Arjen pankkiasiointi eron jälkeen

Ero vaikuttaa usein myös pankkiasiointiin ja tässä erityisesti me haluamme olla apunasi. Olemme koonneet sinulle muistilistan yleisimmistä asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota erotilanteessa.

Yhteinen asuntolaina ja asunnon jako

Yhteinen asuntolaina ja asunnon jakaminen saattavat herättää kysymyksiä eron jälkeen. Tyypillisesti yhteinen asunto joko myydään tai toinen puolisoista jää asuntoon asumaan. Tässä tilanteessa on hyvä olla yhteydessä pankkiisi löytääksesi parhaan mahdollisen ratkaisun.

Vakuutusasioista sopiminen

Tarkista, että vahinko- ja henkilövakuutuksesi ovat ajan tasalla ja että vakuutusturvat ovat riittävät uuteen elämäntilanteeseen. Vakuutusturvan uudelleen kartoittaminen on erityisen tärkeää, jos sinulla on huollettavia lapsia ja olet yksin vastuussa perheen toimeentulosta.

Jos sinulla on lainaturvavakuutus tai muu henkivakuutus, kannattaa edunsaajamääräys tarkistaa ja tarvittaessa päivittää ajan tasalle.

Muista tehdä muutokset kortteihin

Erotilanteessa kannattaa huomioida mahdolliset muutokset kortteihin. Jos sinulla tai entisellä puolisollasi on ollut esimerkiksi kortti yhteiseen tiliin tai rinnakkaiskortteja, voit joutua lopettamaan näitä kortteja ja tilaamaan uusia tilalle. Kortit tulee päivittää, jos nimesi muuttuu eron yhteydessä. Tällöin on hyvä olla yhteydessä Nordea Asiakaspalveluun.

Muista tehdä muutokset tileihin

Yhteisten tilien käytöstä ja käyttöoikeuksista kannattaa sopia yhdessä eron jälkeen. Voit hoitaa käyttöoikeuksien muutokset ja yhteisten tilien lopetukset asiakaspalvelumme kautta.

Lasten pankkipalvelut

Jos sinulla ja puolisollasi on alaikäisiä lapsia, erotilanne vaatii erityistä huomiota. Mikäli yhteishuoltajuus jatkuu eron jälkeen, teillä on jatkossakin entisen puolisosi kanssa molemmilla käyttöoikeus lapsen tileihin. Käyttöoikeudet säilyvät molemmilla vanhemmilla, kunnes lapsi tulee täysi-ikäiseksi tai kunnes huoltajat sopivat yhdessä muutoksista.

Jos erossa lapsen huoltajuus määrätään vain toiselle vanhemmalle, tällä vanhemmalla on oikeus tehdä kaikki lasta koskevat päätökset yksin.