Solnedgang i skogen

Maapallokorien varallisuus ylitti miljardin

Mitä vastuullinen sijoittaminen tuo mieleesi? Mikäli ajattelet muita sijoituksia heikompaa tuottokehitystä, kannattaa ajatuksille ottaa uusi suunta. Hyvänä esimerkkinä ovat Nordean vastuulliseen valintaan kuuluvat Nordea Maapallokorit.

Erinomaista tuottokehitystä vastuullisuudesta tinkimättä

Nordean asiakkailla on jo keväästä 2019 asti ollut mahdollista valita sijoituskohteeksi omaan riskitasoon sopiva vastuullinen kokonaisratkaisu, Nordea Maapallokorit. Maapallokorit ovat Nordea Henkivakuutuksen hallinnoimia sijoituskoreja, jotka on mahdollista liittää sijoituskohteeksi sijoitusvakuutukseen.

Viime vuosi jää historiaan kaikin puolin poikkeuksellisena, ja sijoittajan näkökulmasta on vuoteen mahtunut monenmoisia käänteitä. Kaikesta epävarmuudesta ja turbulenssista huolimatta – tai ehkä jopa sen takia -  kiinnostus vastuulliseen sijoittamiseen ja Maapallokoreihin on ollut suurta. Maapallokoreihin sijoitettujen varojen määrä ylitti huikean miljardin euron rajan vuoden 2020 lopulla. 

Maapallokorit sijoittavat vastuullisesti ja laajasti hajauttaen osake- ja korkomarkkinoille ja pyrkivät samalla vaikuttamaan positiivisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan sekä edistämään hyvän hallintotavan toteutumista. Maapallokorien sijoitustoiminnassa huomioidaan Nordean kansainvälisen sijoitusstrategian markkinanäkemys.

Kaikkien Maapallokorien tuottokehitys oli viime vuoden aikana erittäin hyvää. Tähän vaikuttivat sekä onnistunut markkinanäkemys että sijoituskohdevalinnat. Maapallokorien sijoituskohteista muun muassa Nordean Tähtirahastot pärjäsivät erinomaisesti. 

Maapallokorien tuottokehitys vuonna 2020

Katso Maapallokorien tuorein salkkukatsausAvautuu uuteen ikkunaan

Vastuullinen kumppani sijoittajalle

Nordea Henkivakuutus kehittää jatkuvasti sijoitustuotevalikoimaansa ja pyrkii tuomaan tarjolle uusia, houkuttelevia vaihtoehtoja sijoitusvakuutusasiakkaille. Maapallokorit olivat ensimmäinen Nordean asiakkaille lanseerattu vastuullinen yhdistelmäratkaisu. 

CFI 2020 voittologo

Eurooppalainen talousjulkaisu Capital Finance International palkitsi viime vuonna Nordea Henkivakuutuksen Pohjoismaiden vastuullisimpana henkivakuuttajana jo kolmannen kerran peräkkäin. Palkinnon perusteluissa tuomaristo mainitsi Maapallokorien lisäksi vastuullisuuden huomioimisen kaikissa yhtiön prosesseissa riskien vähentämiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Viisi faktaa Nordea Maapallokoreista

  • Sijoituskoreja, jotka voidaan liittää säästöhenkivakuutuksiin ja kapitalisaatiosopimuksiin.
  • Sijoittajalle, joka haluaa jättää sijoituspäätökset kokonaan ammattilaisten käsiin.
  • Viisi erilaista sijoitusprofiilia, joista voi valita omaan tuottotavoitteeseen ja riskitasoon sopivimman vaihtoehdon.
  • Pyrkivät vaikuttamaan positiivisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan sekä edistämään hyvän hallintotavan toteutumista.
  • Salkunhoitajat hyödyntävät Nordean rahastojen lisäksi myös tarkkaan valittujen yhteistyökumppaneiden rahastoja.

Lue lisää Nordea Maapallokoreista

Saat lisätietoa sijoitusvakuutuksista ja Nordea Maapallokoreista myös omalta varainhoitajaltasi.

Vastuuvarauma

Nordea Henkivakuutus Suomi Oy tarjoaa vakuutussopimustensa arvonkehityksen liitettäväksi Nordea Maapallokoreihin asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta.

Nordea Maapallokorien hallinnoinnista vastaa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy. Nordea Maapallokorit eivät ole sijoitusrahastolain sääntelemiä sijoitusrahastoja eivätkä ne siten ole Sijoittajien Korvausrahaston tai Talletussuojarahaston piirissä. Asiakkaan tulee perehtyä myös muuhun Nordea Maapallokoreja koskevaan materiaaliin, erityisesti sääntöihin, sekä vakuutussopimuksen tuotemateriaaliin. Markkinatilanteesta riippuen Nordea Maapallokorien arvo voi nousta tai laskea. Historiallisen kehityksen perusteella ei voida ennakoida Maapallokorien tuottotasoa tulevaisuudessa. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ei vastaa hallinnoimiensa sijoituskorien, niihin liitettyjen sijoitussidonnaisten säästöjen taikka säästöjen arvoa määrittävien sijoitusten arvonkehityksestä tai mahdollisesta arvon alentumisesta. Sijoitussidonnaisiin säästöihin liittyy riski myös mahdollisesta pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.