Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Mitä jos et voi maksaa lainaasi?

Elämässä voi sattua kaikenlaista. Voit jäädä työttömäksi, sairastua tai rahatilanteesi voi jostain muusta syystä järkkyä. Jos et voi hoitaa lainojasi, älä jää murehtimaan asiaa yksin, vaan ota heti meihin yhteys välttääksesi maksuhäiriömerkinnän saamisen luottotietoihisi.

Tärkeintä on toimia ajoissa ja välttää maksuvaikeudet

Ota meihin yhteys mieluummin vaikka etukäteen kuin myöhässä.

Näin voit välttää viivästys- ja perintäkulut, sekä maksuhäiriömerkinnän saamisen luottotietoihisi.  Me tarjoamme esim. lyhennysvapaita kuukausia tai mahdollisuutta pienentää kuukausimaksuasi. Ratkaisuksi voi löytyä esimerkiksi lainan lyhennysvapaa jakso.

Mitä tapahtuu, jos maksat myöhässä

Mikäli sinulle tulee maksuvaikeuksia ja et voi maksaa laskua ajoissa, prosessi etenee seuraavalla tavalla:

1. Ensin saat muistutuslaskun maksamatta jääneestä laskusta.

2. Mikäli et vieläkään maksa, lasku menee perintään.

3. Mikäli et maksa perintätoimiston laskua, se päätyy korkoineen ulosottoon.

Huomioithan, että prosessi on maksullinen ja sinua voidaan veloittaa eri vaiheiden aikana.

Maksuhäiriömerkintä - Vältä merkintää luottotiedoissasi

Mikäli maksusi päätyy käräjäoikeuden päätöksellä ulosottoon, seurauksena voi olla maksuhäiriömerkintä luottotietoihin. Se vaikeuttaa asunnon vuokraamista, lainansaantia tai vaikka puhelinliittymän avaamista. Maksuhäiriömerkintä poistuu tiedoista yleensä 2-4 vuoden päästä. Voit lukea lisää TakuusäätiönAvautuu uuteen ikkunaan sivuilta.

Valitse sopiva kuukausimaksu

Ennen kuin otat lainan, mieti tarkkaan, millaisesta kuukausimaksusta selviät ilman liikaa vyön kiristelyä. Kiinteä kuukausimaksu koostuu lyhennyksestä, korosta ja tilinhoitomaksusta. Lainan avausmaksu maksetaan kerran lainan noston jälkeen. 

Joustoluotto on joustava laina siinäkin mielessä, että voit muuttaa kuukausimaksuasi myöhemmin tai hakea lyhennysvapaata jaksoa.

Mitä joustoluotto tulee maksamaan?

Laske sinulle sopiva luotto laskimella

Joustoluotto

Luottoa voit saada 2 000 eurosta 50 000 euroon saakka. Joustoluotto on vakuudeton kertaluotto, jota voi tarvittaessa korottaa.

Lue lisää Joustoluotosta

Mistä tunnistat hyvän lainan?

Eri lainojen kuluissa ja ehdoissa saattaa olla huomattavia eroja, vaikka ne ensi alkuun näyttäisivät samanlaisilta. Ole siis tarkkana, mistä lainasi otat.

Lue lisää

Onko ok ottaa Joustoluotto?

Joustoluotto on kelpo ratkaisu, kun maksukykysi on vakaa. Katso tästä, milloin on ok lainata ja milloin sitä kannattaisi välttää.

Lue lisää