Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Golf Pro ja Varainhoitaja – mitä yhteistä?


 

Golf Pro on ollut varmasti sinulle kultaakin arvokkaampi golfurasi alkuhetkistä lähtien. Hän on kertonut sinulle swingin liikeradoista, näyttänyt ja opastanut kuinka seisoa oikein pallon takana, painottanut tuhat ja yksi kertaa sitä kuinka tärkeää on pitää katse pallossa. Hän toimi varmasti hyvänä kannustajana ja tärkeänä tukena läpi Green Card -kurssin ja -testin. Mitä jos joutuisit suorittamaan Green Cardin rahojesi suhteen – kenet valitsisit proksesi?

Golfilla ja varainhoidolla on itse asiassa hyvinkin paljon yhteistä. Nämä molemmat taitolajit vaativat mm. pitkäjänteisyyttä, tarkkaavaisuutta, aikaa sekä osaamista. Tämän vuoksi uskallammekin väittää, että jos golfin personal trainer on pro, niin kokonaisvarallisuudenhoidossa se on varainhoitaja. Kun golf pron tehtävänä on auttaa sinua kehittymään pelaajana, varainhoitajan tehtävänä on opastaa tekemään onnistuneita päätöksiä kokonaisvarallisuudenhoidossa sekä kasvattamaan varallisuuttasi.

Silloin tällöin treenaaminen tai muutaman kierroksen pelaaminen kesän aikana harvoin riittää kehittyäkseen niinkin haastavassa lajissa kuin golf. Tasoituksen laskun sijaan stressin määrä vain kasvaa, koska peli ei kulje. Kuulostaako tutulta? Varallisuuden kasvattaminen on kuin lähipelin kehittäminen, tulosten saavuttaminen ei tule pikavoittona, vaan vaatii pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä. Ei siis riitä, että vierailee satunnaisesti kentällä ja lyö palloja fiilispohjalta. Jos haluaa hyviä tuloksia, kannattaa ottaa asiantuntija tueksi ja panostaa kehitykseen.

Tuttu ja luotettava kumppani läpi elämän

Jos haluat varmistaa, että harjoitusalueella vuodatetut hikipisarat tuottavat toivottua tulosta, on hyvä kiinnittää huomiota siihen kenet valitset pro:ksesi. Sama pätee varallisuudenhoitajaan. Hänen pitää olla paitsi luotettava myös osata katsoa varallisuuttasi koko elämäsi mittaisella aikajänteellä, eikä pelkästään yksittäisinä sijoituksina. 

Varainhoitajan onkin tärkeä huomioida kokonaisvarallisuutesi eli muu omaisuus, kuten kiinteistöt, sijoitusasunnot ja metsävarallisuus. Myös yllättäviin riskeihin varautumiseen kiinnitetään huomiota. Esimerkiksi henkilöturva auttaa onnettomuuden, vakavan sairauden tai tapaturman sattuessa. Lakimiehen tekemällä edunvalvontavaltakirjalla varaudut puolestaan tilanteeseen, kun et voi enää itse hoitaa omia asioitasi.

Kokonaisvaltaista varainhoitoa vai sparrausapua?

Toiset tarvitsevat Pron ohjausta kädestä pitäen, kun taas toisille riittää tilannepäivitys silloin tällöin. Sama pätee myös varainhoidossa. Jos sinulla ei ole aikaa tai kiinnostusta osallistua aktiivisesti varallisuudenhoitoon ja siihen kuuluvien sijoituspäätösten tekemiseen, voit antaa osan sijoitusvarallisuudestasi tai jopa koko sijoitussalkkusi varainhoitajan hoidettavaksi. Tällöin palvelun piirissä olevia varoja hoitaa erillinen salkunhoitaja sovitun strategian mukaisesti.

Varainhoitajan tehtävänä on myös varmistaa, että varainhoitopalveluun valittu ratkaisu on juuri sinun tilanteeseen ja tavoitteisiin sopiva. Varainhoitaja siis pitää huolen, että yhteisesti sovittu suunnitelma on ajan tasalla ja että omaisuuslajipainotukset sijoituskokonaisuudessa ovat sopivat. Varainhoitaja käy säännöllisesti kanssasi läpi, mitä markkinoilla on tapahtunut ja miten se vaikuttaa varallisuustilanteeseesi. Tarvittaessa varainhoitaja antaa ehdotuksia salkun painotusten muuttamiseksi.

Mikäli olet taas kokeneempi sijoittaja, voi varainhoitaja toimia enemmän sparrauskaverina ja neuvojana, vaikka lopulliset sijoituspäätökset tekisitkin itsenäisesti. Aktiivinen ja omatoiminen sijoittaja saa suurimman hyödyn esimerkiksi Nordea Investor -palvelustaAvautuu uuteen ikkunaan sekä pankin tarjoamasta markkinainformaatiosta ja osakeanalyyseistä.

Enemmän arvoa elämääsi, Nordea Premium- ja Private Banking

Haluamme tarjota sinulle varallisuuden neuvontaa niin tänään kuin huomenna. Oli elämäntilanteesi tai varallisuusasemasi mikä tahansa, meillä on ratkaisut niin vaurastumisen aloittamiseen kuin jo suureksi kasvaneen varallisuuden hoitoon.

Haluamme niin Premium- kuin Private Bankingissa auttaa asiakkaitamme pitämään kokonaisvarallisuutensa kunnossa, nyt ja tulevaisuudessa.

Kun sinulle tai perheellesi on kertynyt säästöjä ja sijoituksia 80 000 euroa tai sinulla on hyvät mahdollisuudet vaurastua, Premium Banking auttaa sinua eteenpäin väylälläsi.

Nordean Private Banking-palvelussa olemme keskittyneet mittavien varallisuuksien hoitoon. Palvelun pariin pääset, kun henkilökohtainen ja perheen sekä mahdollisen yrityksen yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on yli 500 000 euroa.

Ja älä huoli, vaikka varallisuuden tasoituksesi ei olisi vielä edellisten summien tasolla. Meiltä löytyvät palvelut myös sinulle, joka olet vasta aloittamassa säästämisen väylääsi tai olet kenties jo hieman ehtinytkin kartuttaa varallisuuttasi. Varallisuuden kartuttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta mielestämme se on jokaisen suomalaisen oikeus. Ole rohkeasti yhteydessä – me autamme sinua matkallasi kohti tavoitteitasi.

Enemmän arvoa elämääsi – tervetuloa kierrokselle!