Kello ja leikepöytä

Korkokatto

Korkokatto määrittelee asuntolainasi koron ylätason. Vaikka korot nousisivat hurjastikin, sinun korkosi pysähtyy aina sovittuun ylärajaan. Korkokaton avulla pääset myös nauttimaan matalasta korkotasosta. Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan. Korkokatto ei tällä hetkellä ole saatavilla henkilöasiakkaille.

Matalasta viitekorosta hyötyminen

Lainasi viitekorko seuraa Euriboria. Näin ollen hyödyt Euribor-koron matalasta tasosta ja lainasi viitekorko laskee korkotason laskiessa.

Viitekorko ei nouse yli sovitun tason 

Saat varmuuden siitä, ettei lainasi viitekorko nouse yli sovitun tason ja vaikka korot nousisivat, sinun korkosi pysähtyy aina sovittuun ylärajaan.

Vakautta viitekorkojen muutoksille

Lainan kuukausierä on tyypillisesti suurin yksittäinen talouden menoerä. Korkokaton avulla, lainasi kuukausierä pysyy siis hallinnassa.

Joustoa lainasi lyhennyksiin

Korkokattolainassa pystyt tekemään joustavasti muutoksia lainasi maksuohjelmaan. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa lainaasi esimerkiksi lyhennysvapaata. 

Korkokaton ominaisuudet

  • Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan.
  • Korkokaton saat asuntolainaan, jonka viitekorkona on 12  kuukauden EURIBOR. Voit siis tehdä maksuohjelman muutoksia ja muita muutoksia lainaasi samoin periaattein kuin muihinkin EURIBOR-lainoihin.
  • Voit valita korkokaton voimassaoloajaksi 7 tai 10 vuotta. Myös korkosuojauksen tasoksi eli koron ylärajaksi on tarjolla eri vaihtoehtoja.

Esimerkki Korkokatosta ja todellisesta vuosikorosta

Voit liittää lainaasi Korkokaton, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkokaton voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Katso esimerkki Korkokatosta

Mietityttääkö korkojen nousu?

Suojaamalla lainasi, joko säästämällä tai erillisellä korkosuojalla turvaat taloutesi korkojen ja kulujen noustessa.

Lue miten voit suojata talouttasi korkojen nousua vastaan

Lyhentäisinkö lainaa vai sijoittaisinko?

Suomalaiset ovat perinteisesti maksaneet asuntolainan vauhdikkaasti pois, mutta aina se ei ole paras vaihtoehto. Miksi näin?

Lue lisää säästämisestä laina-aikana

Miten korkojen nousu vaikuttaa lainasi kuukausierään?

Asuntolainalaskurillamme voit alustavasti arvioida, miten korko vaikuttaa lainasi kuukausierään.

Kokeile asuntolainalaskuriamme