Kello ja leikepöytä

Korkokatto

Korkokatto määrittelee asuntolainasi koron ylätason. Vaikka korot nousisivat hurjastikin, sinun korkosi pysähtyy aina sovittuun ylärajaan. Korkokaton avulla pääset myös nauttimaan matalasta korkotasosta. Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan.

Miksi asuntolaina kannattaa suojata korkokatolla?

Kun suojaat asuntolainasi koron Korkokatolla, lainasi viitekorko ei nouse yli sopimasi rajan vaikka korkotaso nousisi. Hyödyt kuitenkin viitekoron laskusta normaaliin tapaan. Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan.

Matalasta viitekorosta hyötyminen

Lainasi viitekorko seuraa Euriboria. Näin ollen hyödyt Euribor-koron matalasta tasosta ja lainasi viitekorko laskee korkotason laskiessa.

Viitekorko ei nouse yli sovitun tason 

Saat varmuuden siitä, ettei lainasi viitekorko nouse yli sovitun tason ja vaikka korot nousisivat, sinun korkosi pysähtyy aina sovittuun ylärajaan.

Vakautta viitekorkojen muutoksille

Lainan kuukausierä on tyypillisesti suurin yksittäinen talouden menoerä. Korkokaton avulla, lainasi kuukausierä pysyy siis hallinnassa.

Joustoa lainasi lyhennyksiin

Korkokattolainassa pystyt tekemään joustavasti muutoksia lainasi maksuohjelmaan. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa lainaasi esimerkiksi lyhennysvapaata. 

Korkokaton ominaisuudet

  • Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan.
  • Korkokaton saat asuntolainaan, jonka viitekorkona on 12  kuukauden EURIBOR. Voit siis tehdä maksuohjelman muutoksia ja muita muutoksia lainaasi samoin periaattein kuin muihinkin EURIBOR-lainoihin.
  • Voit valita korkokaton voimassaoloajaksi 3, 5, 7 tai 10 vuotta. Myös korkosuojauksen tasoksi eli koron ylärajaksi on tarjolla eri vaihtoehtoja.

Esimerkki Korkokatosta ja todellisesta vuosikorosta

Voit liittää lainaasi Korkokaton, jolloin lainasi viitekorko ei nouse Korkokaton voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Katso esimerkki Korkokatosta

Korkokaton tasot ja hinta

  • Korkokatosta maksat lainan noston yhteydessä palkkion, jonka suuruus riippuu lainan määrästä, korkokaton voimassaoloajasta ja tasosta sekä markkinakoroista. Korkokaton palkkion voi myös lisätä lainapääomaan.
  • Korkokatosta maksettava palkkio vaihtelee päivittäin korkojen markkinaliikkeiden mukaan. Päivän hinnan saat tietää soittamalla Nordea Asiakaspalveluun.
Myynnissä olevat korkokatot
ViitekorkoPituusKattotaso
12 kk euribor5 vuotta1,00 %
12 kk euribor7 vuotta1,50 %
12 kk euribor7 vuotta2,00 %
12 kk euribor10 vuotta2,00 %
12 kk euribor10 vuotta3,00 %