Viisi vinkkiä pankkiasiohin

Kesä on juhlien, matkojen, mökkeilyn ja lomailun aikaa. Keräsimme vinkkejä, joiden avulla pankkiasiat sujuvat kesällä jouhevasti.

Monet asiat voit etukäteen järjestellä niin, että kesänvietto sujuu huoletta.

  1. E-lasku. Saat laskun tiedot suoraan verkkopankkiisi, tarkistat ja vahvistat laskun ja maksu on hoidettu. Verkkopankin kohdassa E-laskut > Uusi laskuttaja voit tilata e-laskut niiltä laskuttajilta, jotka tarjoavat tätä palvelua. Voit halutessasi myös vahvistaa e-laskun tekstiviestillä maksettavaksi käymättä verkkopankissa. Tai voit valita myös vaihtoehdon, jossa lasku menee maksuun sinun itsesi sitä erikseen tarkistamatta.
  2. Mobiilipankki. Matkalle lähtiessä on kätevää ottaa käyttöön mobiilimaksaminenAvautuu uuteen ikkunaan, jolloin voit maksaa ostoksesi turvallisesti myös puhelimella. Pankki kulkee mukanasi älypuhelimen mobiilipankki-sovelluksessa. Tarvitset älypuhelimen ja tunnuslukusovelluksen. Hoidat pankkiasiasi mobiilipankissa, missä milloinkin kuljet, ja tarvittaessa soitat suoraan mobiilipankista pankkiin.
  3. Kortti. Jos jotain ikävää sattuu ja maksukorttisi katoaa, varastetaan tai tiedot kopioidaan, sulje korttisi heti väärinkäytösepäilyn huomattuasi soittamalla numeroon +358 20 333. Voit korottaa luottorajaasi ja tehdä muitakin muutoksia itse verkkopankissa kohdassa Kortit -> Muutokset korttiluottoon. Voit myös itse määritellä alueen, jolla kortilla voi maksaa ja nostaa käteistä. Lue lisää vinkkejä kortin käyttöönAvautuu uuteen ikkunaan.
  4. Hätäkäteispalvelu on Nordean tarjoama palvelu Nordea Gold ja Nordea Premium -korteille tilanteeseen, jossa korttisi katoaa, varastetaan tai on muutoin käyttökelvoton. Mikäli tarvitset lisätietoa tai apua hätäkäteispalveluun liittyen, soita NETS Help Lineen (24h) +358 9 696 4696. 

  5. Tunnuslukusovellus. Tunnuslukusovellus kannattaa kerralla laittaa kahteen älylaitteeseen, vaikka tablettiin tai perheenjäsenen puhelimeen.  Voit siis lisätä useita käyttäjiä yhteen laitteeseen. Näin varmistat pankkiasioinnin sujuvuuden, mikäli toinen laite hukkuu tai hajoaa. Katso myös ohjeita pankkiasioiden turvallisuudestaAvautuu uuteen ikkunaan.