Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Kortin turvallinen käyttö

Pankki- ja luottokortin käyttö on turvallista, kun huolehdit kortistasi hyvin, otat käyttöön turvarajat ja varmistat verkossa ostoksesi tunnuslukusovelluksella. Kortilla maksaminen on kätevää niin kotimaassa, ulkomailla kuin verkossa.

Verkossa ostaminen on entistä turvallisempaa

Yhä useammin ollessasi verkko-ostoksilla sinua pyydetään vahvistamaan korttiostoksesi. Helpoiten vahvistat kortin käytön Nordean tunnuslukusovelluksella.

Moni kauppa on viime aikoina pyytänyt sinua vahvistamaan korttiostoksesi verkossa. Maksupalveludirektiivi (PSD2) ohjeistaa kortin myöntäjää varmistamaan, että maksettaessa kortilla verkossa asiakas tunnistetaan vahvasti. Käytännössä siis kortin myöntäjän tulee tarjota kortin käyttäjälle mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen. 

Nordeassa vahva tunnistaminen tarkoittaa tunnuslukusovelluksen tai tunnuslukulaitteen käyttöä, jolloin korttimaksaminen on entistäkin turvallisempaa. Lisävarmuutta saat, kun maksua vahvistaessasi näet logon: Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) tai Visa Secure (aiemmin Verified by Visa). 

Ota käyttöön turvallinen tunnuslukusovellus

Luovumme vuoden loppuun mennessä muista korttimaksamisen lisävahvistuksen käytössä olleista tunnistamistavoista, joita ovat tekstiviestipohjainen salasana sekä kiinteään salasanaan perustuvat ratkaisut.

Vaikka et olisi Nordean asiakas, saat meiltä verkossa tehtävien korttimaksujen tunnistamiseen tunnuslukusovelluksen tämän vuoden aikana.

Jos et voi ottaa tunnuslukusovellusta käyttöön, ole yhteydessä Nordean asiakaspalveluun turvallisen verkko-ostamisen varmistamiseksi.

Pankki- ja luottokortilla maksat ostoksesi verkossa helposti, vaivattomasti ja turvallisesti

Verkko-ostokset onnistuvat Nordean Mastercard- ja Visa -korteilla, kun lisäät korttiisi internet-maksamisen. Tämän maksuttoman valinnan teet helposti itse 

  • mobiilipankissa kortin asetuksista 
  • verkkopankissa kohdassa Kortit  
  • soittamalla Nordea Asiakaspalveluun ja tunnistautumalla pankkitunnuksillasi.

Lisäksi luottokortilla maksettaessa saat kortillesi Ostoturvan,Avautuu uuteen ikkunaan joka suojaa ostoksesi ostohetkestä sen toimitukseen asti.  

Jos internetissä ostamasi tuote tai palvelu jää saamatta, ole ensin yhteydessä myyjään, ja jos asia ei selviä, tee korttireklamaatioAvautuu uuteen ikkunaan

Mitä ovat Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) tai Visa Secure (aiemmin Verified by Visa)

Kansainväliset korttiyhtiöt Mastercard ja Visa ovat kehittäneet Mastercard Identity Check ja Visa Secure -palvelut, joissa varmistetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Nordean pankki- ja luottokortilla maksaminen on helppoa: syötät ensin kortinnumeron, voimassaoloajan ja turvakoodin. Lopuksi vahvistat ostoksen Nordean tunnuslukusovelluksella. Syöttämäsi tiedot, esim. pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Alaikäisen kortinhaltijan kortin rekisteröiminen palveluun

Jos olet alaikäinen Nordea Electron-, Nordea Debit tai Mastercard -kortinhaltija, voit rekisteröidä korttisi verkkomaksamispalveluun rekisteröimislomakkeella. Täytä lomake halutessasi valmiiksi kotona. Korttisi rekisteröinti verkkomaksukelpoiseksi voidaan tehdä vain Nordean konttorissa. Ota mukaan konttoriin ainakin toinen edunvalvojasi. Lomakkeen tulee olla molempien edunvalvojiesi allekirjoittama.

Alaikäisen kortinhaltijan kortin rekisteröiminen Mastercard SecureCode -palveluun (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Alaikäisen kortinhaltijan kortin rekisteröiminen Verified by Visa -palveluun (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Maksukortin turvallinen käyttö on helppoa

Maksukortin turvallinen käyttö on helppoa

  • Pidä hyvää huolta fyysisestä kortista ja päivitä kortin asetukset digitaalisissa palveluissa ajan tasalle.
  • Pidä PIN-koodi vain omana tietonasi.  
  • Peitä tunnuslukusi aina, kun maksat. 
  • Aseta maksuille ja käteisnostoille turvarajat mobiili- tai verkkopankissa tai Nordea Asiakaspalvelussa.  
  • Jos kortti katoaa, sulje se heti soittamalla numeroon 020 333 (sulkupalvelu) tai 0200 3000 Nordea Asiakaspalveluumme.
Huolehdi kortistasi
Turvarajat
Maarajaus