Rinnakkaiskortit perheesi käyttöön

Rinnakkaiskortilla tarkoitetaan pääkorttiin liitettävää luottokorttia, esimerkiksi lapselle. Pääkortti ja sen rinnakkaiskortit on liitetty samaan luottotiliin. Pääkortin ja rinnakkaiskorttien ostoista muodostuu yksi lasku pääkortin haltijalle. Rinnakkaiskortti on kätevä esimerkiksi ulkomaille opiskelemaan lähtevälle nuorelle.  

Rinnakkaiskorttien määrää ei ole rajattu, joten rinnakkaiskortin voi antaa koko perheelle tarpeen vaatiessa. Kunkin perheenjäsenen rinnakkaiskorttiin voi asettaa korttikohtaisen käyttörajoituksen, joten kortit voidaan räätälöidä aina tarpeiden mukaisesti. Tietoa rinnakkaiskortin hinnasta löydät kunkin kortin tuotekohtaisesta hinnastosta.

Rinnakkaiskortin hakeminen

Alaikäiselle voidaan myöntää edunvalvojien suostumuksella rinnakkaiskortti yhdistelmäkorttina tai pelkkänä luottokorttina. Korttia hakiessa sovitaan korttiin liitettävistä palveluista, esimerkiksi kortin internetkäytön sallimisesta. Edunvalvojat ja alaikäinen kortinhaltija vastaavat yhteisvastuullisesti korttisopimuksen ehtojen täyttämisestä. Jos alaikäisen kortti on yhdistelmäkortti, vastaa luottotilin omistaja kortin luoton käytöstä ja edunvalvojat ja alaikäinen yhteisesti alaikäisen pankkitilin käytöstä.

Lisätietoja saat soittamalla asiakaspalveluumme, missä myös rinnakkaiskortin hakeminen tapahtuu. Alaikäiselle korttia tilattaessa molemmat huoltajat tunnistetaan verkkopankkitunnuksilla puhelun aikana.

Rinnakkaiskortin hyödyt 

Lapselle myönnettävä rinnakkaiskortti voi tulla tarpeelliseksi eri tilanteissa. Esimerkiksi jos nuori lähtee vaihto-oppilaaksi ulkomaille, rinnakkaiskortti voi olla hyvä varakortti mukaan. Jos vaihtomaassa tarvitseekin luottokorttia, pystyy nuori maksamaan rinnakkaiskortilla.

Lisäksi rinnakkaiskortissa on luottokortin tuomat hyödyt. Maksamalla ostokset luottokortilla nuori saa ostoksille kuluttajansuojalain mukaisen turvan. Jos esimerkiksi verkosta tilattu tuote ei saavukaan perille, nuori voi tehdä vanhemman luvalla korttireklamaation luotonantajalle.

Lue lisää kuluttajansuojasta luottokorteissa

Lue lisää miksi verkossa kannattaa maksaa luottokortilla