Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Tiesitkö, että nämäkin asiat voit hoitaa mobiilipankissa?

Nordean mobiilipankki on täynnä käteviä ja monipuolisia ominaisuuksia. Voit tarkistaa sovelluksesta näppärästi tilisi saldon tai sijoitusten arvon, mutta tiesitkö, että mobiilipankissa hoidat kätevästi myös monia muita pankkiasioita.

Muuta korttien maarajauksia reaaliajassa

Onko sinulle joskus käynyt niin, ettei luottokortti toimikaan ulkomailla? Mobiilipankissa on helppo tarkastaa, onko kortin käyttö sillä hetkellä rajoitettu esimerkiksi vain Suomen rajojen sisälle tai Pohjoismaihin. Mobiilipankissa korttien turvarajoja ja maarajauksia on helppo muuttaa ja muutokset astuvat voimaan saman tien.

Näin se toimii: Kirjaudu mobiilipankkiin ja valitse kortti, jonka tietoja haluat tarkastella tai muuttaa. Valitse kortin tiedoista asetukset.

Pankkiasiat hoituvat tehokkaasti chatissa

Mobiilipankin chat palvelee myös henkilökohtaisissa pankkiasioissa. Chatissa hoidat asiasi ripeästi ja helposti vaikka julkisella paikalla ilman, että ympärillä olevat ihmiset kuulevat henkilökohtaisia asioitasi.

Näin se toimii: Kirjaudu mobiilipankkiin ja valitse sivuvalikosta chat. Samalla näet, mikä on arvioitu jonotusaika sillä hetkellä.

Viivakoodinlukija helpottaa laskujen maksamista

Oletko käyttänyt paperisten laskujen maksamiseen kätevää viivakoodinlukijaa? Voit lukea laskun alareunassa olevan viivakoodin puhelimen kameran avulla, jolloin sinun ei tarvitse erikseen syöttää laskun tietoja. Viivakoodinlukijan avulla paperisten laskujen maksaminen on helpompaa kuin tietokoneella.

Näin se toimii: Mene mobiilipankissa kohtaan, jossa syötetään maksettavan laskun tiedot. Viivakoodinlukija löytyy yläreunasta, jossa on viivakoodin kuva. Varmista, ettei koodin päällä ole varjoja ja että kamera tarkentaa koodiin. Puhelin lukee koodin automaattisesti.

Maksa sähköpostiin tulleet laskut virtuaaliviivakoodin avulla

Kameran avulla luettava viivakoodi sopii paperilaskujen maksamiseen. Sähköpostiin tulleissa laskuissa on puolestaan yleensä mukana virtuaaliviivakoodi. Tällaisen laskun maksaminen mobiilissa on helppoa ja nopeaa virtuaaliviivakoodin avulla.

Näin se toimii: Kopioi sähköpostiisi tulleesta laskusta virtuaaliviivakoodi eli pitkä numerosarja. Siirry mobiilipankkiin ja mene kohtaan, jossa syötetään maksettavan laskun tiedot. Paina yläreunan viivakoodin kuvaa, jolloin puhelimen kamera aktivoituu. Valitse yläreunasta uudelleen viivakoodin kuva, jossa koodin alla näkyy myös numeroita. Syötä virtuaaliviivakoodi. Helpoiten se hoituu puhelimen kopioi-sijoita- (eli copy-paste-) toiminnolla.

Valuuttalaskurilla ulkomaan valuutat euroiksi

Mobiilipankin valuuttalaskurilla muunnat valuutat euroiksi vaikkapa nettiostosten yhteydessä. Se on kätevä apuri myös, jos olet reissussa euroalueen ulkopuolella. Valuuttalaskuri toimii, vaikket olisi kirjautunut mobiilipankkiin ja sitä voi käyttää myös ilman internetyhteyttä. 

Näin se toimii: Avaa mobiilipankki ja valitse valikosta valuuttalaskuri. Toimii sekä kirjautuneena että kirjautumatta mobiilipankkiin.

Mobiilipankilla hoidat päivittäiset raha-asiasi helposti ja turvallisesti.

Vinkit mobiilipankin käyttöön antoi Toni Frosterus Nordeasta.

Artikkeli on julkaistu 30.6.2017 ja sen on kirjoittanut Riikka Karppinen. Alkuperäinen artikkeli löytyy osoitteesta ajassa.nordea.fi

Lataa mobiilipankki

Sovelluskauppaan