Älä lähetä henkilökohtaisia tietoja pankille sähköpostitse. Ole myös tarkkana, ettet avaa epäilyttävän viestin linkkejä tai liitteitä; ne voivat sisältää haittaohjelmia, joilla rikolliset voivat päästä käsiksi laitteesi tiedostoihin ja siten urkkia henkilökohtaisia tietojasi.

Estä kortin käyttö tilapäisesti tai kokonaan

Jos kadotat korttisi, voit estää sen käytön nopeasti mobiilipankissa. Kun se löytyy, uudelleen avaaminen käy helposti niinikään mobiilipankissa. Jos korttisi varastetaan, sulje kortti mobiilipankissa ja tilaa samalla uusi kortti. Sulkeminen estää kortin käytön kokonaan.

Erilaisia huijausmuotoja

Erilaisia huijausmuotoja on paljon. Opettele tuntemaan niiden variaatiot, niin pysyt askeleen huijareita edellä.

Lue lisää eri huijausmuodoista

Jos kortti katoaa

Jos korttisi katoaa, varastetaan tai se jää ulkomailla automaattiin, ilmoita siitä välittömästi korttien sulkupalveluun.

Lue katoamisilmoituksesta ja korttireklamaatiosta

Suositeltavia suojautumiskeinoja

Noudattamalla suosituksiamme pystyt suojautumaan huijauksilta.

Lue lisää suojautumiskeinoista