Esimerkki Korkoputkesta ja todellisesta vuosikorosta

Oletko huolissasi lainasi korkokuluista?

Voit liittää lainaasi Korkoputken, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkoputken voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki: "Otat asuntolainaa 150 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 20 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden Euribor ja marginaaliksi 0,55 % (9/2019). Valitset lainaasi Korkoputken 7 vuodeksi, jolloin viitekoroksi tulee minimitasolla 0,22 % ja maksimitasolla 1,10 % (tasot 9/2019). Todellinen vuosikorko on 0,8 % ja siihen sisältyy 600 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,30 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 240 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 161 723 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on korkoputken voimassaolo aikana on 678 euroa ja sen jälkeen 668 euroa."

Todellinen vuosikorko on laskettu käyttäen Finanssivalvonnan oletusta laina-ajasta (15/2013 Finanssipalveluiden ja -tuotteiden markkinointi), joka on edustava esimerkki myös suhteessa Nordean asuntolainoihin.  Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Jos ostetaan kiinteistö, tulee lisäksi huomioida lainhuuto ja kiinnityskulut sekä Maanmittauslaitoksen veloittamat kulut panttikirjoista. Lisäksi asiakkaan tulee hankkia kiinteistöön palovakuutus.

Tilanteissa, joissa vakuusarvion tekeminen asunnosta ei onnistu pankin toimesta, sovitaan erillisen arvion tekemisestä asiakkaan kanssa ja asiakkaalta veloitetaan arvion kulut.