Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
girl on bike looking at her mobile phone

Hiilimittari - Pidä ympäristö mukana lompakossasi

Kuinka suuri on ostoskorisi hiilijalanjälki? Tiedätkö, miten voit pienentää sitä?

Pidä ympäristö mukana lompakossasi

Ilmastonmuutos on globaali haaste, mutta me kaikki voimme tehdä osamme vastuullisen tulevaisuuden hyväksi. Me Nordeassa pyrimme suojelemaan ympäristöä kaikin mahdollisin tavoin – ja yhdessä asiakkaidemme kanssa voimme vaikuttaa aidosti asioihin. Nyt saat avullamme lisää tietoa hiilijalanjäljestäsi. Voit seurata korttiostostesi perusteella laskettuja arjen kulutustottumustesi ympäristövaikutuksia.

Miten hiilimittari toimii?

Laskuri perustuu ahvenanmaalaiseen Åland Indexiin, joka laskee arvion kaikilla luotto- ja debit-korteillasi ostamiesi tavaroiden ja palveluiden hiilijalanjäljestä. Voit seurata kuukausittaista hiilijalanjälkeäsi Nordea Mobile- ja Nordea Wallet -sovelluksissa.

Laskelmassa korttiostoksesi jaotellaan eri kategorioihin, kuten autoilu ja liikenne, loma ja matkailu, ravintolat, ostokset sekä ruoka. Laskelma ei perustu yksittäisiin tuotteisiin, sillä niiden hiilijalanjäljestä ei ole saatavilla tietoja. Emme myöskään käyttäisi tietosuojasyistä näin yksityiskohtaisia tietoja. 

Jos haluat tehdä arjen ympäristötekoja, laskurista saamiesi tietojen avulla voit tietoisesti pyrkiä pienentämään hiilijalanjälkeäsi tai kompensoida kulutuksesi ympäristövaikutuksia.

Katso lyhyt video, jolla kerrotaan, miten laskuri toimii. 

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Näin pääset alkuun

  • Jos sinulla on käytössäsi Nordea Mobile- tai Nordea Wallet -sovellus, näet arvion hiilijalanjäljestäsi, kun kirjaudut jompaankumpaan sovellukseen.
  • Jos sinulla ei ole Nordea Mobile- tai Nordea Wallet -sovellusta, voit ladata ne täältä ja katsoa lyhyen ohjevideon, joka auttaa sinut alkuun.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Vastuullisempaa pankkiasiointia

Pohjoismaiden suurimpana pankkina velvollisuutemme on saada aikaan muutoksia ja mahdollistaa vastuullinen tulevaisuus. Tähän olemme myös sitoutuneet. Pyrimme tekemään vastuullisuudesta konkreettisen ja näkyvän osan tuotteitamme ja palveluitamme. Haluamme auttaa sinua tekemään ympäristöystävällisiä ja kestäviä valintoja niin arjessasi kuin raha-asioissasi.

Haluatko lisätietoa?

Seuraa hiilijalanjälkeäsi

Lataa Nordea Wallet