Lähimaksaminen Mastercard-korteilla

Lähimaksuominaisuus tarkoittaa, että voit maksaa alle 25 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti viemällä maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN). Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Voit maksaa lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla aina myös normaaliin tapaan – myös alle 25 euron ostoksia. Tällöin laitat kortin maksupäätteeseen ja näppäilet tunnusluvun.

Lähimaksuja voit tehdä uusien Nordea Credit-, Gold-, Premium-, Platinum- ja Black -yhdistelmäkorttien debit-ominaisuudella. Veloitus tapahtuu aina pankkitililtäsi

Luotto- eli credit -ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja Finnair Plus- ja Stockmann Mastercard –korteilla. Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

Lähimaksaminen Nordea Electron ja Nordea Debit -kortilla

Voit tehdä alle 25 euron lähimaksuja Nordea Debit –kortilla tai uudella Nordea Electron –kortilla. Veloitus tapahtuu aina pankkitililtäsi. Voit maksaa lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla aina myös normaaliin tapaan – myös pieniä ostoksia. Tällöin laitat kortin maksupäätteeseen ja näppäilet tunnusluvun.

Nordea Electron –kortilla lähimaksuista varataan kate pankkitililtäsi tuttuun tapaan.

Miten maksan lähiluettavalla kortillani?

Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Debit-lähimaksu tulee aktivoida debit-ostolla ja credit-lähimaksu credit- eli luotolla ostolla (Finnair Plus Mastercard- ja Stockmann Mastercard –korteilla lähimaksu on liitetty credit- eli luotto-ominaisuuteen). Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

  1. Kun kassa rekisteröi ostoksesi ja pyytää maksua, korttisi lähelle maksupäätettä.
  2. Maksupääte ilmoittaa maksun onnistumisesta ääni- ja valomerkillä. Sinun ei tarvitse syöttää tunnuslukuasi.
  3. Saat ostoksestasi normaaliin tapaan kuitin

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Tunnuslukua pyydetään myös satunnaisesti myös lähimaksuissa turvallisuussyistä, joten lähimaksu on turvallinen käyttää.

Neuvoja korteista

Woman in striped shirt by computer  

Maksa turvallisesti verkossa

Kun haluat tehdä ostoksia internetissä, rekisteröi korttisi verkkomaksukelpoiseksi.

Couple walking in the city  

Useita vaihtoehtoja

Voit hakea korttia verkkopankissa, konttorissa tai soittamalla Nordea Asiakaspalveluun.