Tiesitkö, miksi luottokortilla kannattaa maksaa verkossa?

Verkkokaupoissa asioiminen on lisääntynyt viime vuosina runsaasti, ja yli puolet suomalaisista tekee ostoksia verkkokaupassa kuukausittain. Luottokortilla maksamisessa on paljon etuja, mitkä antavat turvaa ja joustoa erityisesti verkossa tapahtuvaan maksamiseen.

Verkko-ostaminen lisääntynyt huomattavasti – luottokortti lisää maksamisen turvallisuutta

Suomalaisten ostokäyttäytyminen on muuttunut koronapandemian myötä huomattavasti, sillä Postin julkaiseman verkkokauppatutkimuksen mukaan 50 % suomalaisista tekee vähintään puolet ostoksistaan verkossa. Vuonna 2020 60 % suomalaisista teki enemmän verkko-ostoksia kuin edeltävänä vuonna. Enemmistö heistä perusteli valintaansa sillä, että he haluavat suojata sekä itseään että muita koronavirukselta.

Luottokortti on paras maksutapa verkko-ostoksiin, sillä saat kuluttajasuojalain tuoman lisäturvan mahdollisten ongelmien varalle. Jos luottokortilla maksamaasi ostosta ei toimiteta, saat väärän tuotteen tai tuote on rikkoutunut kuljetuksen aikana etkä saa tilannetta ratkaistua myyjän kanssa, voit kääntyä pankkisi puoleen avun saamiseksi.

Lentoliput kannattaa maksaa luottokortilla, sillä saat silloin turvaa esimerkiksi lentoyhtiön konkurssin varalta. Suoraan pankkitililtä maksettaessa lentoja ei välttämättä korvata.

Verkkokaupoissa kortilla maksaminen on turvallista vahvan tunnistautumisen ansiosta. Nordean asiakkailta vahva tunnistautuminen onnistuu Tunnuslukusovelluksen tai -laitteen avulla. 

Nordea Gold -kortin verkkomaksamisen voi kytkeä helposti päälle ja pois päältä verkko- ja mobiilipankissa. Pitämällä verkkomaksamisen pois päältä, kun et tee verkko-ostoksia, saat lisäturvaa verkko-ostoksiin. 

5 vinkkiä Nordea Gold -kortin ominaisuuksien hyödyntämiseen verkko-ostoksissa

  1. Maksa verkko-ostokset luottokortin luotto-ominaisuudella, niin saat kuluttajasuojalain takaaman lisäturvan ostoksillesi.
  2. Osta lentoliput ja majoitukset aina luottokortin luotto-ominaisuudella, niin saat turvaa esimerkiksi lentoyhtiön konkurssin varalta.
  3. Hyödynnä luottokortin 30 päivän koroton maksuaika, niin saat lisää joustavuutta talouteesi.
  4. Maksa isommat kodin hankinnat luottokortin luotto-ominaisuudella, niin saat samalla tuoteturvavakuutuksen hankinnoillesi.
  5. Maksa vähintään 75 % lomamatkoista luottokortin luotto-ominaisuudella, niin säästät rahaa saamalla kaupan päälle matkavakuutuksen.

Vertaa eri luottokortteja

Osta nyt, maksa myöhemmin – saat korotonta maksuaikaa ostoksillesi

Verkkokaupan vaivattomuus on tehnyt siitä houkuttelevan vaihtoehdon kivijalkakaupoille. Vaikka koronapandemia on vaikuttanut osaltaan verkko-ostamisen suosion kasvuun, suurin osa verkko-ostoksia lisänneistä aikoo jatkaa nettishoppailua tilanteen paranemisen jälkeen.

Kun yhä suurempi osa omista tuloista käytetään verkossa, maksaminen luottokortilla olisi hyvä ottaa oletukseksi ostoksia tehdessä. Moni meistä ei hyödynnä luottokortin kaikkia etuja velkaantumisen pelossa. 

Luottokortilla maksaessasi saat keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa ostoksillesi. Korko alkaa kertyä vasta luottokorttilaskun eräpäivän jälkeen, jos et maksa kaikkia laskutuskauden ostoksia kerralla.

Voit myös lisätä joustoa talouteesi hyödyntämällä kaksi lyhennysvapaata kuukautta, joita voi käyttää esimerkiksi joululahjaostosten, alennusmyyntien tai kesäloman jälkeen. Luottokortilla maksaminen on yleensä osamaksukauppaa järkevämpi tapa hallita omaa talouttaan. 

Ostokset on helpompaa ja usein myös halvempaa maksaa pois luottokorttilaskulla kuin osamaksusopimuksella, jossa tuotteen lopullinen hinta voi olla paljon korkeampi kuin kerralla maksettaessa. Ostamasi tuote siirtyy myös heti omistukseesi, kun taas osamaksussa myyjällä on usein omistusoikeus kaupan kohteeseen maksuerien maksamiseen saakka.

Tuoteturva-vakuutus antaa turvaa vahinkojen varalle jopa kotivakuutusta paremmin

Nordea Gold -luottokorttiin sisältyy automaattisesti ja veloituksetta Tuoteturva-vakuutus. Kun maksat ostoksesi kortin luotto-ominaisuudella, saat tuotteelle 180 päivän ajaksi Tuoteturva-vakuutuksen, joka korvaa sisällä säilytettävien tavaroiden (kuten television) äkillisen rikkoutumisen. 

Useimpiin kotivakuutuksiin kuuluu omavastuu, joka vähennetään korvaussummasta vahinkotilanteessa. Useimmissa kotivakuutuksissa omavastuu on noin 150 euroa.

Tuoteturvavakuutuksen alhainen omavastuu (50 euroa) päihittää useimpien kotivakuutusten omavastuun ja joissain tilanteissa voi olla järkevämpää hakea korvausta tuoteturvavakuutuksesta (edellyttäen, että ostos on maksettu luottokortin luotto-ominaisuudella.) Vahingon sattuessa on kuitenkin hyvä tarkistaa, minkä vakuutuksessa on sinun kannaltasi parhaimmat ehdot ja hakea korvaus tämän vakuutuksen kautta.

Esimerkkejä mahdollisista korvaustilanteista

Jaanan tilanne

Jaana on tilannut verkkokaupasta pyykinpesukoneen, joka ei koskaan saavu perille. Koska Jaana maksoi pesukoneen Nordea Gold -luottokortin luotto-ominaisuudella, hän voi reklamoida tapahtumasta meille ja pyytää rahojen palauttamista.

Lue lisää korttivakuutuksista

Simon tilanne

Simo hankkii uuden television kodinkoneliikkeestä. Hän kompastuu lasten lattialla lojuviin leluihin ja pudottaa vahingossa television lattialle. Koska Simo maksoi ostoksensa Nordea Gold -luottokortilla, vahinko korvataan Tuoteturva-vakuutuksesta.

Lue lisää korttivakuutuksista