Fiksu maksaa luottokortilla – kortteihin sisältyvät vakuutukset unohtuvat monelta

Moni arastelee luottokortilla maksamista, mutta onko siihen syytä? Luottokortilla maksaminen on usein fiksun rahankäyttäjän merkki. Kun maksat Nordean Mastercard -luottokortilla, saat käyttöösi rahanarvoisia etuja, kuten kattavan ulkomaan matkavakuutuksen ja Tuoteturva-vakuutuksen.

Luottokortti antaa turvaa lomamatkoille ja ostoksiin

Lähes kaikkiin Nordean luottokortteihin sisältyy korottoman maksuajan ja lyhennysvapaan lisäksi jokin vakuutus. Vakuutuksen voimassaolon edellytyksenä on ostosten maksaminen kortin luotto-ominaisuudella.

Esimerkiksi Nordea Gold –luottokorttiin kuuluu matkavakuutus ja tuoteturvavakuutus, kun ostat lomamatkasi tai esimerkiksi sohvan kotiisi ja maksat ostokset luotolla. Isompien ostosten maksaminen luotolla on useimmiten järkevää vakuutusten saamisen vuoksi, vaikka oma talous kestäisikin kaiken maksamisen käteisellä. Keskimäärin 30 päivän korottoman maksuajan* ansiosta luotolla maksaminen ei aiheuta lisäkuluja, ja saat kaupan päälle turvaa ostoksillesi.

*Todellinen vuosikorko laskettuna 1 500 euron käytössä olevalle Nordea Gold Mastercard -luotolle on 16,5 % (Pakettiasiakas, 11/2020)

5 vinkkiä korttivakuutusten hyödyntämiseen

  1. Osta lomamatkat luottokortin luotto-ominaisuudella, niin säästät rahaa saamalla kaupan päälle matkavakuutuksen.
  2. Hyödynnä luottokortin 30 päivän koroton maksuaika, niin saat lisää joustavuutta talouteesi.
  3. Maksa isommat kodin hankinnat luottokortin luotto-ominaisuudella, niin saat samalla tuoteturvavakuutuksen hankinnoillesi.
  4. Maksa verkko-ostokset aina luottokortilla. Tällöin luottokorttiyhtiö korvaa, jos ostoksesi eivät saavu perille, etkä saa selvitettyä asiaa verkkokaupan kanssa.
  5. Muista, että Nordea Goldiin sisältyvä Tuoteturva-vakuutus kattaa myös vapaa-ajan asunnolla sisätiloissa säilytettävät tavarat, kun ne on maksettu kortin luotto-ominaisuudella.

Korttiin liitetty matkavakuutus – mielenrauhaa lomamatkoille ja selvää säästöä

Joka kolmas suomalainen on sairastanut matkalla vatsataudin tai flunssan*. Vaikka suuri osa vatsapöpöistä ja flunssista on kohtuullisen lieviä, joskus reissun päälläkin voi joutua vierailemaan lääkärillä tai jopa viettämään öitä sairaalassa. Harva tietää, että erillisen matkavakuutuksen sijaan luottokortin luotto-ominaisuudella maksettu matka on vakuutettu automaattisesti matkavakuutuksella. Mielenrauhaa lomamatkoille tuova matkavakuutus sisältyy esimerkiksi Nordea Gold -luottokorttiin.

Matkan maksaminen luottokortilla onkin erinomainen tapa vakuuttaa ulkomaanmatka erillisen matkavakuutuksen hankkimisen sijaan. Esimerkiksi Nordea Gold -luottokortin matkavakuutus on voimassa, kun vähintään 75 % yhteenlasketuista matka- ja majoituskuluista on maksettu kortin luotto-ominaisuudella.

*Tutkimus: Suomalaiset eivät tiedä, mitä matkavakuutus korvaaAvautuu uuteen ikkunaan

Lue lisää korttien vakuutusehdoista

Esimerkkejä mahdollisista korvaustilanteista*:

*Huomioithan, että vakuutuspäätökset ovat tapauskohtauksia. Vahingon sattuessa olethan yhteydessä vakuutusyhtiöön.

Emman tilanne

Emma lähtee perheensä kanssa kolmen viikon lomalle Australiaan. Loman kolmantena päivänä hänen 16-vuotiaalle tyttärelleen Tiialle nousee korkea kuume ja hän alkaa voida pahoin. He hakeutuvat paikalliselle lääkärille, jossa Tiialla todetaan ruokamyrkytys. Sitkeiden oireiden johdosta Emma ja Tiia joutuvat viettämään yön tiputuksessa ja seurannassa sairaalassa. Hoidon ansiosta Tiia toipuu nopeasti ja perhe pääsee jatkamaan lomaa. Nordean luottokorttiin sisältyvä matkavakuutus korvaa lääkäri- ja hoitokulut

