Turvaa taloutesi korkomuutoksilta

Myös lainan joustot käytössäsi

Ei erillistä maksua

Miksi korkoputki?

Turvaat lainasi viitekoron muutoksilta vuosiksi eteenpäin, kun otat lainaasi korkoputken. Voit tehdä muutoksia lainan maksuohjelmaan, vaikka lainassasi on korkoputki, eli voit tarvittaessa hakea esimerkiksi lyhennysvapaata tai hyödyntää LyhennysJoustoa.

 • Lainan kuukausierä on tyypillisesti suurin yksittäinen talouden menoerä. Suojaamalla korkoriskin varmistat talouden tasapainon epävakaissakin olosuhteissa.
 • Teet joustavasti muutoksia lainasi maksuohjelmaan.
 • Valitsemalla korkoputken et maksa korkosuojauksesta erillistä suojauspalkkiota, kuten muissa suojaustuotteissa.

Miten korkoputki toimii käytännössä?

Lainaan liitettävällä korkoputkella varmistetaan ala- ja yläraja lainan kuukausierälle korkoputken voimassaoloajaksi. Korkoputken ansiosta lainan kuukausierä ei ylitä määriteltyä ylärajaa, vaikka viitekorko nousisi yli korkokattotason. Korkoputken lattiataso määrittää viitekoron vähimmäismäärän. Kuukausierä sisältää lainan lyhennyksen, viitekoron ja lainamarginaalin.

Korkoputki - ylä ja alaraja - large

Ominaisuudet
Korkoputki uuteen tai nykyiseen lainaasi
Tasot ja hinnoittelu
Esimerkki

Korkoputken ominaisuudet

 • Suojausaika on 3, 4, 5, 7 tai 10 vuotta.
 • Korkoputkilainan viitekorkona on joko 3, 6 tai 12 kuukauden euribor. Voit siis tehdä maksuohjelman muutoksia ja muita muutoksia lainaasi samoin periaattein kuin muihinkin euribor-lainoihin.
 • Korkoputken saat myös vakuudelliseen kulutusluottoon.

Lainan vähimmäismäärä on 15 000 euroa ja laina-aika vähintään korkoputken pituinen. Voit liittää korkoputken osissa nostettavaan lainaan vasta, kun laina on kokonaisuudessaan nostettu.

Korkoputken saat myös nykyiseen lainaasi

 • Uuteen asuntolainaan voit sopia korkoputken lainatapaamisesi yhteydessä.
 • Nykyiseen lainaan saat korkoputken ottamalla yhteyttä Nordean asiakaspalveluun.
 • Voit suojata koko lainan tai esimerkiksi puolet lainasta.

Korkoputken tasot ja hinta

 • Korkoputkesta et maksa erillistä palkkiota.
 • Korkoputken tasot määräytyvät lopullisesti vasta lainasi nostohetkellä, ja voivat poiketa aiemmin keskustelluista.
 • Kysy Nordean asiakaspalvelusta tarjous korkosuojasta.

Esimerkki korkoputkesta ja todellisesta vuosikorosta

Esimerkki: Otat asuntolainaa 150 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden euribor ja marginaaliksi 0,53 % (04/2024). Valitset lainaasi korkoputken 5 vuodeksi, jolloin viitekoroksi tulee minimitasolla 2,99 % ja maksimitasolla 3,89 % (tasot 04/2024). Todellinen vuosikorko on 4,4 % ja siihen sisältyy 600 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 240 585 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on nostohetkellä 830 euroa.

Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, että asuntosi vakuutukset ovat kunnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta. Jossain tilanteissa asunnon arvon määrittämiseen tarvitsemme kiinteistövälittäjän apua, jolloin siitä peritään sinulta kulu.

Mietityttääkö korot?

Suojaamalla lainasi, joko säästämällä tai erillisellä korkosuojalla turvaat taloutesi korkojen ja kulujen noustessa.

Lue miten voit suojata talouttasi korkojen nousua vastaan

Lyhentäisinkö lainaa vai sijoittaisinko?

Suomalaiset ovat perinteisesti maksaneet asuntolainan vauhdikkaasti pois, mutta aina se ei ole paras vaihtoehto. Miksi näin?

Lue lisää säästämisestä laina-aikana

Miten korot vaikuttavat lainasi kuukausierään?

Asuntolainalaskurillamme voit alustavasti arvioida, miten korko vaikuttaa lainasi kuukausierään.

Kokeile asuntolainalaskuriamme