Näin ostat turvallisesti verkossa - luottokortin käyttö kannattaa

Verkkokaupoista ostamisen yleistyessä on hyvä kerrata muutamia seikkoja, joilla jokainen voi varmistaa omien verkko-ostostensa turvallisuuden. Kokosimme vinkit turvalliseen verkko-ostamiseen.

Näin valitset luotettavan verkkokaupan

Turvallisen verkkokaupan tunnistaa helposti muutamasta yksityiskohdasta. Ensimmäinen luotettavuuden merkki on verkkosivun osoiterivillä näkyvä salattu yhteys. Salatussa yhteydessä verkko-osoite alkaa muodossa https:// ja usein vierestä löytyy joko lukon tai avaimen symboli. Luotettavat verkkokaupat käyttävät myös erilaisia salaus- ja varmennusmenetelmiä, joista yleisimmät ovat MasterCard SecureCode tai Verified by Visa/Visa Secure -todentamispalvelut.

Muista ettei luotettava verkkokauppa milloinkaan pyydä luottokorttitietojasi suojatun yhteyden ulkopuolella, esimerkiksi sähköpostilla.

Verkkokauppa menikin konkurssiin, mistä saan rahani takaisin?

Lennot kannattaa aina ostaa luotolla, sillä kuluttajansuojalain mukaan luottokorttiyhtiö korvaa lentojen täyden hinnan, jos lentoyhtiö menisi konkurssiin. Voit tehdä pankille reklamaation, jonka liitteeksi pyydämme toimittamaan tilaus- tai varausvahvistuksen

Huomaa, että yhdistelmäkortin debit-puolella maksaessa tämä lentojen korvaaminen ei päde,

Luotto-ominaisuudella maksaminen antaa lakisääteisen turvan myös sen varalta, että verkkokaupasta tilattu tavara ei saavu perille tai se saapuu vahingoittuneena. Luotto-ominaisuuden käyttö suojaa myös, jos verkko-ostos ei muuten vastaa sopimusta tai jos kortilta tehty kaksinkertainen veloitus. Pankilla on yhteisvastuu myyjän sopimusrikkomuksesta, jos verkko-ostos on tehty luotolta. Toimitathan reklamaation liitteeksi alkuperäiset sopimusehdot, kirjeenvaihdon myyjän kanssa sekä muun selvityksen, josta pankki voi todeta sopimusrikkomuksen.

Luotolla maksamisesta suunnitelmallisuutta talouteen ja lisäturvaa arvokkaille hankinnoille

Luottokortilla ostaessa saa parhaimmillaan myös suunnitelmallisuutta talouteen esimerkiksi tilanteissa, joissa tulojen suuruus vaihtelee tai elämään ilmaantuu yllättävä menoerä. Vaikka olisikin säästänyt puskuria pahan päivän varalle, luottokortin avulla voi varmistaa, ettei tuo puskuri kulu nolliin.

Klassinen esimerkki on pesukoneen hajoaminen. Jos ostat alkukuussa uuden pesukoneen ja loppukuusta autoosi tulee kiireellisesti korjattava vika, luottokortin avulla saat tasattua yllätysmenoja.

Nordea tarjoaa asiakkailleen erilaisia korttivakuutuksia

Luottokortilla maksamalla turvaat myös automaattisesti arvokkaat ostoksesi vahingoittumisen ja rikkoutumisen varalta. Nordean Gold -luottokortin Tuoteturva-vakuutus takaa, että jos kotiin tai vapaa-ajan asuntoon ostamasi yli sadan euron hintainen tuote menee rikki 180 päivän kuluessa ostohetkestä, saat rahasi takaisin.

Näin ostat turvallisesti verkosta:

  • Varmista salattu yhteys sinun ja verkkokaupan välillä. Tunnistat salatun yhteyden verkko-osoitteen vieressä näkyvästä lukon kuvasta.
  • Tarkista, että verkkokaupan sivuilta löytyy selvitys sen käyttämistä salaus- ja varmennusmenetelmistä. Yleisimmät todentamispalvelut ovat MasterCard SecureCode tai Verified by Visa/Visa Secure.
  • Maksa yli sadan euron hintaiset ostokset luottokortin luotto-ominaisuudella, jolloin saat ostamillesi tuotteille lisäturvaa esimerkiksi rikkoutumista tai kaupan konkurssia vastaan.