Turvaa taloutesi korkomuutoksilta

Hyödyt myös laskevista koroista

Myös lainan joustot käytössäsi

Korkokaton edut

 • Lainan kuukausierä on tyypillisesti suurin yksittäinen talouden menoerä. Suojaamalla korkoriskin varmistat talouden tasapainon epävakaissakin olosuhteissa.
 • Lainasi viitekorko seuraa euriboria rajaten sen nousut tiettyyn tasoon. Hyödyt kuitenkin euriborin laskuista aina nollatasoon asti.
 • Korkokattolainassa pystyt tekemään joustavasti muutoksia lainasi maksuohjelmaan. 

Näin korkokatto toimii

Lainaan liitettävällä korkokatolla varmistetaan yläraja lainan viitekorolle korkokaton voimassaoloajaksi. Korkokaton ansiosta lainan kuukausierä ei ylitä määriteltyä ylärajaa, vaikka viitekorko nousisi yli korkokattotason. Kuukausierä sisältää lainan lyhennyksen, viitekoron ja lainamarginaalin.

Korkokatto - yläraja- large

Ominaisuudet
Korkokatto uuteen tai nykyiseen lainaasi
Taso ja hinnoittelu
Esimerkki

Korkokaton ominaisuudet

 • Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen asuntolainaan.
 • Korkokaton saat asuntolainaan, jonka viitekorkona on 12  kuukauden euribor. Voit siis tehdä maksuohjelman muutoksia ja muita muutoksia lainaasi samoin periaattein kuin muihinkin euribor-lainoihin.
 • Voit valita korkokaton voimassaoloajaksi 3, 5, 7 tai 10 vuotta. 

Korkokaton saat myös nykyiseen lainaasi

 • Uuteen asuntolainaan voit sopia korkokaton lainatapaamisesi yhteydessä.
 • Nykyiseen lainaan saat korkokaton ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Voit suojata koko lainan tai esimerkiksi puolet lainasta.

Korkokaton taso ja hinta

 • Korkokaton taso ja hinta määräytyvät lopullisesti vasta lainasi nostohetkellä, ja voivat poiketa aiemmin keskustelluista.
 • Korkokatosta maksetaan erillinen suojausmaksu.
 • Kysy Nordean asiakaspalvelusta tarjous korkosuojasta.

Esimerkki korkokatosta ja todellisesta vuosikorosta

Voit liittää lainaasi korkokaton, jolloin lainasi viitekorko ei nouse korkokaton voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

Esimerkki: Otat lainaa 150 000 euroa ja laina-ajaksi sovitaan 24 vuotta. Lainan viitekoroksi sovitaan 12 kuukauden euribor ja marginaaliksi 0,53 % (04/2024). Valitset lainaasi 10 vuodeksi 3,75 % korkokaton. Lainasi kokonaiskorko voi korkokaton voimassaoloaikana siis nousta korkeintaan 4,28 %:iin. Todellinen vuosikorko on 4,4 %, ja siihen sisältyy 600 euron avausmaksu sekä lainan maksuerän automaattinen veloitus 2,50 euroa/kk. Todellisen vuosikoron laskelmassa ei ole huomioitu korkokaton palkkiota.  Maksuerien lukumäärä on 288 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 240 585 euroa. Kuukausimaksu (annuiteetti) on 830 euroa, joka ei sisällä erikseen maksettavaa korkokattomaksua.

Laina-aika sekä lainan ja koron määrä ovat edustava esimerkki Nordean asuntolainoista. Esimerkki on suuntaa antava, ja on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Asunnon oston yhteydessä sinulle tulee lisäksi maksettavaksi myös asunnon omistuksen ja panttauksen rekisteröintiin liittyviä kuluja. Sinun tulee myös huolehtia, että asuntosi vakuutukset ovat kunnossa ja kiinteistön osalta edellytämme vähintään palovakuutusta. Joissain tilanteissa asunnon arvon määrittämiseen tarvitsemme kiinteistönvälittäjän apua, jolloin siitä peritään sinulta kulu.

Mietityttääkö korot?

Suojaamalla lainasi, joko säästämällä tai erillisellä korkosuojalla turvaat taloutesi korkojen ja kulujen noustessa.

Lue miten voit suojata talouttasi korkojen nousua vastaan

Lyhentäisinkö lainaa vai sijoittaisinko?

Suomalaiset ovat perinteisesti maksaneet asuntolainan vauhdikkaasti pois, mutta aina se ei ole paras vaihtoehto. Miksi näin?

Lue lisää säästämisestä laina-aikana

Miten korot vaikuttavat lainasi kuukausierään?

Asuntolainalaskurillamme voit alustavasti arvioida, miten korko vaikuttaa lainasi kuukausierään.

Kokeile asuntolainalaskuriamme