Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Säästäminen

Säästäminen tuo talouteesi turvaa, ja vuosien saatossa säästöt kerryttävät korkoa korolle. Lue lisää miten voit saada enemmän arvoa säästöillesi.

Aloita säästäminen jo tänään

Mitä aikaisemmin aloitat, sitä pienemmällä kertasummalla pääset tavoitteeseesi. Vuosien saatossa säästöt kerryttävät korkoa korolle. Esimerkiksi sijoitettu pääoma kaksinkertaistuu noin 15 vuodessa, jos sijoituksen tuottotaso on viisi prosenttia.

Säästäminen ei ole aina helppoa, mutta siitä voi olla korvaamaton apu yllättävissä tilanteissa. Siksi haluamme  tarjota mahdollisimman helppoja säästämisen ratkaisuja. 

Hyvä tapa aloittaa rahan säästäminen, on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivälle. Kun säästöön siirtynyttä rahaa ei ehdi näkemään tilillä, ei sitä osaa myöskään kaivata, jolloin säästäminen tapahtuu kuin huomaamatta. Haluamasi säästösumman voi automatisoida tapahtumaan kuukausittain tiettynä päivänä esimerkiksi digitaalisen sijoitusneuvoja Noran avulla tai rahastosäästösopimuksella.

Digitaalinen sijoitusneuvoja Nora

Säästämisen pitää olla helppoa. Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa säästämisen nopeasti ja helposti.

Lue lisää

Rahastovalitsin – luo oma rahastosalkkusi

Rahastovalitsin auttaa sinua rakentamaan hajautetun rahastosalkun valitsemasi sijoitusprofiilin mukaan. Voit aloittaa säännöllisen kuukausisäästämisen tai tehdä kertasijoituksen.

Lue lisää

Rahastosäästäminen

Rahastot sopivat niin säästäjälle kuin sijoittajallekin, sillä rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoitus.

Lue lisää

Tilisäästäminen

Parempaa korkoa säästöillesi. Löydä tili juuri sinun tarpeillesi ja aloita säästäminen kätevästi.

Lue lisää

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Eläkesäästäminen

Haaveissa leppoisat tai aktiiviset eläkepäivät? Aloita säästäminen nyt.

Lue lisää

Asuntosäästäminen

Tutustu erilaisiin asuntosäästämisen tapoihin.

Lue lisää

Nordea Tavoitesäästö

Nordea Tavoitesäästö on joustava tapa säästää ja myös nauttia säästöistä. Sopii pitkäaikaiseen säästämiseen. Erinomainen ratkaisu pitkäaikaisten haaveiden toteuttamiseen tai tulevaisuuden turvaamiseen.

Lue lisää

Rahastosäästösopimus

Rahastosäästösopimuksen avulla automatisoit säästämisen. Kun säästät rahastoon säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, voi pienistäkin summista kertyä ajan myötä sievoiset säästöt.

Vinkkejä säästämiseen - säästä säännöllisesti

1. Valitse sopivalta tuntuva summa, jota voit kasvattaa pikkuhiljaa

Esimerkiksi:

 • Jos säästät 2 euroa päivässä, se tekee 60 euroa kuukaudessa ja 720 euroa vuodessa.
 • Jos säästät 5 euroa päivässä, se tekee 150 euroa kuukaudessa ja 1800 euroa vuodessa.

2. Valitse säästökohde

 • Säännölliseen säästämiseen sopii esimerkiksi rahastosäästäminen, jonka minimisumma on 40 euroa kuukaudessa. 
 • Säästäjän rahastoihin säästät vaivattomasti, kun ammattilainen seuraa markkinoita ja sijoituskohteita puolestasi. Säästäjän rahastoista on helppo valita itselle sopivin vaihtoehto. 
 • Jos rahaston valinta tuottaa vaikeuksia voit kokeilla digitaalista sijoitusneuvoojaamme Noraa. Nora tekee sinulle nopeasti ja helposti oman säästämisne suunnitelmasi. 
 • Nuorelle aikuiselle, 18-39 vuotta, oman asunnon alkupääoman säästämiseen sopii ASP-tili, jonka minimisumma on 50 euroa kuukaudessa. 
 • Säästötilille säästäminen on mahdollista pienilläkin summilla ja  avuksi voit ottaa vaikkapa ePossun

Miksi säästää säännöllisesti?

 1. Tuo turvaa talouteen
 2. Ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa
 3. Sopii vararahastoa kartuttavalle. 

Usein paras tapa on säästää tietty summa aina palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, ei sitä osaa kaivatakaan.

Säännöllisyys tasaa heilahtelua

Koska markkinoiden liikettä on mahdotonta ennustaa, on myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen hankalaa. 

Kun sijoittaa erissä eikä kaikkea yhdellä kerralla, voi vältellä ajoitukseen liittyvää riskiä. 

Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti, voi pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja, eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse hermostua.  

Rahastoissa ajallisen hajauttamisen hyöty tuntuu

Suurimman hyödyn ajallisesta hajautuksesta saa sijoitettaessa kohteeseen, jonka arvo vaihtelee voimakkaasti. Tällaisia ovat esimerkiksi osakesijoitukset. 

Kun ostaa säännöllisesti osake- tai yhdistelmärahaston osuuksia, osa hankinnoista osuu väkisinkin hetkeen, jolloin kurssit ovat korkealla. Säännöllisyys kuitenkin varmistaa, että ostetaan myös silloin, kun kurssit ovat matalimmillaan. 

 • Pitkällä tähtäyksellä ostetaan aina markkinahintaan ja sijoittaja hyötyy markkinan hintakehityksestä. 
 • Säännöllistä säästämistä kannattaa jatkaa, kun markkinat laskevat.
 • Lasku on mahdollisuus, sillä silloin samalla kuukausisummalla saa enemmän rahasto-osuuksia.