Mor og datter planter blomster

Hiilimittari - Pidä ympäristö mukana lompakossasi

Kuinka suuri on ostoskorisi hiilijalanjälki? Tiedätkö, miten voit pienentää sitä?

Pidä ympäristö mukana lompakossasi

Ilmastonmuutos on globaali haaste, mutta me kaikki voimme tehdä osamme vastuullisen tulevaisuuden hyväksi. Me Nordeassa pyrimme suojelemaan ympäristöä kaikin mahdollisin tavoin – ja yhdessä asiakkaidemme kanssa voimme vaikuttaa aidosti asioihin. Nyt saat avullamme lisää tietoa hiilijalanjäljestäsi. Voit seurata korttiostostesi perusteella laskettuja arjen kulutustottumustesi ympäristövaikutuksia.

Miten hiilimittari toimii?

Laskuri perustuu ahvenanmaalaiseen Åland Indexiin, joka laskee arvion kaikilla luotto- ja debit-korteillasi ostamiesi tavaroiden ja palveluiden hiilijalanjäljestä. Voit seurata kuukausittaista hiilijalanjälkeäsi Nordea Wallet -sovelluksessa.

Laskelmassa korttiostoksesi jaotellaan eri kategorioihin, kuten autoilu ja liikenne, loma ja matkailu, ravintolat, ostokset sekä ruoka. Laskelma ei perustu yksittäisiin tuotteisiin, sillä niiden hiilijalanjäljestä ei ole saatavilla tietoja. Emme myöskään käyttäisi tietosuojasyistä näin yksityiskohtaisia tietoja. 

Jos haluat tehdä arjen ympäristötekoja, laskurista saamiesi tietojen avulla voit tietoisesti pyrkiä pienentämään hiilijalanjälkeäsi tai kompensoida kulutuksesi ympäristövaikutuksia.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Vastuullisempaa pankkiasiointia

Pohjoismaiden suurimpana pankkina velvollisuutemme on saada aikaan muutoksia ja mahdollistaa vastuullinen tulevaisuus. Tähän olemme myös sitoutuneet. Pyrimme tekemään vastuullisuudesta konkreettisen ja näkyvän osan tuotteitamme ja palveluitamme. Haluamme auttaa sinua tekemään ympäristöystävällisiä ja vastuullisia valintoja niin arjessasi kuin raha-asioissasi.

Vastuullinen säästäminen ja sijoittaminen

Vihreä yrityslaina

Seuraa hiilijalanjälkeäsi

Lataa Nordea Wallet