Pankkipalveluiden avaaminen lapselle

Käyttö- tai Etutilin avaat lapselle helposti verkossa Avaa lapselle tili ja palvelut Nordeaan -palvelun kautta. Lapsesi kasvaessa voit tilata lapsellesi maksukortin ja verkkopankkipalvelut. Nämä maksamisen välineet voidaan avata, kun lapsi kykenee käyttämään niitä itsenäisesti.

Palveluiden avaaminen lapsellesi onnistuu, kun sinulla on voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Jos lapselle haetaan korttia tai tehdään verkkopankkisopimusta, lapsella pitää olla lisäksi oma, pankissa hyväksyttävä henkilöllisyystodistus.

Kun avaat lapselle tiliä verkkohakemuksen kautta, lähetämme toiselle huoltajalle tekstiviestillä pyynnön hyväksyä hakemus. Palvelu on käytettävissä, kun lapselle on annettu nimi.

Palveluiden avaamisen yhteydessä sekä huoltajien että lapsen asiakastiedot käydään läpi. Lapsen yhteishuoltajat päättävät yhdessä alaikäisen pankkiasioista. Pääsääntöisesti kaikkiin lapsen palveluita koskeviin muutoksiin tarvitaan molempien huoltajien lupa. Muutosten tekeminen onnistuu pankkitunnuksilla tunnistautuneena Nordean asiakaspalvelussa.

Voit avata lapsellesi tilit ja muut pankkipalvelut myös soittamalla Nordean asiakaspalveluun,

Palveluiden avaaminen onnistuu myös konttorissa. Toinen huoltajista voi antaa valtakirjan palveluiden avaamiseen. Kun lapselle haetaan korttia tai verkkopankkisopimusta, lapsen pitää olla konttorissa mukana.

Lapsen pankkipalveluiden käyttäminen

Lapsen pankkipalveluissa ei ole ikärajaa. Myös tilin avaaminen lapselle onnistuu välittömästi, kun lapsi on saanut henkilötunnuksensa. Huoltajat päättävät lapsen palveluista yhdessä, ja heille voidaan lisätä käyttöoikeudet lapsen tileihin. Voit seurata lapsen tilitapahtumia näppärästi omasta verkko- tai mobiilipankistasi.

Jos lapselle avataan palvelu omaan käyttöön, hänen pitää pystyä käyttämään palvelua itsenäisesti.

Edunvalvojien rooli

Lapsen edunvalvojina toimivat hänen huoltajansa. Edunvalvonta tarkoittaa kaikista lapsen taloudellisista asioista huolehtimista. Palveluiden avaamisesta alaikäiselle sopivat edunvalvojat yhdessä. Myös muut läheiset voivat edunvalvojien suostumuksella lahjoittaa lapselle rahaa ja avata tätä varten tilin. Jos lapsella on vain yksi huoltaja, toimii hän lapsen edunvalvojana kaikissa pankkiasioissa. Alaikäinen voi 15 vuotta täytettyään itsenäisesti avata kesätyöstä saamaansa palkkaa tai opintotukea varten tilin ja tähän liittyvät maksuvälineet.

Vauvalahja

Kannustamme myös aloittamaan säästämisen lapselle. Annamme alle kuuden kuukauden ikäiselle lapselle vauvalahjaksi 20 euroa kun avaat lapselle tilin ja ohjaat lapsilisän Nordean tilille, tai 40 euroa kun edellä mainittujen lisäksi aloitat lapselle säännöllisen rahastosäästämisen.

Aloita säästäminen lapsellesi jättämällä yhteydenottopyyntö

Vinkit lapsen raha-asioiden hoitoon

Minkä ikäisenä lapsi voi käyttää pankkipalveluita? Entä kuinka digipalvelut saa käyttöön tai miten muiden palveluntarjoajien palveluihin kirjaudutaan alaikäisenä e-tunnisteen avulla? 
Lue Nordean vinkit lapsen raha-asioiden hoitoon.

Lapselle säästäminen

Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienilläkin summilla pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäisten pankkipalveluiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista