Varallisuus 360 - suunnitelma nyt helposti myös verkossa

Varainhoidon lakimiehen kanssa tehtävässä Varallisuus 360 -suunnitelmassa pyörähdetään 360 astetta sinun ympäri – huomioidaan perhetilanteesi, varallisuutesi ja ennen kaikkea omat toiveesi ja mahdolliset huolenaiheesi. Voimme tehdä suunnitelman myös kätevässä verkkotapaamisessa. Varainhoidon lakimiehenä työskentelevä Anna Kulju Helsingin Senaatintorin Premium Banking -konttorista kertoo suunnittelusta tarkemmin.

Saat suositukset juridisista ja muista varainhoitoa hyödyttävistä ratkaisuista

Anna KuljuVarallisuus 360 on suunnitelma omaisuuden kasvattamiseksi, turvaamiseksi ja eteenpäin siirtämiseksi. Lakimies kartoittaa erilaisia mahdollisuuksia varallisuutesi hoidossa sekä myös mahdollisia riskejä, joihin voidaan varautua. Varallisuus 360 on olennainen osa Premium-asiakkaalle tarjottavaa varainhoidon palvelukokonaisuutta. 

Suunnitelma räätälöidään sinulle juuri sinun elämäntilanteeseesi ja varallisuuteesi sopivaksi. Suunnitelman avulla voidaan huomioida eri toimien juridisia vaikutuksia, varmistaa, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa ja huolehtia myös siitä, että tarvittavat toimenpiteet toteutetaan tavalla, josta ei aiheudu ylimääräisiä veroseuraamuksia. Ennakoivan juridisen suunnittelun avulla voidaan usein myös varmistaa, etteivät odottamattomat elämäntilanteet tuo mukanaan ikäviä yllätyksiä. 

Kätevä verkkotapaaminen

Varallisuus 360 -suunnitelma voidaan tehdä myös verkon välityksellä. Verkkotapaamista varten tarvitset vain verkkopankin ja pankkitunnukset – tunnuslukusovellus tuo vaivattomuutta tunnistautumiseen. Tapaamisen voit käydä haluamastasi paikasta, esimerkiksi kotoa, joten yhteisen ajan löytäminen on usein helpompaa kuin fyysistä kokousta järjestettäessä. 

Niin asiakkaamme kuin lakimiehet ovat pitäneet verkkotapaamista mukavana ja mutkattomana tapana hoitaa lakiasioita. Mitään erityistä teknistä osaamista verkkotapaamiseen ei tarvita, ja mahdollisiin teknisiin ongelmiin on aina saatu apua tapaamisen aikana saman tien. 

Lakimiehen kanssa käyty tapaaminen on ollut osalle asiakkaista ensimmäinen kerta, kun asioita on hoidettu pankin kanssa verkkotapaamisen avulla. Moni verkkotapaamisessa ollut asiakas on yllättynyt iloisesti siitä, miten helppoa asioiden hoitaminen on. Asioista keskusteleminen on tuntunut selkeältä, lakimiehet ovat olleet helposti lähestyttäviä ja tapaamisissa on ollut hyvin aikaa käydä asioita läpi. 

Suunnitelma tehdään kahden verkkotapaamisen aikana, joista ensimmäisessä kartoitetaan tarvittavat tiedot ja jälkimmäisessä käydään yhdessä läpi lakimiehen suositukset toimenpiteiksi. Lakimies laatii lisäksi laajan kirjallisen materiaalin, joka sisältää paljon tietoa perhejuridiikasta ja verotuksesta. Kirjallinen materiaali jää tapaamisen jälkeen sinulle, joten voit palata kertaamaan suunnitelmassa läpikäytyjä asioita myöhemminkin. Varallisuus 360-suunnitelman jälkeen voidaan vielä sopia lakimiehen kanssa tarvittavien asiakirjojen laatimisesta. 

Millaisia asioita käydään läpi Varallisuus 360 -suunnitelmissa? 

Tavallisia keskustelunaiheita ovat: millainen on puolison taloudellinen turva leskeksi jäätyä, kannattaisiko perintöä ohjata osittain esimerkiksi lapsenlapsille tai voisiko omaisuudesta lahjoittaakin osan jo elinaikana sen sijaan, että kaikki jää yhdellä kerralla perinnöksi. 

Testamentilla halutaan usein määrätä siitä, että testamentinsaajien aviopuolisoilla ei ole avio-oikeutta perintönä tulevaan omaisuuteen. Myös sijoitusvarallisuus huomioidaan suunnitelmassa, joten esimerkiksi säästöhenkivakuutusten edunsaajamääräykset tarkastetaan samalla, kun suunnitellaan testamenttimääräyksiä. Edunvalvontavaltakirjan laatiminen on monelle tarpeen ja yhdessä lakimiehen kanssa mietitään sitä, kenet halutaan valtuuttaa hoitamaan asioita, jos jonain päivänä ei niitä itse kykenekään hoitamaan. Lakimiehen kanssa suunnitellaan usein myös avioehtoja.

Lakimiehen luo tullaan usein hakemaan vastausta johonkin yksittäiseen kysymykseen, mutta kun keskustelua käydään laajemmin, huomataankin että on monia muitakin asioita, jotka voidaan laittaa saman tien kuntoon. Varallisuus 360 -suunnitelman tekeminen onkin hyvä tapa varmistaa se, että juridiset asiasi tulevat kokonaisuudessaan hyvin hoidettua!

Kysy lisätietoja Varallisuus 360:sta omalta varainhoitajaltasi 

Varallisuus 360 -suunnittelun varainhoidon lakimiehen kanssa voit varata omalta varainhoitajaltasi. Soita Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm*) tai lähetä viesti varainhoitajallesi verkkopankin postin välityksellä. Palvelu on maksullinen.

Varallisuus 360 -suunnitelman hinta on 180 EUR, sis alv 24 %. Suunnitelmassa ehdotetut ja toteutettaviksi sovitut toimenpiteet laskutetaan erikseen.