Toimi näin jos epäilet tulleesi huijatuksi

Jos sinun tai yrityksesi pankkitunnukset tai korttitiedot ovat joutuneet vääriin käsiin, sulje palvelut mahdollisimman pian soittamalla Sulkupalveluun +358 20 333Avautuu uuteen ikkunaan (pvm/mpm*). Sulkupalvelu palvelee ympäri vuorokauden.  Suosittelemme tallentamaan sulkupalvelun numeron puhelimeen.

Voit estää henkilökohtaisen maksukorttisi käytön tilapäisesti tai pysyvästi myös verkko- tai mobiilipankissa. Verkkopankissa estät kortin käytön kortin tiedoissa kohdassa Kortin sulkeminen ja mobiilipankissa kortin tiedoissa kohdassa Turvallisuus. 

Jos estät kortin käytön tilapäisesti, voit itse poistaa eston. Jos suljet kortin pysyvästi, et voi enää käyttää korttia. Saat automaattisesti uuden kortin suljetun tilalle 1-2 viikon kuluessa.

Kun turvaamistoimenpiteet on tehty, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme sinua palauttamaan pankkipalvelut käyttöösi ja ohjeistamme mahdollisen reklamaatioprosessin käynnistämisestä ja rikosilmoituksen tekemisestä.  

Huijatuksia joutuminen ei ole kenenkään oma valinta. Älä siis jää asian kanssa yksin vaan keskustele tapahtuneesta läheisen henkilön kanssa. Tarvittaessa keskusteluapua on saatavilla myös Rikosuhripäivystys RIKUn verkkosivuilta.Avautuu uuteen ikkunaan

Raportoi huijausyrityksestä

Voit välittää Nordean nimissä saamasi epäilyttävän viestin sähköpostilla osoitteeseen: raportointi@nordea.com. Sähköpostin voit lähettää eteenpäin ja tekstiviestin voit lähettää näyttökuvana.​

Nordean lähettämissä uutiskirjeissä emme koskaan pyydä sinulta pankkitunnuksia tai linkkaa sinua kirjautumaan verkko- tai mobiilipankkiisi. 

Erilaisia huijausmuotoja

Tehokkain tapa suojautua huijausyrityksiltä on oppia tunnistamaan ne. Tutustu eri huijaustapoihin, niin pysyt petostelijoita askeleen edellä.

Tutustu eri huijausmuotoihin

Seitsemän ajankohtaista neuvoa turvalliseen pankkiasiointiin

Noudattamalla seitsemää ajankohtaista neuvoamme varmistat pankkipalveluiden turvallisen käytön.

Ota vinkit käyttöön

Turvallisuus

Lue, miten voit suojautua huijauksilta ja miten toimia, jos jouduit huijatuksi.

Palaa takaisin turvallisuuden aloitussivulle