Rinnakkaiskortit

Helpota perheesi arkea ja hae perheenjäsenillesi korttiluottoosi liitettävät Mastercard-rinnakkaiskortit.

Rinnakkaiskortit perheesi käyttöön

Rinnakkaiskortilla tarkoitetaan pääkorttiin liitettävää luottokorttia, esimerkiksi lapselle. Pääkortti ja sen rinnakkaiskortit on liitetty samaan luottotiliin. Pääkortin ja rinnakkaiskorttien ostoista muodostuu yksi lasku pääkortin haltijalle. Rinnakkaiskortti on kätevä esimerkiksi ulkomaille opiskelemaan lähtevälle nuorelle.  

Rinnakkaiskorttien määrää ei ole rajattu, joten rinnakkaiskortin voi antaa koko perheelle tarpeen vaatiessa. Kunkin perheenjäsenen rinnakkaiskorttiin voi asettaa korttikohtaisen käyttörajoituksen, joten kortit voidaan räätälöidä aina tarpeiden mukaisesti. Tietoa rinnakkaiskortin hinnasta löydät kunkin kortin tuotekohtaisesta hinnastosta.

Rinnakkaiskortin hakeminen

Alaikäiselle voidaan myöntää edunvalvojien suostumuksella rinnakkaiskortti yhdistelmäkorttina tai pelkkänä luottokorttina. Korttia hakiessa sovitaan korttiin liitettävistä palveluista, esimerkiksi kortin internetkäytön sallimisesta. Edunvalvojat ja alaikäinen kortinhaltija vastaavat yhteisvastuullisesti korttisopimuksen ehtojen täyttämisestä. Jos alaikäisen kortti on yhdistelmäkortti, vastaa luottotilin omistaja kortin luoton käytöstä ja edunvalvojat ja alaikäinen yhteisesti alaikäisen pankkitilin käytöstä.

Lisätietoja saat soittamalla asiakaspalveluumme, missä myös rinnakkaiskortin hakeminen tapahtuu. Alaikäiselle korttia tilattaessa molemmat huoltajat tunnistetaan verkkopankkitunnuksilla puhelun aikana.

Rinnakkaiskortilla joustoa perheen arkeen ja yllättäviin tilanteisiin 

Lapselle myönnettävä rinnakkaiskortti on kätevä monessa eri tilanteessa. Esimerkiksi vaihto-oppilasvuotta ulkomailla viettävälle nuorelle rinnakkaiskortti antaa taloudellista turvaa. Rinnakkaiskortti voi olla pelastus myös tilanteissa, joissa tarve ylimääräiselle rahalle yllättää. Rinnakkaiskortista on apua myös nuoren itsenäistymiseen.

Yhteisvastuullinen rinnakkaiskortti

Rinnakkaiskortti voi olla myös niin kutsuttu yhteisvastuullinen kortti. Tämä tarkoittaa sitä, että yhteisvastuullinen kortinhaltija on rinnakkaiskortinhaltija, joka yhdessä pääkortinhaltijan kanssa on vastuussa korttiin liittyvää luottoa koskevien ehtojen noudattamisesta ja luoton takaisinmaksusta. Yhteisvastuullisen kortin hakijan tulee olla täysi-ikäinen.