Avaa palvelut lapselle verkossa -palvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomessa käytettävää Avaa palvelut lapselle verkossa -palvelua. Saavutettavuusseloste on laadittu 9. joulukuuta 2020 ja päivitetty 10.10.2022. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Suomessa käytettävä Avaa palvelut lapselle verkossa -palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Tiedossa olevat puutteet on suunniteltu korjattavan vuoden 2023 aikana, ellei toisin ole mainittu. Selostetta päivitetään sitä mukaa kuin korjauksia valmistuu. 

Ei-saavutettava sisältö

Palvelu ei vastaa vielä täysin saavutettavuusvaatimuksia seuraavilta osin.

Havaittava  

1.3.1 Informaatio ja suhteet

  • tilin ja muiden pankkipalvelujen avaamiseen johtavalle Aloita-painikkeelle ei tarjota riittävää kontekstia, jonka perusteella käyttäjälle kävisi ilmi, mitä painiketta painamalla aloitetaan. 
  • ruudunlukija ei ilmoita Onko lapsellasi varallisuutta -valintapainikkeen tilaa.  

Hallittava  

2.1 Näppäimistö

  • osa painikkeista ei ole hallittavissa näppäimistöllä ennen kuin käyttäjä on täyttänyt valintaruudun. Painikkeita voi myös olla vaikea havaita ruudunlukijalla. 

2.1.2 Ei näppäimistöansaa

  • modaalisessa ikkunassa ”Anna lapsesi PIN-koodi” on mahdollista siirtää kohdistus modaalisen ikkunan ulkopuolelle. 

2.2.1 Säädettävä ajoitus

  • sivulla ei ole ponnahdusviestiä, joka varoittaisi käyttäjää istunnon katkaisemisesta, ja antaisi käyttäjälle mahdollisuuden sallia katkaisu tai jatkaa istuntoa. 

2.4.7 Näkyvä kohdistus

  • aloitussivulla olevaa Avaa tili ja muita palveluita lapsellesi -elementtiä ei korosteta näkyvästi, kun se on kohdistettuna. 

2.5.3 Nimilappu nimessä

  • palvelun ehdot avaavassa työkaluvihjeessä ei ole kuvaavaa saavutettavuusnimilappua. 

Saavutettavuuspalaute

Kohtasitko saavutettavuuspuutteita digitaalisissa palveluissamme? Jos et löytänyt vastausta kohtaamaasi ongelmaan saavutettavuusselosteista, annathan meille palautetta.  

Anna saavutettavuuspalaute 

Valvontaviranomainen

Mikäli huomaat sivuilla saavutettavuuspuutteita, otathan ensin yhteyttä meihin palveluntarjoajana. Vastaamme palautteisiin 14 päivän kuluessa, jos olet jättänyt yhteystietosi lomakkeella. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta 14 päivän kuluessa, voit olla yhteydessä valvovaan viranomaiseen eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla on kerrottu kuinka huomautuksen voi tehdä ja miten se käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fiAvautuu uuteen ikkunaan