Hae opintolainaa helposti verkossa

Valtion takaamalla opintolainalla katat opiskelujen aikaisia kuluja, tai kerrytät vararahastoa tulevaisuutta varten. Nordealta haet opintolainan helposti ja saat hyödyt opiskelija-asiakkaan kattavista eduista.

Opintolaina Nordeasta

 • Opintolainaa haetaan aina vuodeksi kerrallaan. Mobiilipankissa haet helposti opintolainaa ja hallinnoit talouttasi sujuvasti.
 • Kun opintolainan takaisinmaksu alkaa, tarjoamme sinulle mahdollisuutta maksaa laina takaisin 15 vuoden kuluessa. Maksuohjelmaa voi muuttaa jos haluat maksaa opintolainan nopeammin tai hitaammin.
 • Opintolaina-asiakkaana hyödyt opiskelijan eduista. Opiskelija-asiakkaanamme saat mm. maksuttoman mobiilipankin, tilin ja kortin.

Lue lisää opiskelija-asiakkaan maksuttomista eduista

Ajankohtaista

Huomasitko nämä?

 • Uuden opintolainan järjestelypalkkio itsepalvelussa 0,00€ 1.7.2023–29.2.2024 (norm. 10,00€).
 • Lukuvuoden 2022–2023 opintolainaerät on nostettava viimeistään 31.7.2023.
 • Kysy Jodelissa! Someaspa päivystää arkisin Nordea_Aspa -tilillä.

Katso videolta ohjeet opintolainan hakemiseen

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Opintolainan hakeminen

Näin haet opintolainaa

Olet Nordean asiakas

 1. Aloita hakemalla Kelalta valtiontakausta opintolainalle. Lue ohjeet Kelan sivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.
 2. Hae opintolainaaAvautuu uuteen ikkunaan Nordean verkko- tai mobiilipankissa.
 3. Allekirjoita velkakirja Nordea ID -sovelluksellasi.

Et ole vielä Nordean asiakas

 1. Aloita hakemalla Kelalta valtiontakausta opintolainalle. Lue ohjeet Kelan sivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.
 2. Tule Nordean asiakkaaksi ja ota Nordea ID -sovellus käyttöösi.
 3. Hae opintolainaaAvautuu uuteen ikkunaan Nordean verkko- tai mobiilipankissa. 
 4. Allekirjoita velkakirja Nordea ID -sovelluksellasi.

Hae ensin opintolainan valtiontakausta

 • Valtiontakaus on valtion myöntämä vakuus lainalle. Mikäli sinulle myönnetään opintolainan valtiontakaus, sinun ei tarvitse huolehtia muista vakuuksista. Valtiontakaus on voimassa enintään 30 vuotta ensimmäisen lainaerän nostamisesta.
 • Opintolainan valtiontakauspäätöksen saat automaattisesti Kelalta opintorahan tai Koulutusrahastolta aikuistuen etuuspäätöksen yhteydessä. Täytä Kelan hakemus huolella ja liitä mukaan kaikki vaadittavat asiakirjat. Kun Kela on antanut myönteisen päätöksen lainan takauksesta, siirtyy takauspäätös pankille automaattisesti. 
 • Vaikka et saa opintorahaa, voit kuitenkin saada valtiontakauksen joissain poikkeustilanteissa. Katso Kelan sivulta, kuka voi saada opintolainaaAvautuu uuteen ikkunaan.

Hyvä tietää opintolainan hakemisesta

 • Muistathan, että opintolainaa haetaan uudelleen joka lukuvuosi. Jos sinulla on jo opintolaina, haet uuden lukuvuoden lainan korotuksena vanhaan opintolainaan. Korotushakemus tehdään samalla lainahakemuksella, kuin uuden lainan hakeminen.
 • Opintolainahakemus käsitellään 1–3 arkipäivän aikana. Ruuhka-aikoina (tammi-, elo- ja syyskuussa) käsittelyssä saattaa kuitenkin olla viivettä ja käsittely voi kestää yli kolme päivää. Velkakirjan allekirjoitat verkossa hakemuksen yhteydessä Nordea ID -sovelluksellasi. Lainan myöntämisen jälkeen velkakirja ja ehdot ovat luettavissa verkkopankin Omaposti-kansiossa.
 • Jos olet alaikäinen, tarvitset opintolainan hakemiseen edunvalvojiesi suostumuksen (molempien, jos heitä on kaksi). Suostumus voidaan antaa sähköisesti kunkin edunvalvojan Omapostin kautta, puhelimitse pankkitunnuksilla tai valtakirjalla konttorissa. Tämän jälkeen opintolainan hakeminen ja nostaminen hoituu Nordean Asiakaspalvelun kautta, mikäli sinulla on omat pankkitunnukset Nordeaan. Vaihtoehtoisesti voit asioida myös konttorissa.
Opintolainan nosto
Opintolainan takaisinmaksu

Miten opintolainan määrä vaikuttaa kustannuksiin?

