Matalasta viitekorosta hyötyminen

Lainasi viitekorko seuraa euriboria. Näin ollen hyödyt euriborkoron matalasta tasosta ja lainasi viitekorko laskee korkotason laskiessa.

Viitekorko ei nouse yli sovitun tason 

Saat varmuuden, että lainasi viitekorko ei nouse yli sovitun tason. Ja vaikka korot nousisivat, sinun korkosi pysähtyy aina sovittuun ylärajaan.

Vakautta viitekorkojen muutoksille

Lainan kuukausierä on tyypillisesti suurin yksittäinen talouden menoerä. Korkokaton avulla, lainasi kuukausierä pysyy hallinnassa.

Joustoa lainasi lyhennyksiin

Korkokattolainassa pystyt tekemään joustavasti muutoksia lainasi maksuohjelmaan. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa lainaasi esimerkiksi lyhennysvapaata. 

Korkokaton ominaisuudet

  • Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan.
  • Korkokaton saat asuntolainaan, jonka viitekorkona on 12  kuukauden euribor. Voit siis tehdä maksuohjelman muutoksia ja muita muutoksia lainaasi samoin periaattein kuin muihinkin euribor-lainoihin.
  • Voit valita korkokaton voimassaoloajaksi 3, 5, 7 tai 10 vuotta. 

Esimerkki Korkokatosta ja todellisesta vuosikorosta

Voit liittää lainaasi Korkokaton, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkokaton voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki (10/2023): Otat lainaa 155 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden euribor ja marginaaliksi 0,55 % . Valitset lainaasi 10 vuodeksi 4,50 % korkokaton. Lainasi kokonaiskorko voi korkokaton voimassaoloaikana siis nousta korkeintaan 5,05 %:iin. Todellinen vuosikorko on 4,9 %, ja siihen sisältyy 620 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Todellisen vuosikoron laskemassa ei ole huomioitu korkokaton palkkiota.  Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 261 757 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on 904 euroa, joka ei sisällä erikseen maksettavaa korkokattomaksua.

Laina-aika sekä lainan ja koron määrä ovat edustava esimerkki Nordean asuntolainoista. Esimerkki on suuntaa antava, ja on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, että asuntosi vakuutukset ovat kunnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta. Joissain tilanteissa asunnon arvon määrittämiseen tarvitsemme kiinteistönvälittäjän apua, jolloin siitä peritään sinulta kulu.

Mietityttääkö korkojen nousu?

Suojaamalla lainasi, joko säästämällä tai erillisellä korkosuojalla turvaat taloutesi korkojen ja kulujen noustessa.

Lue miten voit suojata talouttasi korkojen nousua vastaan

Lyhentäisinkö lainaa vai sijoittaisinko?

Suomalaiset ovat perinteisesti maksaneet asuntolainan vauhdikkaasti pois, mutta aina se ei ole paras vaihtoehto. Miksi näin?

Lue lisää säästämisestä laina-aikana

Miten korot vaikuttavat lainasi kuukausierään?

Asuntolainalaskurillamme voit alustavasti arvioida, miten korko vaikuttaa lainasi kuukausierään.

Kokeile asuntolainalaskuriamme