Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Avaa alaikäiselle lapsellesi tili ja palvelut verkossa

Lapsen pankkipalveluiden avaaminen Nordeassa on helppoa verkossa ilman huoltajien konttorissa käyntiä. Palvelu on oivallinen tapa avata käyttötili lapsen omaan käyttöön ja Etutili säästöjä varten. Lapsen pankkipalvelutarpeiden kasvaessa voit kätevästi tilata myös kortin ja verkkopankkipalvelut.

Nämä pankkipalvelut voit avata lapselle verkossa:

 • Käyttötili ja Nordea Electron -kortti 
  Hyvä tietää: Lapsen Nordea Electron -kortin tilaukseen verkossa sisältyy automaattisesti uuden käyttötilin avaus. Jos lapsella on jo entuudestaan käyttötili, johon haluat liittää uuden kortin, tilaa kortti soittamalla 24/7:ään. 
 • Etutili säästöille
 • Pankkitunnukset mobiili- ja verkkopankin käyttöön
  Hyvä tietää: E-tunniste, jolla lapsi (alle 15-vuotias) voi kirjautua kolmannen osapuolen palveluihin, kuten Kelan sivuille, täytyy aktivoida konttorissa. Jos alaikäinen vierailee konttorissa yksin, tarvitsee hän vanhemmilta valtakirjat. 15 vuotta täyttänyt voi saada pankkitunnuksiin e-tunnisteen ilman edunvalvojien lupaa silloin, kun hän on avannut tilin ja verkkopankkisopimuksen omia tuloja varten itse.

Huoltajat sopivat yhdessä alaikäisen lapsen tilin ja palveluiden avaamisesta. Lain mukaan hakemukseen tarvitaan molempien huoltajien hyväksyntä, ellei toisella vanhemmalla ole yksinhuoltajuutta. Vanhemmat sopivat keskenään, kenellä on käyttöoikeus tiliin. 

Varauduthan siihen, että palvelujen käyttöön saaminen kestää yli viikon. 

Näin avaat pankkipalvelut lapselle verkossa:

1. Kirjaudu sisään Nordean pankkitunnuksilla.

Hakemusta varten tarvitset: 

 • Vanhemman Suomessa myönnetty passi tai kuvallinen henkilökortti (huomaathan, että ajokortti ei kelpaa).
 • Lapsen Suomessa myönnetty passi tai henkilökortti (jos tilaat kortin tai avaat verkkopankkipalvelun).
 • Lapsen matkapuhelinnumeron (jos tilaat kortin tai avaat verkkopankkipalvelun).
 • Tarkastamme lapsen tiedot väestörekisterikeskuksesta, joten lapsen nimi tulee olla väestörekisterissä ennen palveluiden avausta verkossa.
 • Toisen huoltajan matkapuhelinnumero

2. Täytä lapsen tiedot ja valitse hänelle haluamasi pankkipalvelut.

3. Toinen huoltaja saa tekstiviestin ja käy hyväksymässä hakemuksen.

Toinen huoltaja tarvitsee:

 • Pankkitunnukset – ei tarvitse olla Nordean
 • Passin, kuvallisen henkilökortin tai ajokortin

Tämä vaihe jää pois, mikäli huoltajalla on yksinhuoltajuus.

3. Nordea käsittelee hakemuksen ja huoltajat saavat tekstiviestillä tiedon, kun palvelut on avattu.

4. Ota tunnuslukusovellus käyttöön kirjautumalla uudelleen "Palvelut lapselle verkossa" -palveluun ja seuraamalla ohjeita palvelussa.

Neuvoja vanhemmille

Palvelut lapselle verkossa -palvelulla avaat lapsellesi käyttötilin ja tilaat siihen kortin kätevästi verkossa. Palvelussa voit tilata lapsellesi myös pankkitunnukset verkkoasiointiin Nordean palveluissa, sekä säästämiseen Etutilin. Palveluille ei ole alaikärajaa vaan vanhemmat päättävät minkä ikäisenä lapsi on valmis käyttämään pankkipalveluita itsenäisesti ja he vastaavat alaikäisen lapsen palveluiden käytöstä.

Lapsen tiliin liitettävä kortti ja verkkopankkipalvelu ovat aina lapselle henkilökohtaiseen käyttöön. Näiden palveluiden avaus vaatii, että myös lapsella on virallinen henkilökortti tai passi.

Lapsen tilit on mahdollista liittää myös vanhempien verkkopankkipalveluun, jos lapselle ei haluta tilata omia henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Vaihtoehtoisesti lapsen tilitietojen katseluun voidaan tilata verkkopankin katseluoikeus, jolloin lapsi ei välttämättä tarvitse omia henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Erona on se, että pankkitunnuksilla voi tehdä myös maksuja verkko- ja mobiilipankissa, kun verkkopankin katseluoikeus -tunnuksella voi ainoastaan katsoa tilitapahtumia.   

Älypuhelin, tunnuslukusovellus ja mobiilipankki mahdollistavat lapselle sujuvan itsenäisen maksamisen ja tilitapahtumien seuraamisen. 

Vanhempien on hyvä huomata, että verkko- ja mobiilipankissa myös lapsi näkee hänelle mahdollisesti säästetyt rahastot ja osakesijoitukset. Alaikäinen lapsi ei kuitenkaan pysty tekemään itsenäisesti osto- tai myynti toimeksiantoja.

Asiakaspalvelumme Nordea 24/7 auttaa mielellään, jos sinulla on kysyttävää alaikäisten palveluista. Ota rohkeasti yhteyttä vaikkapa chatilla tai puhelimella.

Asiakkaan tunteminen – miksi pankki kysyy?

Pankilla on lakiin perustuva velvoite tunnistaa asiakkaansa. Tunteminen turvaa asiointisi ja estää väärinkäytökset. Kysymme Asiakkaaksi verkossa -palvelussa monenlaisia asioita, koska haluamme tuntea sinut ja ymmärtää elämäntilanteesi.

Lue lisää

Nordeassa hyväksyttävät henkilöllisyysasiakirjat

Pankilla on velvollisuus todentaa asiakkaan henkilöllisyys virallisesta ja ehjästä henkilöllisyystodistuksesta. Tämä koskee sekä nykyisiä että uusia asiakkaita.

Lue lisää

Tunnusluvut-sovelluksen käyttöönotto

Lataa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Sovellus on saatavilla iPhone ja Android puhelimille ja iPad:lle mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

Lue lisää