Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Sormus, rannekoru vai avaimenperä - uudet tavat maksaa

Maksa sormuksella, avaimenperällä tai vaikka ranneketjulla! Kun sinulla on Nordea Mastercard, voit ottaa käyttöön uusimmat lähimaksukorut ja -asusteet.

Uusia maksutapoja suomalaisten käyttöön!

Maksaminen on nopeaa ja sujuvaa uusilla sekä muodikkailla LAKS-tuotteilla, etkä tarvitse lompakkoa tai puhelinta. Maksaminen LAKS-tuotteen lähimaksuominaisuudella on myös turvallista eikä maksupäätteeseen tarvitse koskea. Kun käytössäsi on Nordean myöntämä Mastercard-kortti, mukaan lukien Stockmann Mastercard, Finnair Plus Mastercard tai Tuohi Mastercard, voit aktivoida LAKS Pay -tuotteita maksuvälineiksi.

Maksa alle 50 €:n ostokset

Senior woman shopping groceries_small

Kun käytössäsi on LAKS Pay, voit maksaa alle 50 €:n ostokset turvallisesti lähimaksuna ilman tunnusluvun näppäilyä maksupäätteeseen. 

Lue lisää lähimaksamisesta täältä.

LAKS-maksuvälineet

Man in suit with key chain_small

LAKS Pay tarjoaa monupuolisen ja muodikkaan valikoiman erilaisia maksamisen välineitä, kuten sormuksia, rannekkeita ja kelloja. Voit valita yli 150 LAKS Pay -tuotteesta itsellesi sopivimman tavan maksaa päivittäiset ostokset. 

Valitse ja tilaa LAKS pay -tuotteesi täältä.Avautuu uuteen ikkunaan

Mastercard ja LAKS Pay

Nordea Mastercards small

Käyttääksesi uusimpia LAKS-maksuvälineitä tarvitset myös Mastercard-kortin. Mikäli käytössäsi ei vielä ole Mastercard-korttia, voit hakea sitä helposti verkkopankissasi tai jättämällä meille yhteydenottopyynnön.

Hae Mastercard-korttia täältä.

Katso LAKS Pay -esittelyvideo

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

LAKS Pay -maksuvälineen tilaus ja aktivointi

Näin tilaat LAKS Pay -maksuvälineen

 1. Valitse ja maksa haluamasi maksuväline osoitteessa laks.com.
 2. Valitse ja liitä Nordea Mastercard -kortti, jonka haluat liittää LAKS Pay -maksuvälineeseen tai -asusteeseen laks.com-sivustolla, sillä tilaustasi ei voida lähettää ilman maksukortin liittämistä. Huom! Voit liittää LAKS Pay -maksuvälineeseen vain yhden Nordea Mastercard -kortin, esim. Nordea Gold -kortin. Kortin tietoja ei voi myöhemmin vaihtaa. 
 3. LAKS Pay lähettää postitse tilaamasi maksuvälineen.

Tilattuasi LAKS Pay-maksuvälineen tulet saamaan sähköpostilla vahvistuksen sekä laks.comilt:a että Manage-Miil:ltä. Muistathan luoda itsellesi salasanan Manage-Mii:n sähköpostin linkistä, sillä et voi käyttää Manage-Mii sovellusta ennen salasanan luontia. 

Jos et ole vastaanottanut sähköposteja, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion. 

Näin aktivoit LAKS Pay -maksuvälineen 

 1. Kun saat LAKS Pay -maksuvälineen postissa, avaa Nordea Wallet -sovellus puhelimessasi. Jos sinulla ei ole Nordea Wallet -sovellusta, lataa se puhelimesi sovelluskaupasta. 
 2. Mene Nordea Wallet -sovelluksessa alareunassa kohtaan ”lisää > laitteiden hallinta” ja aktivoi LAKS Pay -maksuväline käyttöösi. Nordea Walletissa LAKS Pay-maksuväline näkyy nimellä Universal Smart Cards Limited. Voit myös tehdä aktivoinnin soittamalla Nordean asiakaspalveluun numeroon 0200 3000.  
 3. Lataa ja asenna ManageMii-sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta (App Store, Play Store). Kirjaudu sovellukseen samalla sähköpostiosoitteella, millä tilasit laitteen. ManageMii-sovelluksessa voit seurata laitteella tekemiäsi maksuja ja nollata laitteen aina 100 EUR kumulatiivisen summan jälkeen. Näin varmistamme sen, että laitteen hukkuessa sen käyttäminen ei ole mahdollista ilman ManageMii-sovellusta.

Turvarajat ja maksaminen LAKS Pay -maksuvälineillä

LAKS Pay-lähimaksun käyttö on turvallista. Voit maksaa ilman tunnistautumista viisi kertaa tai tehdä ostoksia yhteensä 150 euron verran ilman tunnusluvun käyttöä. Sen jälkeen sinun on tunnistauduttava Manage-Mii-sovelluksessa ja nollattava ostoshistoriasi. Tämän jälkeen voit jälleen jatkaa maksamista LAKS Pay -maksuvälineelläsi.

Lataa Manage-Mii puhelimesi sovelluskaupasta ja turvarajan tullessa vastaan, nollaa laskuri sovelluksessa. 

Kysymyksiä ja vastauksia LAKS Pay -maksuvälineestä

1. Kuinka tilaan LAKS Pay -maksuvälineen?

LAKS Pay -maksuvälineet tilataan LAKS Payn verkkokaupasta osoitteessa laks.com. 

