Rinnakkaiskortit

Helpota perheesi arkea ja hae perheenjäsenillesi korttiluottoosi liitettävät Mastercard-rinnakkaiskortit.

Rinnakkaiskortit perheesi käyttöön

Rinnakkaiskortilla tarkoitetaan pääkorttiin liitettävää luottokorttia, esimerkiksi lapselle tai puolisolle. Pääkortti ja sen rinnakkaiskortit on liitetty samaan luottotiliin. Pääkortin ja rinnakkaiskorttien ostoista muodostuu yksi lasku pääkortin haltijalle. Rinnakkaiskortti on kätevä esimerkiksi ulkomaille opiskelemaan lähtevälle nuorelle.  

Rinnakkaiskorttien määrää ei ole rajattu, joten rinnakkaiskortin voi antaa koko perheelle tarpeen vaatiessa. Kunkin perheenjäsenen rinnakkaiskorttiin voi asettaa korttikohtaisen käyttörajoituksen, joten kortit voidaan räätälöidä aina tarpeiden mukaisesti. Tietoa rinnakkaiskortin hinnasta löydät kunkin kortin tuotekohtaisesta hinnastosta.

Rinnakkaiskortin hakeminen

Alaikäiselle voidaan myöntää edunvalvojien suostumuksella rinnakkaiskortti yhdistelmäkorttina tai pelkkänä luottokorttina. Edunvalvojien suostumus tarvitaan myös kortin liittämiseen osaksi Nordean tarjoamia palveluita sekä kortin rekisteröimiseen verkkomaksukelpoiseksi. Edunvalvojat ja alaikäinen kortinhaltija vastaavat yhteisvastuullisesti korttisopimuksen ehtojen täyttämisestä. Jos alaikäisen kortti on yhdistelmäkortti, vastaa luottotilin omistaja kortin luoton käytöstä ja edunvalvojat ja alaikäinen yhteisesti alaikäisen pankkitilin käytöstä.

Jos sinulla on kysyttävää, soita asiakaspalveluumme ja kerromme mielellään lisää rinnakkaiskortista ja sen hakemisesta.

Rinnakkaiskortilla joustoa perheen arkeen ja yllättäviin tilanteisiin 

Lapselle tai puolisolle myönnettävä rinnakkaiskortti on kätevä monessa eri tilanteessa. Esimerkiksi vaihto-oppilasvuotta ulkomailla viettävälle nuorelle rinnakkaiskortti antaa taloudellista turvaa ja opettaa itsenäiseen rahan käyttöön. Rinnakkaiskortti voi olla pelastus myös tilanteissa, joissa tarve ylimääräiselle rahalle yllättää. Rinnakkaiskortista on apua myös arjen joustoon ja maksukapasiteetin kasvattamiseen.

Rinnakkaiskortin vastuullisuus

Rinnakkaiskortti voi olla myös niin kutsuttu yhteisvastuullinen kortti. Tämä tarkoittaa sitä, että yhteisvastuullinen kortinhaltija on rinnakkaiskortinhaltija, joka yhdessä pääkortinhaltijan kanssa on vastuussa korttiin liittyvää luottoa koskevien ehtojen noudattamisesta ja luoton takaisinmaksusta.