Haluatko asua ja elää energiatehokkaasti?​

Päivittäiset valinnat arjessa yhdistettynä kiinteistön hyvään ylläpitoon luovat perustan energiatehokkaalle elämälle. Kodin energiaremonteilla voit keventää hiilijalanjälkeäsi, vähentää asumiskustannuksiasi sekä parantaa asumismukavuuttasi.

Pienilläkin valinnoilla on merkitystä

Yksittäiset teot arjessa voivat ehkä tuntua pieniltä, mutta pienilläkin teoilla on merkitystä. Mitä useampi meistä nipistää turhasta kulutuksesta tai päätyy asumisessaan energiatehokkaisiin ratkaisuihin, sitä enemmän vaikutamme yhdessä.​ 

Energiatodistus

Energiatodistus on rakennuksen energiatehokkuutta kuvaava virallinen asiakirja. Energiatodistus helpottaa rakennusten energiatehokkuuden vertailua myynti- ja vuokraustilanteessa. 

Rakennuksen omistajan on hankittava energiatodistus, kun uudelle rakennukselle haetaan rakennuslupaa. Todistus on oltava myös silloin, kun rakennus tai sen osa myydään tai vuokrataan. 

Rakennuksen energialuokitus tulee ilmoittaa myös myynti- ja vuokrausilmoituksissa. Lue lisää EnergiatodistuksestaAvautuu uuteen ikkunaan.  

Näin parannat energiatehokkuutta arjessa:

  • Alenna huonelämpötilaa 
  • Sammuta sähkölaitteet, joita et käytä 
  • Vähennä autoilua eteenkin lyhyillä matkoilla 
  • Käytä sähkösaunaa vain rajallisen ajan ja maltillisella lämmöllä 
  • Vähennä lämpimän veden kulutusta 
  • Käytä ilmalämpöpumppua 
  • Hyödynnä tulisijaa  
Mökki saaristossa

Joka toisen suomalaisen tulevaisuuden kodin toiveisiin kuuluu ekologinen lämmitysmuoto ja energiatehokas rakennustapa.

Nordean kyselytutkimus, joulukuu 2021

Lainaa kiinteistön energiaremonttiin

Energiatehokkuutta parantava remontti on kannattava sijoitus. Kiinteistön arvo kasvaa kun energiaa säästävä remontti alentaa korjausvelkaa sekä käyttökuluja.

Lue lisää kiinteistön energiaremontista

Millaisia energiatehokkuutta parantavia remontteja taloyhtiöt voivat tehdä?

Taloyhtiön energiaremontti säästää kustannuksia ja kasvattaa taloyhtiön arvoa, pienentää vastiketta ja näin säästää taloyhtiön osakkeiden varoja.

Lue lisää taloyhtiön energiaremontista

Viisi keinoa tehokkaaseen omakotitalon energiaremonttiin

Asumiskustannukset ovat suomalaisten omakotiasujien suurimpia kulueriä. Omakotitalon energiaremontilla voit vähentää merkittävästi asumiskustannuksia.

Lue lisää omakotitalon enegiaremontista