Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Kortin turvallinen käyttö

Tältä sivulta löydät ohjeita kortin turvalliseen käyttöön. Ohjeiden avulla pankki- ja luottokortilla maksaminen käy turvallisesti myös ulkomailla ja verkossa. Voit lisäksi asettaa maksukorttiisi omiin tarpeisiisi sopivat turvarajat.

Ohjeita kortin turvalliseen käyttöön

Pankki- ja luottokortilla maksaminen on turvallista, kun muistat nämä helpot ohjeet:

 • Älä koskaan säilytä korttia ja tunnuslukua yhdessä. Opettele tunnusluku aina ulkoa. Suojele tunnusluvun näppäily sivullisten katseilta myös silloin, kun näppäilet sitä automaateissa tai muissa käyttöpaikoissa.
 • Älä koskaan anna kortin numeroa tai siihen liittyvää tunnuslukua puhelimitse, sähköpostitse tai muullakaan tavalla, vaikka tiedustelija esittäytyisi pankkilaiseksi tai poliisiviranomaiseksi.
 • Voit asettaa kortillesi turvallisuutta lisäävät vuorokausikohtaiset turvarajat automaateilla tehdyille käteisnostoille sekä laskujen maksuille. Valitset rajat korttihakemusta täyttäessäsi. Rajoja on mahdollista muuttaa myöhemminkin mobiili- ja verkkopankissa, Nordea 24/7 -asiakaspalvelussa tai konttorissa.
 • Säilytä korttiasi huolellisesti, kuten rahojasi. Älä jätä sitä vartioimattomana esim. autoon, ravintolapöytään, työ- tai hotellihuoneeseen ja varmista säännöllisesti, että korttisi on tallessa.
 • Pankki- ja luottokortilla maksaminen kannattaa tehdä huolellisesti: tarkista aina loppusumma ennen ostotositteen allekirjoitusta. Voit helposti seurata oman korttisi käyttöä vertaamalla tositteita tiliotteeseesi tai luottokorttilaskuusi.
 • Mikäli korttisi katoaa tai se anastetaan, ilmoita siitä välittömästi korttien yhteiseen sulkupalveluun + 358 20 333. Mikäli havaitset tililläsi korttitapahtumia, joita et tunnista, tutustu ohjeistukseemme korttireklamaation tekemisestä.

Luottokortilla maksaminen onnistuu turvallisesti myös verkossa

Pankki- ja luottokortilla maksat ostoksesi esimerkiksi kotisohvaltasi helposti, vaivattomasti ja turvallisesti.

Verkko-ostokset onnistuvat Nordean Mastercard- ja Visa -korteilla, kun rekisteröit korttisi verkkomaksukelpoiseksi. Tämän nopeasti hoituvan ja maksuttoman rekisteröinnin voit tehdä 

 • mobiilipankissa kortin asetuksista
 • verkkopankissa kohdassa Kortit
 • konttorissa
 • soittamalla Nordea Asiakaspalveluun ja tunnistautumalla pankkitunnuksillasi.

Suosittelemme, että teet ostoksia vain niiden verkkokauppiaiden sivuilla, jotka ovat liittyneet turvallisen maksamisen Mastercard SecureCode- tai Verified by Visa -palveluun. Verkkokaupat, joissa nämä turvallisuutta parantavat palvelut ovat käytössä tunnistat alla olevista kuvista.

Lisäksi luottokortilla maksettaessa saat kortillesi Mastercard Ostoturvan,Avautuu uuteen ikkunaan joka suojaa ostoksesi ostohetkestä sen toimitukseen asti.  

Jäikö tuote saamaatta? 

Lue lisää korttireklamaatiostaAvautuu uuteen ikkunaan

kortit-mastercard-securecodekortit-verified-by-visa

Mitä ovat Mastercard SecureCode ja Verified by Visa?

Mastercard SecureCode ja Verified by Visa ovat Internet-maksamisen turvallisuutta parantavia palveluja. Kansainväliset korttiyhtiöt Mastercard ja Visa ovat kehittäneet ne yhteistyössä. Palveluissa todennetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Pankki- ja luottokortilla maksaminen Mastercard SecureCode- tai Verified by Visa -palveluun liittyneen kauppiaan sivuilla on helppoa: syötät ensin kortinnumeron, voimassaoloajan ja turvakoodin. Lopuksi vahvistat ostoksen Nordean pankkitunnuksillasi tai konttorista erikseen tilattavalla kiinteällä salasanalla. Syöttämäsi tiedot, esim. pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Palveluihin voi liittää Nordean Mastercard-, Nordea Electron-, Nordea Debit- ja First Card -kortit.

Palveluun rekisteröityminen ilman pankkitunnuksia

Jos sinulla ei vielä ole pankkitunnuksia, liity Mastercard SecureCode - tai Verified by Visa -palveluun täyttämällä rekisteröitymislomake ja palauta se konttoriin.

Rekisteröitymislomake Mastercard SecureCode -palveluun (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Rekisteröitymislomake Verified by Visa -palveluun (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Alaikäisen kortinhaltijan kortin rekisteröiminen palveluun

Jos olet alaikäinen Nordea Electron-, Nordea Debit tai Mastercard -kortinhaltija, voit rekisteröidä korttisi verkkomaksamispalveluun rekisteröimislomakkeella. Täytä lomake halutessasi valmiiksi kotona. Korttisi rekisteröinti verkkomaksukelpoiseksi voidaan tehdä vain Nordean konttorissa. Ota mukaan konttoriin ainakin toinen edunvalvojasi. Lomakkeen tulee olla molempien edunvalvojiesi allekirjoittama.

Alaikäisen kortinhaltijan kortin rekisteröiminen Mastercard SecureCode -palveluun (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Alaikäisen kortinhaltijan kortin rekisteröiminen Verified by Visa -palveluun (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Turvarajat

Turvarajat

Turvarajoilla tarkoitetaan pääsääntöisesti vuorokausikohtaisia käteisnosto- ja maksurajoja automaattikäyttöä varten.

Käteisnostoraja

Valitse kortin vuorokausikohtainen käteisnostoraja väliltä 0 – 10.000 euroa/vrk.

Käteisnostorajaan lasketaan pankkitililtä ja korttiluotolta tehdyt käteisnostot Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi käteisnostorajaan lasketaan pankkitililtä kaupan kassalla tehdyt käteisnostot.

Huom: Seuraavilla korteilla valitsemasi turvaraja toimii erikseen yhdistelmäkorteilla (credit/debit) luottotililtä ja pankkitililtä tehtäville käteisnostoille. Esimerkiksi, jos valitset turvarajaksi 100 euroa / vrk, voit nostaa saman vuorokauden aikana luottotililtä 100 euroa ja pankkitililtä 100 euroa eli yhdistelmäkortilla yhteensä 200 euroa:

 • Nordea Credit (kortin ensimmäiset numerot 522841)
 • Nordea Gold (kortin ensimmäiset numerot 522580)
 • Nordea Black (kortin ensimmäiset numerot 539670.

Maksuraja

Valitse kortin vuorokausikohtainen maksuraja väliltä 0 – 50.000 euroa/vrk.

Maksurajaan lasketaan Nordean maksuautomaateilla Suomessa maksetut laskut, jotka veloitetaan pankki- tai luottotililtä heti. Lisäksi maksurajaan lasketaan Nordea Electron -kortilla tehdyt ostot Suomessa ja ulkomailla.

Aseta turvarajat normaalin päivittäisen käyttösi mukaisiksi; niitä on helppo muuttaa verkkopankissa ja mobiilipankissa aina tarpeen vaatiessa.

Maarajaus