Näin maksat kortilla verkossa

Voit maksaa ostoksia verkossa syöttämällä korttisi tiedot verkkokauppaan tai maksamalla mobiiilimaksamisen sovelluksella, kuten Apple Paylla, Google Paylla tai Samsung Paylla. Molemmat tavat maksaa kortilla ovat turvallisia ja niissä käytetään vahvaa tunnistautumista.

Valitsitpa kumman maksutavan tahansa, sinun tulee sallia verkkomaksut kortillesi. Olet määrittänyt kortin hakemisen yhteydessä, saako korttiasi käyttää verkkomaksamiseen. Jos haluat tarkistaa asetukset tai muuttaa niitä, voit muokata internet-asetuksia helposti Nordean verkko- ja mobiilipankissa.

Katso ohjeet, miten maksaminen ja ostosten vahvistaminen tapahtuu eri tilanteissa:

Hoida kätevästi verkossa

Kortin internet-asetukset

Näin sallit kortillesi verkkomaksut:

  • Mobiilipankissa: valitse korttisi > Asetukset > Internet-maksut
  • Verkkopankissa: Talous > Kortit > valitse korttisi > Internet-maksut
Kortilla maksaminen
Mobiilimaksaminen
Usein kysyttyä

Teknologia tukee turvallista verkkomaksamista

Verkkomaksamisen turvallisuutta on kehitetty jatkuvasti paremmaksi. Nykyään korttimaksamisen turvallisuutta lisää etenkin vahva tunnistautuminen, jolla hyväksyt korttiveloituksen. Vahva tunnistautuminen verkko-ostoksissa tuli käytännöksi EU:n PSD2-maksupalveludirektiivin myötä ja ETA-alueen verkkokaupoissa vahva tunnistautuminen on otettu laajalti käyttöön.

Vahvan tunnistautumisen ja kortin turvallisuuden ympärille on kehitetty monia eri varmennusmenetelmiä. Esimerkiksi 3D Secure, kortin turvakoodi ja tokenisaatio tukevat kaikki kortin turvallista käyttöä ja ovat vähentäneet korttien väärinkäyttöä.

3D Secure

3D Secure on turvallisuuselementti, jota käytetään korttimaksuissa. Sen tarkoituksena on, että ostohetkellä todennetaan maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee vahvistaa korttimaksu verkossa tunnistautumalla pankkitunnuksilla.

Turvalliset verkkokaupat käyttävät korttimaksujen yhteydessä todennettuja 3D Secure -varmennusmenetelmiä, kuten Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) ja Visa Secure (aiemmin Verified by Visa).

Turvakoodi (CVC / CVV)

Kun maksat verkossa kortilla, pyytää kauppias sinulta usein CVC- tai CVV-koodia. Tämä tarkoittaa kolminumeroista turvakoodia, joka löytyy maksukortistasi.

CVC-koodi (Card Verification Code) löytyy Mastercard-korteista ja CVV-koodi (Card Verification Value) löytyy Visa-korteista.

Jokaisella kortilla on yksilöity turvakoodi, joka päivittyy uuteen numerosarjaan kortin vuosiuusinnan yhteydessä. Jos käytössäsi on credit/debit-yhdistelmäkortti, löydät kortistasi kaksi eri turvakoodia: yksi credit-puolelle ja yksi debit-puolelle.

Tokenisaatio

Tokenisaatiota käytetään korttitietojen turvaamiseen esimerkiksi mobiilimaksamisen sovelluksissa, kuten Apple Payssa.

Tokenisaatiolla muutetaan kortin tiedot (numero, turvakoodi ja päivämäärä) digitaaliseen muotoon ja salataan.

Tokenisoinnin ansiosta fyysisen kortin tiedot eivät tallennu sovellukseen tai älylaitteeseen ja niitä ei paljasteta kauppiaalle.

Muista, että luottokortti tuo turvaa verkko-ostoksiin

  • Kun maksat verkossa luottokortilla, saat ostoksillesi kuluttajansuojalain mukaisen turvan. Esimerkiksi jos tilaamasi tuote ei saavukaan perille, voit hakea korvausta.
  • Monet luottokortit sisältävät hyödyllisiä vakuutuksia. Esimerkiksi Nordea Gold -kortilla saat Tuoteturva-vakuutuksen kodin hankinnoille ja matkavakuutuksen ulkomaille, kun maksat ostokset kortin luottopuolella.
  • Matka kannattaa maksaa luottokortilla, jotta saat kuluttajansuojalain mukaisen turvan esimerkiksi lentoyhtiön konkurssin varalta.

Sinua voivat kiinnostaa myös nämä artikkelit

Tutustu myös näihin korttien vinkkeihin ja ohjeisiin: