Omaposti-palvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomessa käytettävää Omaposti-palvelua. Se on julkaistu 24.10.2020 ja sitä on päivitetty 25.10.2022. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Nordean Suomessa käytettävä Omaposti-palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Palvelu ei ole vielä seuraavilta osin vaatimusten mukainen:

Havaittava 

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö (A), käyttöliittymäkomponentit ja syöte

  • Viestien sivunumeroinnissa ei ilmoiteta numeroita, jotka viittaavat viestejä sisältävien sivujen numeroihin.
  • Viestien sivunumeroinnissa ei ilmoiteta nuolitoimintoja, joilla voi siirtyä seuraavalle tai edelliselle sivulle. Ne luetaan painikkeiksi.
  • Ruudunlukijaa ei pysty kohdistamaan viestin lähettämiseen tai tallentamiseen tarkoitettuihin painikkeisiin, jos viestiin ei ole valittu aihetta eikä viestikenttään ole kirjoitettu tekstiä. Tällöin ruudunlukija ei havaitse painikkeita.

1.3.1 Informaatio ja suhteet (A)

  • Pudotusvalikossa, josta valitaan sopimuksen tyyppi, ilmoitetaan vaihtoehtojen kokonaismäärän (9) sijaan niihin liittyvien kategorioiden määrä (3).

1.4.3 Kontrasti (minimi):

  • Pudotusvalikossa, josta valitaan viestin aihe, näytetään valittu vaihtoehto vaaleansinisessä laatikossa, jossa ei ole riittävästi kontrastia valkoiseen taustaan verrattuna.

Hallittava 

2.1.2 Ei näppäimistöä -ansa (A)

  • Käyttäjä voi siirtää kohdistuksen viestin aihevalikon ulkopuolelle valitsematta pudotusvalikosta aihetta ja sulkematta pudotusvalikkoa, jolloin pudotusvalikko jää auki ja peittää näkymän.

Ymmärrettävä

3.1.2 Osien kieli (A)

  • Jos käyttäjä valitsee sivuston kieleksi englannin, päivämäärät luetaan muodossa kk.pp.vvvv, vaikka ne ovat suomalaisessa muodossa pp.kk.vvvv. Jos kuukauden numero on liian suuri (yli 12), päivämäärä luetaan numerosarjana. 

Saavutettavuuspalaute

Kohtasitko saavutettavuuspuutteita digitaalisissa palveluissamme? Jos et löytänyt vastausta kohtaamaasi ongelmaan saavutettavuusselosteista, annathan meille palautetta. Valitse palautelomakkeesta aiheeksi Digitaalisten palveluiden saavutettavuus.  

Anna saavutettavuuspalaute 

Valvontaviranomainen

Mikäli huomaat sivuilla saavutettavuuspuutteita, otathan ensin yhteyttä meihin palveluntarjoajana. Vastaamme palautteisiin 14 päivän kuluessa, jos olet jättänyt yhteystietosi lomakkeella. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta 14 päivän kuluessa, voit olla yhteydessä valvovaan viranomaiseen eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla on kerrottu kuinka huomautuksen voi tehdä ja miten se käsitellään.  

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö  
saavutettavuus@avi.fi 
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen ikkunaan