Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Tunnuslukusovellus

Tunnuslukusovellus on helppokäyttöinen ja turvallinen mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jonka avulla hoidat arjen pankkiasiat silloin kun sinulle sopii. Tunnuslukusovelluksella tunnistaudut myös muiden palveluntarjoajien palveluihin ja vahvistat verkko-ostostesi maksut turvallisesti.

Mikä on tunnuslukusovellus?

Pankki ja sähköinen tunnistautuminen muiden palveluntarjoajien palveluihin aina mukana ajasta ja paikasta riippumatta. Sitä on tunnuslukusovellus. Tunnuslukusovelluksella voit tunnistautua ja vahvistaa tapahtumia verkko- ja mobiilipankissa sekä Nordea 24/7-palvelussa. Käyttämällä tunnuslukusovellusta voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta.

Tunnuslukusovelluksen edut

 • Helppokäyttöinen ja turvallinen.
 • Pankkitunnukset aina mukana mobiililaitteessasi, jolloin et tarvitse erillistä tunnuslukukorttia, eivätkä tunnuslukusi lopu enää kesken.
 • Vahvistat turvallisesti verkko-ostostesi maksut sekä teet helposti maksun lisävahvistuksen.
 • Tunnistaudut Nordea 24/7 -palvelussa sekä muiden palveluntarjoajien, kuten Kelan, palveluissa.  
 • Varmistat, että soitto tulee Nordeasta.
Näin otat käyttöön

Näin aktivoit ja otat tunnuslukusovelluksen käyttöön

Lataa sovellus mobiililaitteellesi sovelluskaupasta.

Uuden laitteen tunnuslukusovelluksen käyttöönottoon tarvitset aktivointikoodin ja väliaikaisen PIN-koodin. Tunnuslukusovelluksen turvallisuus perustuu muun muassa siihen, ettei sovellusta voi kopioida puhelimesta toiseen ja sovellus tulee ladata uudelleen, mikäli vaihdat esimerkiksi puhelinta. 

Ensimmäisen Tunnuslukusovelluksen voit aktivoida käyttöösi verkkopankissa. Kirjaudu verkkopankkiin tunnuslukukortilla tai -laitteella ja aktivoi sovellus Muokkaa verkkopankkia-välilehden Pankkitunnukset-kohdassa. Uutena asiakkaana saat aktivointikoodit osana pankkipalveluiden avaamispakettia.

Jos sinulla on Tunnuslukusovellus aktivoituna toisella laitteella, uusi Tunnuslukusovellus on helppo aktivoida uudessa laitteessa sen avulla. Jos laitteesi, jossa olet käyttänyt Tunnuslukusovellusta on hajonnut tai kadonnut, saat aktivointikoodin asiakaspalvelustamme.

Millä laitteella sovellus toimii?

Tunnuslukusovellus toimii iPhone ja Android puhelimilla sekä iPad ja Android tableteilla.

 • iPhone versiot iOS 10 ja uudemmat
 • iPad versiot iOS 10 ja uudemmat
 • Android -puhelimet ja tabletit versiot 6 ja uudemmat

Vinkki: tunnuslukusovellus kannattaa asentaa useampaan mobiililaitteeseen. 

Näin käytät Tunnuslukusovellusta
Kun laite vaihtuu
Turvallisuus

Vinkkejä Tunnuslukusovelluksen käyttöön

 • Suosittelemme, että lataat tunnuslukusovelluksen kahteen eri mobiililaitteeseen. Voit myös lisätä usempia käyttäjiä yhteen laitteeseen. Näin varmistat pankkiasioinnin sujuvuuden, mikäli toinen laite hukkuu tai hajoaa. 
 • Mobiilipankkiin pääset kirjautumaan vain tunnuslukusovelluksella. Mobiilipankin käyttäjänä saat edullisimmat hintamme päivittäispalveluista. Siten jos sinulla ei vielä ole mobiilipankkia käytössäsi, se kannattaa ottaa käyttöön nyt.
 • Muistathan aina päivittää tunnuslukusovelluksesi uusimpaan versioon! Tunnuslukusovellus ei enää toimi 1.6.1. (Android) ja 1.5.2. (iOS) versioita vanhemmilla tunnuslukusovellusversioilla. 

Lataa tunnuslukusovellus nyt

Sovelluskauppaan