Kortin turvallinen käyttö

Pankki- ja luottokortin käyttö on turvallista, kun huolehdit kortistasi hyvin, otat käyttöön turvarajat ja varmistat verkossa ostoksesi tunnuslukusovelluksella. Kortilla maksaminen on kätevää niin kotimaassa, ulkomailla kuin verkossa.

Verkossa ostaminen on entistä turvallisempaa

Yhä useammin ollessasi verkko-ostoksilla sinua pyydetään vahvistamaan korttiostoksesi. Helpoiten vahvistat kortin käytön Nordean tunnuslukusovelluksella.

Moni kauppa on viime aikoina pyytänyt sinua vahvistamaan korttiostoksesi verkossa. Maksupalveludirektiivi (PSD2) ohjeistaa kortin myöntäjää varmistamaan, että maksettaessa kortilla verkossa asiakas tunnistetaan vahvasti. Käytännössä siis kortin myöntäjän tulee tarjota kortin käyttäjälle mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen. 

Nordeassa vahva tunnistaminen tarkoittaa tunnuslukusovelluksen tai tunnuslukulaitteen käyttöä, jolloin korttimaksaminen on entistäkin turvallisempaa. Lisävarmuutta saat, kun maksua vahvistaessasi näet logon: Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) tai Visa Secure (aiemmin Verified by Visa). 

Ota käyttöön turvallinen tunnuslukusovellus

Kaikki Nordean myöntämien maksukorttien haltijat vahvistavat ostoksensa turvallisesti Nordea Tunnusluvut-sovelluksella. Vaikka et olisi Nordean henkilöasiakas, mutta käytössäsi on Nordean maksukortti, saat meiltä verkossa tehtävien korttimaksujen vahvistamiseen tunnuslukusovelluksen.

Tutustu ohjeisiin, joiden avulla voit ottaa Tunnusluvut-sovelluksen käyttöösi kaikissa eri tilanteissa.

Jos et voi ottaa tunnuslukusovellusta käyttöön, ole yhteydessä Nordean asiakaspalveluun turvallisen verkko-ostamisen varmistamiseksi.

Pankki- ja luottokortilla maksat ostoksesi verkossa helposti, vaivattomasti ja turvallisesti

Verkko-ostokset onnistuvat Nordean Mastercard- ja Visa -korteilla, kun lisäät korttiisi internet-maksamisen. Tämän maksuttoman valinnan teet helposti itse

 • Nordean Mobiilipankissa kortin asetuksista.
 • verkkopankissa kohdassa Kortit.
 • soittamalla Nordea Asiakaspalveluun ja tunnistautumalla pankkitunnuksillasi.

Luottokortilla maksettaessa saat kortillesi lisäksi Ostoturvan,Avautuu uuteen ikkunaan joka suojaa ostoksesi ostohetkestä sen toimitukseen asti.

Jos internetissä ostamasi tuote tai palvelu jää saamatta, ole ensin yhteydessä myyjään, ja jos asia ei selviä, tee korttireklamaatio. Ohjeet korttireklamaation tekemiseen löydät täältä.

Mitä ovat Mastercard Identity Check ja Visa Secure -palvelut?

Kansainväliset korttiyhtiöt Mastercard ja Visa ovat kehittäneet Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) ja Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) -palvelut, joissa varmistetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Nordean pankki- ja luottokortilla maksaminen on helppoa: syötät ensin korttinumeron, voimassaoloajan ja turvakoodin. Lopuksi vahvistat ostoksen Nordean tunnuslukusovelluksella. Syöttämäsi tiedot, esim. pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Alaikäisen korttiostokset verkossa

Vahva tunnistaminen koskee myös alaikäisen kortilla tehtäviä verkko-ostoksia. Jos huoltajat haluavat mahdollistaa verkko-ostamisen alaikäisen kortilla, suosittelemme alaikäiselle omien pankkitunnusten ja Nordea Tunnuslukusovelluksen käyttöönottoa. Helpoiten käyttöönotto tapahtuu sähköisessä kanavassamme ”Avaa palvelut lapselle”.

Maksukortin turvallinen käyttö on helppoa

Maksukortin turvallinen käyttö on helppoa

 • Pidä hyvää huolta fyysisestä kortista ja päivitä kortin asetukset digitaalisissa palveluissa ajan tasalle.
 • Pidä PIN-koodi vain omana tietonasi.  
 • Peitä tunnuslukusi aina, kun maksat. 
 • Aseta maksuille ja käteisnostoille turvarajat mobiili- tai verkkopankissa tai Nordea Asiakaspalvelussa.  
 • Jos kortti katoaa, sulje se heti soittamalla numeroon 020 333 (sulkupalvelu) tai 0200 3000 Nordea Asiakaspalveluumme (paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu).
Huolehdi kortistasi
Turvarajat
Maarajaus

Maksukortin turvallinen käyttö on helppoa

 • Pidä hyvää huolta fyysisestä kortista ja päivitä kortin asetukset digitaalisissa palveluissa ajan tasalle.
 • Pidä PIN-koodi vain omana tietonasi.  
 • Peitä tunnuslukusi aina, kun maksat. 
 • Aseta maksuille ja käteisnostoille turvarajat mobiili- tai verkkopankissa tai Nordea Asiakaspalvelussa.  
 • Jos kortti katoaa, sulje se heti soittamalla numeroon 020 333 (sulkupalvelu) tai 0200 3000 Nordea Asiakaspalveluumme (paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu).

Ohjeita kortin turvalliseen käyttöön

Pankki- ja luottokortilla maksaminen on turvallista, kun muistat nämä helpot ohjeet:

 • Säilytä korttiasi huolellisesti, äläkä jätä sitä vartioimattomana esim. autoon, ravintolapöytään, työ- tai hotellihuoneeseen. Varmista säännöllisesti, että korttisi on tallessa. 
 • Ota käyttöön mobiilimaksaminen. jolloin tunnuslukua et tarvitse  
 • Opettele tunnusluku ulkoa. Jos unohdat sen, voit tarkista sen mobiili- tai verkkopankista. Joka tapauksessa pidä kortti ja tunnusluku erillään. Näppäile tunnusluku katseilta suojassa.  
 • Älä anna kortin numeroa tai siihen liittyvää tunnuslukua puhelimitse, sähköpostitse tai muullakaan tavalla, vaikka tiedustelija esittäytyisi pankkilaiseksi tai poliisiviranomaiseksi. 
 • Aseta kortillesi turvallisuutta lisäävät vuorokausikohtaiset turvarajat automaattinostoille sekä laskujen maksuille mobiili- ja verkkopankissa.  
 • Kätevimmin seuraat korttisi käyttöä mobiilipankin kautta esim. Nordea Wallet-sovelluksessa. Voit verrata tositteita tiliotteeseesi tai luottokorttilaskuusi.