Pankki-tunnukset käytössäsi 24/7

Pankkitunnuksilla hoidat pankkiasiasi ajasta ja paikasta riippumatta verkko- tai mobiilipankissa. Lisäksi tarvitset tunnuksia maksaessasi verkko-ostoksia tai tunnistautuessasi muiden palveluntarjoajien, kuten Kelan palveluihin. Voit hankkia pankkitunnukset joko konttorissa tai täyttämällä Asiakkaaksi verkossa -hakemuksen.

Pankkitunnukset Hanki pankkitunnukset Kysymyksiä ja vastauksia Hinnat ja ehdot Pankkitunnukset

Pankkitunnukset vastaavat allekirjoitustasi

Nordean asiakkailla on valittavanaan pysyvän käyttäjätunnuksen lisäksi kolme vaihtoehtoa:

 • tunnuslukusovellus,
 • tunnuslukulaite ja
 • tunnuslukukortti.

Tunnuslukukortti poistuu käytöstä vuoden 2017 aikana. Korvaavat vaihtoehdot ovat tunnuslukusovellus ja tunnuslukulaite.

Tunnuslukusovellus on helppokäyttöinen sovellus joka on ladattavissa mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Tunnuslukulaite tullaan lanseeraamaan asiakkaillemme myöhemmin.

Pankkitunnukset aina mukana

Nordea Tunnusluvut- sovellus on sekä henkilö- että yritysasiakkaille mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin ja tunnistaudut Nordea Asiakaspalveluun. Voit myös  maksaa turvallisesti verkko-ostoksesi  ja tunnistautua muiden palvelun tarjoajien palveluihin.

Tunnuslukusovelluksen edut sinulle:

 • Pankkitunnukset ovat aina mukana mobiililaitteessasi.
 • Voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta, eivätkä tunnusluvut enää lopu kesken.
 • Tunnuslukusovellus takaa turvallisen pankkiasioinnin myös tulevaisuudessa. Myös tietoturvaan liittyvien uhkien torjuminen helpottuu.

Lataa tunnuslukusovellus mobiililaitteellesi

Tunnuslukusovellus on ladattavissa iPhone, Android ja Windows Phone-puhelimiin sekä Android ja iPad-tablettiin mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

 • Android-puhelimet versio 2.3.3 ja sitä uudemmat.
 • iPhone ja iPad mobiililaitteilla iOS versio 7 ja sitä uudemmat.
 • Windows Phone 8, 8.1 ja 10. 

Tunnuslukulaite

Tunnuslukulaite on yksi Nordean tarjoamista tunnistautumisvaihtoehdoista. Laite sopii asiakkaille, jotka eivät voi käyttää tunnuslukusovellusta mobiililaitteella. Laite on tilattavissa verkkopankista maaliskuusta 2017 alkaen.Tunnuslukulaite

Tunnuslukulaite on kevyt, pienikokoinen ja kulkee kätevästi mukana esimerkiksi lompakon korttitaskussa. Tunnuslukulaitteella kirjaudut verkkopankkiin ja tunnistaudut Nordea 24/7:aan. Voit myös maksaa turvallisesti verkko-ostoksesi ja tunnistautua muiden palvelutarjoajien palveluihin.

Laitteen myötä voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta, eivätkä tunnusluvut enää lopu kesken. Tunnuslukulaite takaa turvallisen pankkiasioinnin myös jatkossa. Myös tietoturvaan liittyvien uhkien torjuminen helpottuu.

Edut asiakkaalle

 • Tunnusluvut eivät koskaan lopu kesken
 • Ei tarvetta yliviivaamiseen
 • Kevyt ja helppokäyttöinen
 • Turvallinen

Puhuva tunnuslukulaite näkövammaisille asiakkaillemme

Nordean puhuva tunnuslukulaite on suunniteltu yhteistyössä Näkövammaisten Liiton kanssa ja se on ensisijaisesti tarkoitettu näkövammaisille asiakkaillemme.Puhuva tunnuslukulaite

Puhuvaa tunnuslukulaitetta käytetään kirjautumiseen, maksujen ja toimeksiantojen vahvistamiseen, maksujen lisävahvistukseen sekä tunnistautumiseen.

Asiakas voi liittää laitteeseen omat kuulokkeensa, mikäli haluaa kuulla tunnusluvut lueteltuna kuulokkeiden kautta.

