Digitukea pankkipalveluihin

Näiltä sivuilta saat apua erityisesti silloin, kun digitaalisten palveluiden käyttöönotto ja käyttö tuntuu vieraalta. Autamme sinut alkuun, jotta pääset hoitamaan päivittäiset pankkiasiasi helposti ja turvallisesti. Alla olevista napeista voit ladata itsellesi Konttori Kotonasi -oppaan tai lukea lisää tarjoamastamme tuesta erityisesti senioreille.

Digitukea sinulle

Tarjoamme sinulle digineuvontaa ja -opastusta kun kaipaat tukea pankkiasioiden digitaaliseen hoitamiseen. Valitse vain sinulle sopivin tapa.  

Haluatko vierailla konttorissa?

Järjestämme syys-marraskuun aikana digineuvontaa konttoreissamme ympäri Suomea. Katso omalla alueellasi järjestettävien tapahtumien ajankohdat ja tule oppimaan lisää pankkiasioiden hoitamisesta digitaalisesti. Joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Olemme täällä sinua varten!

Digitukea yhteistyökumppaneiltamme

Digitukea ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä tarjoavat lukuisat järjestöt ja yhdistykset ympäri Suomen. Yhteistyökumppaneidemme verkkosivuilta löytyy myös runsaasti ohjeita ja tukimateriaalia itseopiskelua varten. 

Senior Surf etäopastus tarjoaa tukea mm. digilaitteen tai -palvelun käytön opettelussa, yksittäisen digipulman ratkaisussa tai rohkaisee ja neuvoo uuden digilaitteen hankinnassa tai digipalvelun käyttöönotossa. Etäopastus on maksutonta, ja tapahtuu puhelimitse tai videoyhteydellä tarvittavia ohjelmia käyttäen. Opastusta tarjotaan ma-su klo 8-20.

Lue lisää Senior SurfistaAvautuu uuteen ikkunaan

Lue lisää Senior Surf etäopastuksestaAvautuu uuteen ikkunaan

Toimimme yhteistyössä myös seuraavien yhdistysten kanssa: 

Enter ryAvautuu uuteen ikkunaan, Valli ryAvautuu uuteen ikkunaan, Savonetti ryAvautuu uuteen ikkunaan, Mukanetti ry,Avautuu uuteen ikkunaanJoen severi ryAvautuu uuteen ikkunaan ja Turun kansalliset seniorit ryAvautuu uuteen ikkunaan:n kanssa.

Nordea Tabletti helpottamaan arkea

Nordean asiakkaana sinulla on mahdollisuus hankkia Nordea Tabletti käyttöösi, jos olet yli 60-vuotias ja sinulla ei ole ennestään älylaitetta käytössä.

Tabletin voit tilata soittamalla Nordean asiakaspalveluun 0200 3000Avautuu uuteen ikkunaan (pvm/mpm). Neuvoja lähettää sinulle tekstiviestin, jolla voit noutaa tabletin DNA Kaupasta. Valitsemasi pankkisovellukset asennetaan tablettiin DNA Kaupassa valmiiksi. Poikkeustilanteessa tabletin voi noutaa DNA-kaupasta myös asiakkaamme läheinen.

Mitä tarvitset digitaalista pankkiasiointia varten?

Digitaalista pankkiasiointia varten tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Näillä laitteilla voit hoitaa pankkiasioitasi verkko- tai mobiilipankissa helposti ja turvallisesti, oman kodin rauhassa.

Pankkipalveluiden käyttöön tarvitset käyttäjätunnuksen sekä tunnistautumisvälineen. Tunnistautumisvälineitä ovat mobiililaitteeseen ladattava Nordea ID -sovellus tai erillinen Tunnuslukulaite.

Mikäli sinulla ei ole älypuhelinta tai tablettia, johon saa Nordea ID -sovelluksen, tarjoamme Tunnuslukulaitteen käyttöösi. Pidä tunnusluvut aina vain sinun tiedossasi. 

Pankkitunnukset

Pankkitunnuksilla eli käyttäjätunnuksella ja tunnistautumisvälineellä kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin, tunnistaudut puhelinpalvelussamme ja allekirjoitat sopimuksia. 

Muiden palveluntarjoajien verkkopalveluihin tunnistautumiseen  tarvitset lisäksi vahvan sähköisen tunnisteen eli  e-tunnisteen. 

E-tunnisteen saat käyttöösi käymällä  konttorissa todistamassa henkilöllisyytesi.

Lue lisää pankkitunnuksista

Lue lisää e-tunnisteesta

Arrows icon - 640x360

Nordea ID -laite ja Tunnuslukulaite

Nordea ID -laite (musta) on tunnistautumisväline asiakkaillemme, joilla ei ole älypuhelinta tai tablettia, johon saisi asennettua Nordea ID -sovelluksen. 

Jos käytössäsi on vanha tunnuslukulaite (valkoinen), se toimii normaalisti, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. 

Valittavissa on myös puhuva tunnuslukulaite erityisesti näkövammaisten asiakkaidemme käyttöön. 

Laitteiden käyttöä varten tarvitset verkkopankkisopimuksen eli pankkitunnukset. 

Lue lisää laitteista

NEW Nordea ID and Code calculator- small - Blue background

Digisanasto

Digisanastosta löydät selvennykset digiasioinnissa yleisimmin käytetyille termeille.

E-tunniste

E-tunniste

E-tunniste eli vahva sähköinen tunniste mahdollistaa vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksillasi. Sen avulla voit tunnistautua viranomaisten, kuten Kelan ja Verohallinnon sekä muiden kolmannen osapuolen palveluihin. 

Jos saat pankkitunnuksia käyttäessäsi ilmoituksen “Sinulla ei ole tunnistautumiseen sopivaa sopimusta”, pankkitunnuksissasi ei ole e-tunnistetta.

E-tunnisteen käyttöönotto onnistuu asioimalla Nordean konttorissa ajanvarauksella. Hyväksymme konttoriasioinnissa henkilöllisyystodistuksena voimassa olevan passin tai henkilökortin. Voit varata ajan konttoriin olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Lue lisää alaikäisen lapsen e-tunnisteesta

Kirjautumistunniste
Käyttäjätunnus
Nordea ID -laite
Nordea ID -sovellus
Nordea ID -sovelluksen aktivointikoodi
PIN-koodi
QR-koodi
Tunnistautuminen
Tunnuslukulaite

Löysitkö etsimäsi?