Lue lisää korttivakuutuksista

Marian ja Main tilanne

Maria ja Mai ovat lähteneet kulttuurimatkalle Barcelonaan ihastelemaan paikallista arkkitehtuuria. Lennon laskeuduttua he siirtyvät matkatavarahihnalle odottelemaan matkalaukkujaan. Laukkuja ei kuitenkaan näy. Heidän tiedusteltuaan virkailijalta matkalaukkujen kohtalosta selviää, että ne ovat päätyneet väärälle lennolle. Lentoyhtiö lupaa toimittaa laukut kahden päivän kuluttua, mutta Maria ja Mai joutuvat selviämään ilman matkatavaroitaan siihen saakka. Nordean luottokorttiin sisältyvä matkatavaravakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluja siltä ajalta, kun he ovat joutuneet tulemaan toimeen ilman matkatavaroitaan.

Lue lisää korttivakuutuksista

Muista hyödyntää luottokorttiisi sisältyvät edut

Nordea Gold -luottokorttiin sisältyvä Tuoteturva-vakuutus antaa lisäturvaa kotiin tai vapaa-ajan asuntoon hankkimillesi tuotteille. Tuoteturva korvaa vähintään 100 euron arvoisen tuotteen vahingoittumisen tai rikkoutumisen vakuutusehtojen mukaisesti, kun olet ostanut tuotteen korttisi luotto-ominaisuudella. 

Tuoteturvan yksi etu on sen useimpiin kotivakuutuksiin verrattuna verrattuna alhainen 50 euron omavastuu. Vakuutus on voimassa 180 päivän ajan ostopäivästä alkaen.

Tarjoamme myös muita luottokortteja, jotka pitävät sisällään erilaisia vakuutuksia.

 Vertaile kortteja

Esimerkkejä mahdollisista korvaustilanteista*: 

*Huomioithan, että vakuutuspäätökset ovat tapauskohtauksia. Vahingon sattuessa olethan yhteydessä vakuutusyhtiöön.

Hanna-Leenan tilanne

Hanna-Leena on intohimoinen taiteenharrastaja. Hän käy aktiivisesti taidenäyttelyissä ja ostaa säännöllisesti taidetta myös kotiinsa. Kevään kunniaksi Hanna-Leena ostaa kotiinsa kauan haaveilemansa uuden taidelasiesineen. Viikon kuluttua ostoksesta hänen kissansa pudottaa lasin metsästäessään kärpästä. Lasi rikkoutuu, ja vaikka restauroija yrittää parhaansa mukaan saada esinettä korjattua, se ei onnistu. Onneksi tilanne ei ole niin paha, mitä voisi kuvitella: koska Hanna-Leena maksoi taidelasin Nordea Gold -luottokortin luotto-ominaisuudella, tuoteturvavakuutus korvaa vahingon.

Lue lisää korttivakuutuksista

Mikon tilanne

Mikko on innokas pelaaja, joka saattaa käyttää tunteja päivästään tietokonepelien parissa. Hänen vanha tietokoneensa alkaa kuitenkin olla jo tiensä päässä, ja Mikko päättää ostaa laadukkaan koneen pelaamista varten. Vertailtuaan eri vaihtoehtoja hän tilaa koneen kotimaisesta verkkokaupasta. Eräänä päivänä pelatessaan Mikko kaataa vahingossa kahvikupin uuden tietokoneensa päälle. Hän kuivaa koneen välittömästi, mutta tästä huolimatta se ei enää käynnisty. Mikko kuitenkin muistaa ostaneensa koneen Nordea Gold -luottokortillaan, johon sisältyy Tuoteturva-vakuutus. Vakuutus korvaa rikkoutuneen tietokoneen, ja Mikko voi jatkaa pelejään tyytyväisenä.

Lue lisää korttivakuutuksista

Mohammedin tilanne

Mohammed on harrastanut laulamista lapsesta saakka. Hän viihtyy myös ystäviensä kanssa karaoken parissa. Mohammed päättää hankkia vapaa-ajan asunnolleen karaokelaitteet, jotta hän voisi kutsua ystävänsä sinne viettämään aikaa lauleskelun parissa. Ensimmäisenä iltana karaokelaitteiden saapumisen jälkeen eräs vieraista läikyttää juomaansa laitteistolle. Juhlien tunnelma laimenee, kun selviää ettei laitteistoa saada enää käynnistymään. Seuraavana päivänä Mohammed vie laitteet korjaajalle, joka kertoo ettei mitään ole tehtävissä. Onneksi Mohammed on maksanut karaokelaitteet Nordea Gold -luottokorttinsa luotto-ominaisuudella, joten Tuoteturva-vakuutus korvaa vahingon.

Lue lisää korttivakuutuksista

Nordea Gold – monen turvan kortti

Hanki luottokortti helposti Nordean mobiili- tai verkkopankissa.

Tutustu ja tilaa Nordea Gold