Accounts Stack of Coins - 640x360

Olemme koonneet harkintasi tueksi suuntaa antavia esimerkkilaskelmia siitä, mitä yhden, kolmen tai viiden lukuvuoden opiskelu opintolainan turvin voi kustantaa.

Opintolaina ja ulkomailla opiskelu

Globe icon - 640x360

Kun suoritat tutkintosi ulkomailla, voit nostaa koko lukuvuoden opintolainan poikkeuksellisesti yhdessä erässä. Ulkomailla opiskelevat voivat hakea korotettua opintolainaa.

Opintolainan budjetointi ja talouden seuranta

Chart graph icon - 640x360

Mobiilipankin Seuranta-välilehdellä tulosi ja menosi on luokiteltu valmiiksi, mutta voit itse muuttaa ryhmittelyä niin, että saat juuri sinun talouttasi parhaiten kuvaavan näkymän.

Tietoa opintolainasta

Hinnat
Todellinen vuosikorko
Kuluttajatiedot

Opintolaina - hinnat

Opintolainaan liittyvät yleisimmät maksut
ErittelyHinta
Järjestelypalkkio verkko- ja mobiilipankissa10,00 €
Järjestelypalkkio asiakaspalvelussa20,00 €
Opintolainan nostosopimuksen tekeminen0,00 €
Opintolainan nostosopimuksen peruuttaminen opintojen päättymisen tai keskeyttämisen vuoksi tai muusta syystä0,00 € 
Osanosto verkko- ja mobiilipankissa *)10,00 €
Osanosto asiakaspalvelussa *)20,00 €
Ennen 1.2.2021 nostetun lainan maksuerän automaattinen veloitus2,30 € / veloitus
1.2.2021 jälkeen nostetun lainan maksuerän veloitus automaattisesti2,50 € / veloitus
Ennakkoilmoitus lainan veloituksesta paperilla tai verkkopankissa0,00 € / veloitus
Korotuspalkkio10,00 €
Luoton maksu, lasku paperilla4,10 €
Maksumuistutus velalliselle5,00 €
Pysyvä eräpäivän muutos0,00 €
Velan ehtojen muutos (esim. viitekoron vaihto, maksuerän suurentaminen, automaattiveloituksesta siirtyminen paperilaskuun)40,00 €
Maksuerän pienentäminen5,00 €
Lyhennysvapaa5,00 €
Ylimääräinen lyhennys0,00 €
Lainan hoitotilin muutos0,00 €
Lainan siirto asiakkaan pyynnöstä toiseen pankkiin. Peritään toiselta pankilta.150,00 €

*)Osanostopalkkio peritään ensimmäisen osanoston jälkeen jokaisesta lisänostosta. Osanostopalkkiota ei peritä, jos velallinen ja pankki ovat tehneet nostosopimuksen viimeistään ensimmäisen osanoston yhteydessä.

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Luotonhakijalla on vertailun helpottamiseksi oikeus saada ennen luottosopimuksen allekirjoittamista keskeiset luottoa koskevat tiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot –lomakkeella. Tiedot lomakkeella voivat olla asiakkaan pyytämillä tiedoilla tai tyypillisin arvoin laskettuja. Tällä sivustolla oleva lomake on laskettu tyypillisin tiedoin, mikä tarkoittaa sitä, että lomakkeessa on käytetty tälle luottotyypille tyypillistä euromäärää.

Lomakkeella ilmoitetaan luotonantajan yhteystiedot, kuvaus luottotuotteen pääominaisuuksista, luoton kustannuksista, muista tärkeistä oikeudellisista näkökohdista sekä tarvittaessa etämyynnistä annettavista lisätiedoista. Lomakkeen tiedot voivat olla joko luotonantajaa sitovia tai sitomattomia. Sitova lomake edellyttää myönteistä luottopäätöstä. 

Yksityiskohtaiset tiedot opintolainasta löydät Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot-lomakkeelta (pdf, 163 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Hae opintolainaa

Nordean asiakas, hae opintolainaa verkossa

Siirry opintolainahakemukselle Avautuu uuteen ikkunaan