Tunnuslukukortin avulla tunnistaudut ja vahvistat tapahtumia Nordean verkkopankissa, mobiilipankissa ja Asiakaspalvelussa sekä maksat verkko-ostoksia e-maksulla ja tunnistaudut muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Tunnuslukukortilla kirjaudut palveluihin käyttäjätunnuksella sekä tunnuslukukortin vaihtuvilla tunnuksilla. Käyttäjätunnuksen saat sopimuksen avauksen yhteydessä konttorissa ja saat samalla mukaasi vaihtuvat tunnukset.             

Käyttäjätunnuksen saat tehdessäsi verkkopankkisopimuksen, ja se pysyy samana koko sopimusajan.

Vaihtuvat tunnusluvut eli 80 erillistä tunnusta sisältävän tunnuslukukortin saat tehtyäsi verkkopankkisopimuksen. Käytä tunnukset korttiin merkityssä järjestyksessä. Saat pankilta automaattisesti uuden tunnuslukukortin, kun olet käyttänyt 60 tunnusta tai mikäli olet sijoitusasiakas kun olet käyttänyt 50 tunnusta.

Vahvistustunnuksia käytetään toistuvasti laskujen ja muiden toimeksiantojen vahvistukseen. Ne löytyvät kirjaimin merkittyinä tunnuslukukortin alaosasta.

Kun tunnusluku unohtuu

Voit tarkistaa tunnusluvun järjestysnumeron kirjautumalla verkkopankkiin tunnuslukukortin 80. tunnuksella.

Tämä tilanne lasketaan kuitenkin virheelliseksi yrityskerraksi. Huomaa, että viisi (5) virheellistä yrityskertaa lukitsee palvelun. Mikäli näin käy, on palvelu käytettävissä automaattisesti seuraavana päivänä.

Hyvä muistisääntö onkin, että jokainen tunnusluvun tarkistuskerta käyttämällä tunnuslukukortin 80. tunnusta lasketaan virheelliseksi yrityskerraksi.

Lukittuneen palvelun voit myös itse aktivoida uudelleen käymällä konttorissa.

Tunnuslukukortti poistuu käytöstä vuoden 2017 aikana. Jatkossa tunnistautumisvaihtoehdot ovat sovellus ja laite.

Pysyvä salasana

Pysyvällä salasanalla ja käyttäjätunnuksella käytät verkko- ja mobiilipankkia tilitietojesi katseluun sekä Nordeassa olevien omien tiliesi välisiin tilisiirtoihin. Salasanan voit luoda itsellesi verkko- tai mobiilipankissa.

Näet pysyvällä salasanalla:

 • tilien ja luottokorttien saldot ja tilitapahtumat
 • tiliotteet
 • Omat asiakirjat –osiossa olevat asiakirjat

Tarvitset tunnuslukukorttia tai tunnuslukusovellusta edelleen vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen ja tapahtumien vahvistamiseen.

Pysyvä salasana on vain henkilöasiakkaille eikä siitä peritä ylimääräisiä kuluja

Prepaid pankkitunnukset

Hyödyllisiä, vahvaa tunnistamista vaativia verkkopalveluita tulee jatkuvasti lisää ja hankkimalla Prepaid pankkitunnukset saat itsellesi tunnistusvälineet, jotka eivät ole pankkitilisidonnaiset.

Voit hankkia itsellesi Nordean Prepaid pankkitunnukset ilman, että sinun pitää avata tiliä Nordeassa. Prepaid pankkitunnusten avulla tunnistaudut verkossa luotettavasti.

Tunnukset maksetaan sopimuksen teon yhteydessä Nordean konttorissa ja ne ovat voimassa yhden vuoden sopimuksen teosta eteenpäin.

Hanki pankkitunnukset

Hanki pankkitunnukset

Saat pankkitunnukset käyttöösi täyttämällä Asiakkaaksi verkossa -hakemuksen tai Nordean konttorista.

Verkkopankkisopimus

 • Verkkopankkisopimus voidaan avata konttorissamme. Varaa aika Nordea Asiakaspalvelusta. Kun avaat sopimuksen konttorissa, saat palveluiden käyttöön tarvittavat tunnukset heti mukaasi. 
 • Voit myös tulla asiakkaaksemme verkossa ja saada pankkitunnukset käyttöösi seuraavan pankkipäivän aikana.

Sopimuksen voi avata:

 • 18-vuotias tiliasiakas,
 • 15-17-vuotias edunvalvojien suostumuksella, molempien edunvalvojien tulee olla paikalla verkkopankkisopimusta avattaessa,
 • 15-vuotias itsenäisesti, kun sopimukseen liitetään nuoren itse avaama, omille tuloille tarkoitettu tili, jonka käyttöön ei tarvita edunvalvojien suostumusta.

