Hae lainalupaus etukäteen

Lainalupaus kannattaa hankkia ennen kuin ryhdyt asunnon etsintään, niin tiedät tarkalleen, millaiseen asuntoon sinulla on varaa. Lisäksi saat etulyöntiaseman ostajana. Parhaat asunnot menevät nopeasti, mutta kun sinulla on laina valmiiksi sovittuna, voit tehdä nopeitakin päätöksiä.

Alustavan lainaehdotuksen voit saada helposti. Ehdotus kertoo alustavasti lainan enimmäismäärän, laina-ajan ja koron. Lainaehdotus ei ole vielä sinua tai pankkia sitova, mutta näin saat näkemyksen sinulle sopivasta hintatasosta.

Lainalupausta varten tarvitsemme vielä tarkemman selvityksen tuloistasi ja menoistasi, tiedot ostettavasta kohteesta ja mahdollisesta lisävakuudesta. Lainalupauksessa pankki sitoutuu rahoittamaan asunnon oston sovituilla ehdoilla. Lupauksemme myöntää lainaa on voimassa 6 kuukautta, mutta lainalupauksessa ilmoitettu asuntolainan hinta on voimassa yhden kuukauden

Jos olet Nordean asiakas, täytä lainahakemus verkkopankissa. Jos et ole asiakas, voit täyttää hakemuksen myös Nordean verkkosivuilla. Aina voi toki varata ajan henkilökohtaiseen lainaneuvontaan.

Käytä aikaa asunnon hakuun

Asunnon etsintä on kätevintä aloittaa verkosta. Etuovi, Jokakoti ja Oikotie sisältävät suurimman osan Suomen myytävistä asunnoista. Seuraa myös sanomalehtiä ja myyntiesitteitä. Kaikki asunnot eivät tule julkiseen myyntiin, joten kannattaa olla yhteydessä myös suoraan välittäjiin. Käytä reilusti aikaa sopivan asunnon etsintään. Seuraa aktiivisesti sivustoja ja käy monilla asuntonäytöillä, jotta saat käsityksen asuntojen hintatasosta ja kunnosta haluamillasi asuinalueilla. Näin myös toiveesi täsmentyvät ja löydät unelmiesi kodin.

Huomioi asunnon kunto

Asunnon pyyntihinta ei kerro koko totuutta, vaan asunnon kunto ja vaadittavat remontit vaikuttavat asunnon arvoon. Jos asunto kaipaa remonttia, ota rakennusalan ammattilainen mukaasi arvioimaan remontin kustannuksia ennen kuin teet tarjouksen. Asuntokuumeen vallassa tulee helposti arvioitua kustannukset alakanttiin.

Selvitä taloyhtiön remontit

Myös taloyhtiössä tehtävät remontit saattavat tulla yllättävän kalliiksi, joten huomioi tämäkin tarjousta tehdessäsi. Jos taloyhtiössä on esimerkiksi alkamassa putkiremontti, laske siitä aiheutuvat kustannukset asunnon hinnan päälle. Välittäjältä ja isännöitsijältä saat tietoja taloyhtiön tulevista korjaushankkeista. Myös vertailu muihin myytäviin asuntoihin kannattaa. Naapuritalossa saattaa olla myynnissä samanhintainen asunto, jossa isot remontit on jo tehty.

Alustavan lainaehdotuksen voit saada helposti.

Hae lainalupaus etukäteen

Tutustu ostajan oppaan askeliin