Kysy Novalta Avautuu uuteen ikkunaan

Nordean kotipaikan siirto

Nordea on päättänyt siirtää kotipaikansa Suomeen, joka on Euroopan pankkiunionin jäsenmaa. Siirto on suunniteltu tapahtuvaksi 1.10.2018, kun tarvittavat hyväksynnät viranomaisilta on saatu. Muutos ei edellytä asiakkailtamme toimenpiteitä.

Kotipaikan siirtäminen Euroopan pankkiunionin sääntelyn piiriin antaa pankille vakaan ympäristön kehittää ja ylläpitää kilpailukykyisiä, yksilöllisiä ja korkealuokkaisia palveluita.

Asiakkaiden palvelut ja asiointi säilyvät ennallaan

Nordean asiakkaiden palvelut säilyvät ennallaan kotipaikan siirron jälkeen.

Talletetussuojan määrä säilyy ennallaan

Asiakkaiden talletussuoja ja sijoittajien korvausrahastosuoja siirtyvät Suomen sääntelyn piiriin. Talletussuojan määrä on jatkossakin 100 000 euroa. Sijoittajien korvausrahastosuoja on enimmillään 20 000 euroa ei-ammattimaisille sijoittajille.

Aikataulu

Nordean osakkeenomistajat hyväksyivät ehdotuksen kotipaikan siirrosta Suomeen 15. maaliskuuta 2018 pidetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa. Siirron odotetaan toteutuvan 1. lokakuuta 2018. Tämä edellyttää, että tarvittavat hyväksynnät saadaan viranomaisilta.

Tiedottaminen

Asiakkaille tiedotetaan kotipaikan muutoksesta touko-kesäkuussa kirjeitse. Kirjeen saavat myös ne asiakkaat, joiden pankkitili on pitkään ollut käyttämättömänä.