Säästäminen - Aloita rahan säästäminen jo tänään

Rahan säästäminen tuo talouteesi turvaa, ja vuosien saatossa säästöt kerryttävät yhä enemmän korkoa korolle. Mitä aikaisemmin teet säästösuunnitelman ja aloitat säännöllisen säästämisen, sitä pienemmällä kertasummalla pääset tavoitteeseesi. Voit myös tutustua tältä sivulta löytyviin säästövinkkeihimme.

Tutustu eri säästämismuotoihin ja aloita säästäminen sinulle sopivimmalla tavalla

Tilisäästäminen

Säästötili sopii lyhytaikaiseen säästämiseen. Tilille on kätevää säästää puskurirahastoa yllättävien menojen varalle.

Lue lisää tilisäästämisestä

Rahastosäästäminen

Rahastot sopivat pitkäaikaisempaan säästämiseen ja voivat mahdollistaa tulevaisuuden toiveita ja unelmia. Rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoituksesi.

Lue lisää rahastosäästämisestä ja -sijoittamisesta

Asuntosäästäminen

Vaikka oma asunto tuntuisikin vielä kaukaiselta ajatukselta, rahan säästäminen asuntoa varten kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Lue lisää ASP-tilistä ja muista asuntosäästämisen keinoista.

Lue lisää asuntosäästämisestä

Aloita säästäminen heti ja pysy suunnitelmassasi

1. Aloita säästäminen heti

Tärkeää on, että et lykkää aloittamista, sillä mitä aikaisemmin rahan säästämisen aloitat, sitä nopeammin saavutat tavoitteesi. Lyhyellä aikavälillä voit säästää rahaa tilille, mutta pidempiaikaisen säästämisen osalta kannattaa harkita tilisäästämistä tuottavampia vaihtoehtoja, kuten rahastoja. Vuosien saatossa säästöt kerryttävät korkoa korolle. Esimerkiksi sijoitettu pääoma kaksinkertaistuu noin 15 vuodessa, jos sen tuottotaso on viisi prosenttia. 

2. Suunnittele säästösi ja pysy säästösuunnitelmassasi

Toinen tärkeä asia on säännöllisyys eli suunnitelmallisuus. Hyvää ja helppoa säännöllisyyttä on kuukausisäästäminen. Päätä kuukausisäästöjen summa, ja siirrä raha säästöön heti, kun palkka tulee tilille. Voit milloin tahansa muokata säästösummaa tilanteesi mukaan. Muista myös etei säästämistä kannata lopettaa vaikka markkinatilanne heiluisi.

Pääset tekemään oman säästämisen suunnitelmasi digitaalisen sijoitusneuvojan Noran avulla tai voit varata ajan maksuttomaan tapaamisen sijoitusneuvojan kanssa.

Aloita kuukausisäästäminen heti

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa kuukausisäästämisen nopeasti ja helposti.

Aloita Noran avulla Avautuu uuteen ikkunaan

Varaa aika sijoitusneuvontaan

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön, niin soitamme sinulle. Sijoitusneuvontamme on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Jätä yhteydenottopyyntö

Valitse sinulle sopivin tapa säästää

Nopea startti säästämiseen Noran avulla

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa rahastosäästämisen helposti ja haluat apua rahastojen ja sopivan riskiprofiilin valintaan. Alkuun pääset jo 10 eurolla ja voit aloittaa kuukausisäästämisen, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Kokeile Rahastovalitsinta

Rahastovalitsin sopii sinulle, joka tiedät oman sijoitusprofiilisi ja rakentaa sen perusteella sinulle hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla ja voit aloittaa kuukausisäästämisen, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Säästä vararahastoa tilille tai ePossun avulla

  • JoustoTalletus-tili on jatkuvan säästämisen tili, jonka säästöjä voit käyttää rahantarpeen yllättäessä.
  • ePossu on sähköinen säästöpossu-palvelu, avulla säästät tietyn summan jokaisen korttiostoksen yhteydessä.

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Säästövinkit

1. Valitse sopivalta tuntuva summa, jota voit kasvattaa vähitellen

Usein paras ja tärkein yksittäinen säästövinkki on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, sitä ei sitä osaa myöskään kaivata.

Esimerkki:

  • Jos säästät 2 euroa päivässä, säästöjä kertyy noin 60 euroa kuukaudessa ja 730 euroa vuodessa.
  • Jos taas säästät 5 euroa päivässä, säästöjä kertyy peräti 150 euroa kuukaudessa ja yli 1800 euroa vuodessa.

2. Valitse säästämisen kohde ja tee suunnitelma

  • Tilisäästäminen on hyvä alku, mutta kannattaa harkita myös sijoittamista sellaisiin kohteisiin, joilla voi tavoitella myös tilikorkoa parempaa tuottoa. 
  • Nordean rahastoissa voit aloittaa kuukausisäästämisen jo 10 eurolla. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan. Rahastosijoituksen saat muutettua rahaksi lunastushetken arvoon parissa päivässä heti, kun tarvitset.
  • Teet säästösopimuksen helposti mobiili- tai verkkopankissa. Nordean digitaalinen sijoitusneuvoja Nora auttaa löytämään parhaiten sinulle sopivan tavan säästää. Nora määrittää sijoitusprofiilisi ja suosittelee sinulle sopivaa sijoitusrahastoa. Jos et vielä ole Nordean asiakas, Nora neuvoo, mitä tehdä. Tutustu Noraan täällä.

3. Pysy suunnitelmassasi – säännöllinen säästäminen tasaa heilahteluja

  • Koska markkinoiden liikkeitä on mahdoton ennustaa, myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen on haastavaa. 
  • Kun sijoittaa erissä eikä kaikkea yhdellä kerralla, ajoitukseen liittyvä riski voi olla pienempi. 
  • Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti, voi pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja, eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse olla huolissaan.