Esimerkki Korkoputkesta ja todellisesta vuosikorosta

Esimerkki korkoputkesta ja todellisesta vuosikorosta

Esimerkki: Otat asuntolainaa 150 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden euribor ja marginaaliksi 0,53 % (04/2024). Valitset lainaasi korkoputken 5 vuodeksi, jolloin viitekoroksi tulee minimitasolla 2,99 % ja maksimitasolla 3,89 % (tasot 04/2024). Todellinen vuosikorko on 4,4 % ja siihen sisältyy 600 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 240 585 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on nostohetkellä 830 euroa.

Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, että asuntosi vakuutukset ovat kunnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta. Jossain tilanteissa asunnon arvon määrittämiseen tarvitsemme kiinteistövälittäjän apua, jolloin siitä peritään sinulta kulu.