 • Valitse ja maksa haluamasi maksuväline. Huomioithan, että maksuväline lähetetään sinulle vasta kun olet yhdistänyt sen maksukorttiin.
 • Muista siis yhdistää Nordea Mastercard -korttisi LAKS Pay -maksuvälineeseen tai -asusteeseen tilausta tehdessä. Huom! Voit liittää LAKS Pay -maksuvälineeseen vain yhden Nordea Mastercard -kortin, esim. Nordea Gold -kortin. Kortin tietoja ei voi myöhemmin vaihtaa. Huomioithan tilausta tehdessäsi, että yhdistelmäkortissa on 2 korttia. Luottokortin numero löytyy painettuna kortin etupuolelta. Pankkikortin numero löytyy kortin kääntöpuolelta vasemmasta alakulmasta.
 • LAKS Pay lähettää postitse tilaamasi maksuvälineen. Vaikka Nordea Mastercard -korttisi on yhdistetty LAKS Pay -maksuvälineeseesi, maksuväline ei ole aktivoitu eikä sillä näin ollen  pysty vielä maksamaan. Aktivoi maksuväline Nordea Walletin avulla vasta kun olet vastaanottanut sen.
2. Voinko käyttää LAKS Pay -maksuvälinettä heti vastaanotettuani sen?

Voit käyttää maksuvälinettä maksamiseen vasta sen jälkeen, kun olet aktivoinut sen Nordea Wallet -mobiilisovelluksessa tai Nordean Asiakaspalvelussa puh. +358 200 3000 sekä Manage-Mii-mobiilisovelluksessa. 

3. Kuinka aktivoin LAKS Pay -maksuvälineen?

LAKS Pay aktivoidaan käyttöön sekä Nordea Wallet -mobiilisovelluksessa sekä Manage-Mii-sovelluksessa. 

 • Voit aktivoida LAKS Pay -maksuvälineen Nordea Wallet -mobiilisovelluksessa tai soittamalla Nordean Asiakaspalveluun +358 200 3000. Mene Nordea Wallet -sovelluksessa alareunassa kohtaan ”lisää > laitteiden hallinta” ja aktivoi LAKS Pay -maksuväline käyttöösi. Nordea Walletissa LAKS Pay maksuväline näkyy nimellä Universal Smart Cards Limited.
 • Lataa ja asenna Manage-Mii-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta (App Store, Play Store). Kirjaudu sovellukseen samalla sähköpostiosoitteella, jolla tilasit laitteen. Manage-Mii-sovelluksessa on oma salasanansa, jonka voi nollata ”Forgot password”-toiminnolla, mikäli salasana unohtuu.

HUOM. Ennen aktivointia LAKS Pay -maksuvälinettä ei voi käyttää maksamiseen. 

4. Miksi minun täytyy asentaa myös Manage-Mii-sovellus?

Manage-Mii-sovelluksessa voit seurata laitteella tekemiäsi maksuja ja nollata laitteen aina 100 EUR kumulatiivisen summan jälkeen. Näin varmistamme sen, että laitteen hukkuessa sen käyttäminen ei ole mahdollista ilman Manage-Mii-sovellusta.

5. Onko maksaminen LAKS Pay -maksuvälineellä turvallista?

Maksaminen on turvallista ja käyttää samaa teknologiaa kuin lähimaksukortit ja mobiilimaksaminen kuten Apple Pay, Google Pay.

Lue lisää lähimaksamisesta tästä.

Lue lisää mobiilimaksamisesta tästä.

6. Voinko liittää minkä tahansa Nordean kortin LAKS Pay -maksuvälineeseen?

LAKS Pay -maksuvälineet toimivat ainoastaan Mastercard-korteilla. Voit yhdistää minkä tahansa Nordean myöntämän Mastercard-kortin, mukaan lukien Stockmann Mastercard, Finnair Plus Mastercard tai Tuohi Mastercard. Mikäli sinulla on käytössäsi yhdistelmäkortti, voit liittää siihen pankki- tai luottokortin.

7. Mitä teen, jos LAKS Pay -maksuvälineeni katoaa?

Voit tilapäisesti sulkea maksuvälineen Manage-Mii-sovelluksessa, Nordean asiakaspalvelussa tai kortin sulkupalvelussa.

8. Mitä teen, jos LAKS Pay -maksuvälineeseen yhdistetty maksukortti katoaa tai varastetaan?

Ota yhteyttä Nordean sulkupalveluun.

9. Missä voin maksaa LAKS Pay -maksuvälineillä?

Voit maksaa maailmanlaajuisesti kaikilla maksupäätteillä, jotka tukevat lähimaksua. LAKS Pay -maksuvälineiden mahdollistama lähimaksaminen perustuu NFC-teknologiaan, jota käytetään tiedonsiirtoon lyhyillä etäisyyksillä esimerkiksi matkapuhelimissa ja muissa älylaitteissa. 

10. Vaikuttavatko kortin turva-asetukset LAKS Pay -tuotteisiin?

Kyllä. Samat turvarajat (esim. maarajaus), jotka on asetettu fyysiseen maksukorttiin, pätevät myös LAKS pay -maksuvälineisiin.

Tarvitsetko apua?

Nordean asiakaspalvelu auttaa aktivoinnissa tai korttiisi liittyvissä asioissa. Laks Pay -tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä suoraan Laksiin: service@laks.com tai katso usein kysytyt kysymykset ja vastaukset Laks Payn sivuilta.

Avautuu uuteen ikkunaan