Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Vakava sairaus

Elämä on pitkä matka, jonka aikana sattuu ja tapahtuu. Joskus elämä saattaa yllättää myös ikävillä asioilla, joiden ennustaminen on kaukana helposta. Onneksi ikäviin yllätyksiin voi kuitenkin varautua ottamalla vakuutuksen.

Jos vakava sairaus yllättää

Vakava sairaus voi osua kenen tahansa kohdalle. Sairaus saattaa kääntää elämän ylösalaisin ja pudottaa hetkeksi myös ulos työelämästä, jolloin kolaus voi olla sinulle ja läheisillesi merkittävä myös taloudellisesti.

Raha ei tietenkään ole tärkeintä elämässä, eikä se varmasti ole ensimmäisenä mielessä, kun saa diagnoosin vakavasta sairaudesta. Jos sairaus kuitenkin johtaa talousvaikeuksiin, raha-asioista murehtiminen saattaa viedä kohtuuttoman paljon voimavaroja ja osaltaan hidastaa toipumista.

Nordea on tukenasi elämässä myös silloin, kun kaikki ei menekään suunnitelmiesi mukaisesti. Tarjoamme monipuolisten pankkipalvelujemme ohella myös vakuutuksia turvaksesi elämän ikävien yllätysten varalta. Voimassa oleva vakuutus tuo tärkeää turvallisuuden tunnetta ja mielenrauhaa elämään myös silloin, kun kaikki on hyvin.

Nordea MyLife on vapaaehtoinen henkilövakuutus, joka räätälöidään juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivaksi. Voit valita siihen joustavasti turvat, jotka itse koet tärkeimmiksi. Yksi tarjoamistamme turvista on vakuutus vakavan sairauden varalta.

Miksi vakavan sairauden vakuutus kannattaa ottaa?

Vakavan sairauden varalta otettu vakuutus tarjoaa muun muassa seuraavia hyötyjä:

• Saat korvauksen verottomana kertakorvauksena heti diagnoosin tai hoitotoimenpiteen jälkeen.

• Voit käyttää korvauksen haluamallasi tavalla, juuri siihen mikä sinulle on toipumisaikana tärkeää.

• Korvauksen voit käyttää esimerkiksi sairauden hoitokulujen tai lainan maksamiseen, arjen juokseviin kuluihin tai mahdollistamaan osa-aikaisen työskentelyn toipumisen jälkeen ilman, että tulotasosi laskee kohtuuttomasti.

Mitä sairauksia vakuutus korvaa?

Kuten nimikin jo vihjaa, vakavan sairauden vakuutus on määrättyjen, tavallista vakavampien sairauksien varalle. Vakuutusturva ei siis kata esimerkiksi tavallista sairauslomaa tai jalan katkeamista. Veroton kertakorvaus koskee seuraavia sairauksia ja hoitotoimenpiteitä:

• syöpä

• MS-tauti

• sydäninfarkti

• akuutti pallolaajennus

• sepelvaltimon ohitusleikkaus

• aivohalvaus

• munuaisten vajaatoiminta

• suuri elinsiirto

Miten valitsen korvaussumman?

Saat suosituksen sinulle sopivasta korvaussummasta helposti ja nopeasti vakuutuslaskurimme avulla. Voit myös vakuutusta ottaessasi valita korvaussumman itse omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivaksi.

Vakuutusturvan tarvetta arvioidessasi voit miettiä esimerkiksi, millainen on tämänhetkinen perhe- ja elämäntilanteesi, tai kuinka tärkeä oma tulotasosi on läheistesi taloudellisen tilanteen kannalta. Lisäksi voit pohtia, minkälaisen korvaussumman turvin pärjäisit elämässäsi esimerkiksi vuoden verran eteenpäin.

Muistathan myös, että vakuutus kannattaa hankkia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aikaisemmat terveysongelmat voivat hankaloittaa vakuutuksen saamista tai korottaa turvan hintaa. Ennen kaikkea on syytä muistaa, että jos sairastut vakavasti, eikä vakuutusta vielä ole, on siinä vaiheessa jo liian myöhäistä.

Liiku itsellesi suurempi vakuutusturva samalla rahalla

Aktiivinen liikunta on hyväksi terveydelle ja auttaa tutkitusti erilaisten sairauksien ennaltaehkäisemisessä. 

Vakuutukseen liitettävä ainutlaatuinen MyLife Go -ominaisuus kannustaa sinua liikkumaan arjessasi enemmän ja edistämään sitä kautta hyvinvointiasi. Arkiliikuntaa lisäämällä voit korottaa vakuutusturvasi määrää 15–25 %. Jo noin puolen tunnin reipas liikunta päivittäin auttaa sinua korottamaan vakuutusturvasi määrää.  MyLife Go:n lisääminen vakuutukseen siis kannattaa, eikä se maksa sinulle mitään.

Tutustu vakavan sairauden turvaa koskeviin lisätietoihin (pdf, 137 KB)Avautuu uuteen ikkunaan. Tarkemmat tiedot Nordea MyLifen vakuutusturvien sisällöstä saat tuoteselosteesta (pdf, 553 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja ehdoista (pdf, 91 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Turvat vakavan sairauden, työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden sekä tapaturmaisen pysyvän työkyvyttömyyden ja tapaturmaisen kuoleman varalta myöntää Nordea Vakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 2868440-8). Kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 0927072-8). Yhtiöt myyvät vakuutuksia asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta.