Esimerkki Korkoputkesta ja todellisesta vuosikorosta

Oletko huolissasi lainasi korkokuluista?

Voit liittää lainaasi Korkoputken, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkoputken voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki: "Otat asuntolainaa 180 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 25 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden Euribor ja marginaaliksi 0,60 % (8/2022). Valitset lainaasi Korkoputken 5 vuodeksi, jolloin viitekoroksi tulee minimitasolla 3,60 % ja maksimitasolla 4,33 % (tasot 10/2022). Todellinen vuosikorko on 2,5 % ja siihen sisältyy 720 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,30 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 238 690 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on korkoputken voimassaolo aikana on 860 euroa ja sen jälkeen 776 euroa."

Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Jos ostetaan kiinteistö, tulee lisäksi huomioida lainhuuto ja kiinnityskulut sekä Maanmittauslaitoksen veloittamat kulut panttikirjoista. Lisäksi asiakkaan tulee hankkia kiinteistöön palovakuutus.

Tilanteissa, joissa vakuusarvion tekeminen asunnosta ei onnistu pankin toimesta, sovitaan erillisen arvion tekemisestä asiakkaan kanssa ja asiakkaalta veloitetaan arvion kulut.