Blogi: Laajat muutostyöt IT-järjestelmissämme takaavat tulevaisuudessa entistäkin paremmat pankkipalvelut

Onpas ollut melkoinen viikko.

Eloranta Jani

Sunnuntaina 7. maaliskuuta toteutimme Nordeassa noin 150 henkilön voimin historiamme mittavimmat muutostyöt. Muun muassa kaksi vanhaa IT-konesalia siirrettiin kokonaan uuteen moderniin konesaliympäristöön Suomessa.

Jouduimme katkaisemaan muutostöiden ajaksi suurimman osan pankkipalveluistamme. Tiedotimme palvelukatkon aiheuttamista häiriöistä palveluissamme mahdollisimman laajasti ja hyvissä ajoin niin asiakkaillemme, medialle kuin yhteistyökumppaneillemmekin. Lisäksi teimme poikkeusjärjestelyjä, jotta asiakkaiden kortit toimivat kaupoissa maksuvälineinä palvelukatkon aikana.

Vaikka suurin osa arjen pankkipalveluista saatiin takaisin käyttöön maanantaina aamupäivän aikana, muutosten laajuuden vuoksi osassa palveluita ilmeni puutteita vielä ennalta ilmoitetun ajankohdan jälkeen. 

Nämä viiveet ovat ymmärrettävästi aiheuttanut monille asiakkaillemme ylimääräistä vaivaa, mielipahaa ja osalle myös välillistä tai välitöntä vahinkoa. Korvaamme mahdolliset taloudelliset menetykset ja vahingot tapauskohtaisen harkinnan perusteella ja tulemme käsittelemään jokaisen vahingonkorvaushakemuksen huolellisesti.

Olen äärimmäisen pahoillani palvelukatkon pitkittymisestä ja pyydän vilpittömästi asiakkailtamme anteeksi, että osassa palveluistamme ilmeni puutteita vielä ennalta ilmoitetun ajankohdan jälkeen.

Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme kärsivällisyydestä. Kiitos myös henkilöstöllemme, joka on tässä haastavassa tilanteessa tehnyt kaikkensa muutostöiden kuntoon laittamisessa.

Nyt kun suurimmat muutostyöt IT-järjestelmissämme on tehty, ei näin laajoja palvelukatkoja pitäisi olla Nordeassa tulevaisuudessa tiedossa. Uudet, modernit IT-järjestelmät mahdollistavat asiakkaillemme tulevaisuudessa entistäkin nopeammat, vakaammat ja paremmat palvelut.

Me Nordeassa tulemme jatkossakin tekemään kaikkemme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme markkinoiden nykyaikaisimpia ja turvallisimpia pankkipalveluja.

Terveisin

Jani Eloranta

Suomen henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja