Esimerkki Korkoputkesta ja todellisesta vuosikorosta

Oletko huolissasi lainasi korkokuluista?

Voit liittää lainaasi Korkoputken, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkoputken voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki: "Otat asuntolainaa 155 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden Euribor ja marginaaliksi 0,55 % (10/2023). Valitset lainaasi Korkoputken 5 vuodeksi, jolloin viitekoroksi tulee minimitasolla 3,73 % ja maksimitasolla 5,47 % (tasot 10/2023). Todellinen vuosikorko on 4,9 % ja siihen sisältyy 620 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 261 757 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on  on 904 euroa."

Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, etät asuntosi vakuutukset ovat kiinnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta. Jossain tilanteissa asunnon arvon määrittämiseen tarvitsemme kiinteistövälittäjän apua, jolloin siitä peritään sinulta kulu.