Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
Familie i stue

Koronavirus – Nordean luottokortteihin sisältyvä ulkomaan matkavakuutus

Luottokorttisi sisältämä peruutusturva antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa matkasi, jos sinä tai lähiomaisesi sairastuu ennen matkaa. Peruutusturva ei ole voimassa, jos haluat peruuttaa matkasi koronavirukseen liittyvän huolen vuoksi tai jos peruutettuun matkaan liittyy hankittuja palveluja kuten majoitusta tai auton vuokrausta.

Voit peruuttaa matkasi, jos sairastut tai lähiomaisesi sairastuu äkillisesti ja vakavasti ennen matkan alkamista

Korttisi sisältämä peruutusturva antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa matkan, jos esim. sairastut tai lähiomainen sairastuu vakavasti ennen matkan alkamista. Vakuutuksesta korvataan matkan peruuntuminen, joka on aiheutunut omasta tai lähiomaisesi äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta. Matkan peruuntumiskuluja voidaan korvataan myös, jos ne johtuvat omaisuuteen, kuten kotiin, odottamatta kohdistuneesta merkittävästä taloudellisesta vahingosta. Nordean myöntämän Gold-, Premium-, Platinum- tai Black -korttisi peruutusturva ei siis kata peruutusta, mikäli haluat perua matkan koronavirukseen liittyvän huolen vuoksi tai maksettavaksesi jää matkaan liittyviä kuluja kuten hotellimajoitus tai auton vuokra. Alla olevasta yhteenvedosta voit lukea, jos yksityishenkilönä haluat peruuttaa matkan tai olet epidemia-alueella.

Peruutusturvaa ja koronavirusta koskevia kysymyksiä

Onko peruutusturva voimassa, jos haluan peruuttaa matkan maahan/alueelle, jonne on kehotettu välttämään matkustamista?

Peruutusturva on voimassa vain, jos matkasi peruuntuminen on aiheuttanut omasta tai lähiomaisesi äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta.  Peruutusturva on voimassa myös kun matkakumppani, jonka kanssa olet kaksistaan varannut matkan, on sairastunut. Matkan peruuntumiskuluja voidaan korvataan myös, jos ne johtuvat omaisuuteen, kuten kotiin, odottamatta kohdistuneesta merkittävästä taloudellisesta vahingosta.

Voinko peruuttaa matkan ja saada vakuutuksesta korvauksen, vaikkei olisi kehotettu välttämään matkustamista kyseiseen maahan?

Ei. Peruutusturva on voimassa vain, jos matkasi peruuntuminen on aiheuttanut omasta tai lähiomaisesi äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta.  Peruutusturva on voimassa myös kun matkakumppani, jonka kanssa olet kaksistaan varannut matkan, on sairastunut. Matkan peruuntumiskuluja voidaan korvataan myös, jos ne johtuvat omaisuuteen, kuten kotiin, odottamatta kohdistuneesta merkittävästä taloudellisesta vahingosta.

Pelkkä huolestuneisuus ei riitä syyksi vakuutuskorvaukseen. Jos olet jo ostanut matkan, mutta et halua matkustaa, ota yhteyttä matkanjärjestäjään selvittääksesi, voiko matkan peruuttaa tai siirtää. 

Korvaako matkavakuutus hoitokustannukset, jos matkustan tiettyyn maahan huolimatta kehotuksesta välttää matkustamista?

Kyllä. Nordean korttivakuutus ei rajoita pois yllä olevaa kustannusta. 

Mitä tapahtuu, jos joudun karanteeniin?

Vakuutus ei korvaa, jos joudut karanteeniin tartuntariskin vuoksi. 

  • Tarkista ulkoministeriön matkustussuositukset 
  • Jos et halua lähteä jo varaamallesi matkalle, ota yhteyttä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön selvittääksesi mahdollisuudet matkan peruuttamiseen tai siirtämiseen.
  • Jos olet jo matkakohteessa ja tarvitset apua

Jos olet epidemia-alueella ja sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua, ota yhteyttä lentoyhtiöön/matkanjärjestäjään, jos haluat tietoa kotimatkasta tai paikan päällä oleskelusta. Jos haluat kysyä kyseisen maan tilanteesta, jota yhteyttä paikalliseen konsulaattiin.

Mitä tapahtuu, jos matkanjärjestäjä/lentoyhtiö sulkee matkakohteen?

Jos tämä tapahtuu ennen matkan alkamista, matkanjärjestäjä tai lentoyhtiö on velvollinen korvaamaan tämän sinulle joko tarjoamalla uutta matkaa myöhempänä ajankohtana tai maksamalla korvausta. Jos tämä tapahtuu, kun olet jo määränpäässä, ota yhteyttä lentoyhtiöön, jotta kotimatka voidaan järjestää toisella tavalla.

Korvaako korttini sisältämä vakuutus kulut, jos haluan matkustaa kotiin kesken matkaani koronavirustartunnan pelon vuoksi?

Ei, korttisi sisältämä vakuutus ei korvaa kotimatkaa pelkästään siitä syystä, että olet huolissasi tartunnasta.

Korvaako korttini sisältämä vakuutus, jos olen jo maassa/alueella, jonne kehottaan välttämään matkustamista?

Kyllä, matkavakuutus korvaa akuuttihoidon, jos sairastut äkillisesti tai joudut onnettomuuteen edellyttäen, että tämä kuuluu korttisi sisältämään vakuutukseen.