Mitä jos et voi maksaa lainaasi? - Tukea maksuvaikeuksiin

Elämässä voi sattua kaikenlaista. Voit kohdata työttömyyden, sairastua tai rahatilanteesi voi jostain muusta syystä järkkyä. Jos sinulle tulee maksuvaikeuksia ja et voi hoitaa lainojasi, älä jää murehtimaan asiaa yksin, vaan ota meihin yhteyttä!

Älä jää yksin maksuvaikeuksien kanssa!

Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulla on vaikeuksia selvitä lainan maksamisesta. Yhdessä voimme selvittää sopivia keinoja maksujen helpottamiseen. Näin voit välttää viivästys- ja perintäkulut, sekä maksuhäiriömerkinnän saamisen luottotietoihisi.

Ratkaisuja voivat olla esimerkiksi:

Olemme koonneet kysymyksiä ja vastauksia liittyen lainoihin ja kulutusluottoihin. Tutustu kysymyksiin ja vastauksiin, joiden joukosta voit löytää keinoja helpottaa taloudellista tilannettasi. Olet myös aina tervetullut ottamaan yhteyttä Nordea Asiakaspalveluun!

Maksuvaikeuksien käsittely ajoissa kannattaa

Mikäli maksuvaikeudet yllättävät, olethan pankkiin yhteydessä mahdollisimman pian! Mitä nopeammin olet meihin yhteydessä, sitä paremmin voimme katsoa sopivan järjestelyn tilanteeseesi. Olemalla rohkeasti pankkiin yhteydessä, voit myös välttää erilaisia viivästys- ja perimiskuluja, sekä mahdollisen maksuhäiriömerkinnän.

Tukea talousvaikeuksien käsittelyyn

Autamme mielellämme ratkaisemaan Nordeassa olevien velkojen hoitamista, mutta mikäli ongelma on laajempi, tutustuthan Takuusäätiön ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston kattaviin ohjeisiin ja tukipalveluihin.

Takuusäätiö: Selviydy veloistasiAvautuu uuteen ikkunaan

Kilpailu- ja kuluttajavirasto: Maksut, laskut ja perintä. Toimintaohjeita omien raha-asioiden hallintaan.Avautuu uuteen ikkunaan

Mistä tunnistat hyvän lainan?

Eri lainojen kuluissa ja ehdoissa saattaa olla huomattavia eroja, vaikka ne ensi alkuun näyttäisivät samanlaisilta. Ole siis tarkkana, mistä lainasi otat.

Lue lisää miten tunnistat hyvän lainan

Tee muutoksia Joustoluoton maksusuunnitelmaan

Voit tehdä luoton korotuksen verkkopankissa tai mobiilissa sekä muokata helposti maksuerää, lyhennysvapaita kuukausia ja eräpäivää mobiilissa.

Lue lisää Joustoluotosta

Onko ok ottaa Joustoluotto?

Joustoluotto on kelpo ratkaisu, kun maksukykysi on vakaa. Katso tästä, milloin on ok lainata ja milloin sitä kannattaisi välttää.

Lue lisää milloin Joustoluoton ottaminen kannattaa