Myös käyttöoikeustili tai arvo-osuustili voidaan liittää käyttöoikeudenhaltijan verkkopankkisopimukseen. Tällöin tilinomistajan ja käyttöoikeudenhaltijan on molempien oltava läsnä konttorissa. Henkilöasiakkaan on oltava paikalla henkilökohtaisesti, yritysasiakkaalla on oltava mukana yrityksen hallituksen päätös asiasta.

Jos avaat sopimusta esim. yhdistykselle tai haluat liittää sopimukseesi muun henkilön tilin, johon sinulla on käyttöoikeus, muista ottaa mukaasi tarvittavat asiapaperit.

Katsele tilitietojasi helposti sähköisesti

Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.

Verkkopankin katseluoikeus on maksuton palvelu sinulle, jolla ei ole verkkopankkia käytössäsi. Verkkopankin katseluoikeus antaa sinulle mahdollisuuden katsella tilitapahtumasi ja luottokorttiesi saldot, ja saat myös tiliotteesi kuukausittain sähköisesti. Verkkopankin katseluoikeutta käytät käyttäjätunnuksella sekä pysyvällä nelinumeroisella salasanalla. 

 • Verkkopankin katseluoikeus on maksuton. 
 • Palvelu sopii asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössä ja mm. alle 15-vuotiaille nuorille (vanhempien luvalla). 
 • Sopimus avataan konttorissa. 
 • Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.
 • Palvelua voi käyttää tietokoneella tai mobiililaitteen selaimen kautta. 

Tunnukset ovat vain tilitietojen katselua varten eivätkä ne käy tunnistautumiseen tai laskujen maksamiseen.

Pankkitunnuksilla asioit verkossa monipuolisesti

Verkko- ja mobiilipankissa asioinnin lisäksi maksat pankkitunnuksilla verkko-ostoksesi turvallisesti sekä tunnistaudut ja vahvistat tapahtumia muiden palveluntarjoajien palveluissa, kuten esimerkiksi Kelan ja Verohallinnon sähköisissä asiointipalveluissa.

Palveluntarjoajat vastaavat itse palveluistaan ja niihin liittyvästä neuvonnasta sekä ohjeistuksesta. Nordea vastaa ainoastaan asiakkaan tunnistamisesta ja palveluihin mahdollisesti liittyvien maksujen välittämisestä.

Veikkauspelit-palveluihin verkkopankista

Nordean henkilöasiakkaana pääset oman verkkopankin kautta käyttämään Oy Veikkaus Ab:n tarjoamia palveluita. Veikkauspelit-palveluun siirtyminen verkkopankin kautta edellyttää, että olet Suomessa pysyvästi asuva henkilö ja sinulla on suomalainen henkilötunnus.  Nordea ei peri palvelusta erillistä palvelumaksua. Veikkaus perii pelitoimeksiannoista oman hinnastonsa mukaiset kulut.

Vakuuta kotitaloustyö Varman Pesti-palvelussa

Jos työllistät kotonasi tilapäisesti esimerkiksi remonttimiehen tai lastenhoitajan, voit hoitaa työntekijäsi työeläkevakuuttamisen vaivattomasti Varman Pesti-palvelussa. Pestin avulla järjestät työntekijöillesi eläketurvan ilmoittamalla työntekijöidesi henkilö- ja palkkatiedot. Myös työeläkevakuutusmaksun maksaminen hoituu samalla. Lisätietoa palvelusta saat osoitteesta varma.fi.

Kysymyksiä ja vastauksia

Pankkitunnukset

Hinnat ja ehdot
Pankkitunnusten hinta Avainasiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)

Pankkitunnusten hinta Kanta-asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk2,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)

Pankkitunnusten hinta Check-in -asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)

Pankkitunnusten normaalihinnasto
Hinta
Pankkitunnukset/kk3,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 103 KB)

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 66 KB)

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 40 KB)

Neuvoja verkkopalveluista

Hand turning pages 

Tietoturva

Ajankohtaisia uutisia, ohjeita sekä linkkejä turvalliseen pankkiasioimiseen verkossa.

Käsi pitelee matkapuhelinta 

Lataa sovellus

Tunnuslukusovelluksella kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin, maksat turvallisesti verkko-ostoksesi ja tunnistaudut sekä Nordea Asiakaspalveluun että muiden palvelutarjoajien palveluihin.