Säännöllinen säästäminen kannattaa monesta syystä

  • Varaudut elämän yllättäviin tilanteisiin ja menoihin
  • Säästöjen avulla voit toteuttaa haaveitasi ja tehdä isompia hankintoja
  • Pitkäaikainen säästäminen ja sijoittaminen lisäävät varallisuuttasi
  • Pitkällä tähtäimellä säästäminen on myös hyvä tapa varautua tulevaisuuteen.

Jokaisella olisi hyvä olla säästöjä yllättävien menojen varalta, esimerkiksi parin kuukauden menojen verran. Voit itse päättää, pidätkö säästöt käteisenä tai tilillä vai tavoitteletko tilikorkoa parempaa tuottoa. Voit sijoittaa säästöjäsi esimerkiksi hajautettuun sijoitusrahastoon, jonka saa helposti muutettua rahaksi.

Anna kympeille mahdollisuus kasvaa

Säännöllisen kuukausisäästämisen voi aloittaa jo kympillä kuussa.

Mieti, paljonko sinulla on sellaisia varoja, joita et tarvitse kuukausittaisiin pakollisiin menoihin, ja jotka pystyt sijoittamaan pidemmäksi ajaksi.

Tilisäästäminen on hyvä alku, mutta kannattaa harkita myös sijoittamista sellaisiin kohteisiin, joilla voi tavoitella myös tilikorkoa parempaa tuottoa. Nordean rahastoissa voit aloittaa kuukausisäästämisen jo 10 eurolla. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan. Rahastosijoituksen saat muutettua rahaksi lunastushetken arvoon parissa päivässä heti, kun tarvitset.

Teet säästösopimuksen helposti mobiili- tai verkkopankissa. Nordean digitaalinen sijoitusneuvoja Nora auttaa löytämään parhaiten sinulle sopivan tavan säästää. Nora määrittää sijoitusprofiilisi ja suosittelee sinulle sopivaa sijoitusrahastoa. Jos et vielä ole Nordean asiakas, Nora neuvoo, mitä tehdä. 

Hyödynnä korkoa korolle -ilmiö

Korkoa korolle -ilmiössä on kyse siitä, että alkuperäisen säästösumman lisäksi myös säästöjesi korot kasvavat korkoa. Jos säästät esimerkiksi 100 euroa ja oletuksena on 5 prosentin vuosituotto, saat säästöillesi 5 prosentin koron vuodessa. Ensimmäisen vuoden jälkeen sinulla on yhteensä 105 euroa. Toisena vuonna saatkin 5 prosentin koron 105 eurolle, joten kasassa on jo 110,25 euroa. Ja niin edelleen ja niin edelleen.

Mitä enemmän korkoa korolle -vuosia tulee, sitä enemmän säästöt karttuvat ikään kuin itsekseen, vaikka lisäsijoituksia ei tehtäisikään. Tämän vuoksi kannattaa aloittaa säästäminen mahdollisimman varhain.

Vinkki! Kokeile Ylen sijoituslaskuriaAvautuu uuteen ikkunaan ja testaa kuinka korkoa korolle -ilmiö toimii.