Pankkipalveluiden avaaminen lapselle

Maksukortin hankkiminen lapselle tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun lapsi alkaa tehdä ostoksia itsenäisesti. Kun lapsen pankkikorttiin on liitetty erillinen käyttötili, huoltajat voivat näppärästi siirtää tarvittavan summan korttitilille oman verkko- tai mobiilipankkinsa kautta.

Hankkimalla pankkitunnukset alaikäiselle, lapsi voi itse seurata tilin saldoa kätevästi mobiilipankin kautta. Huoltajat päättävät mitä tilejä lapsi näkee verkkopalvelussa ja saako hän tehdä itse tilisiirtoja.

Lapsi voi käyttää digitaalisen maksamisen palveluita huoltajien päätösten mukaisesti. Apple Pay ja Google Pay mahdollistavat maksamisen puhelimella, ja Siirto-sovelluksella raha siirtyy kätevästi puhelinnumeron perusteella. Digitaalisten palveluiden käyttöönotto onnistuu, kun lapsella on verkkopankkitunnukset.

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle on tänään! Kun aloitat varhain ja laitat rahaa säästöön säännöllisesti, lapselle voi aikuisikään mennessä kertyä isotkin säästöt. Pitkällä ajalla pienistäkin summista koostuu iso potti, ja pitkäjänteinen säästäjä saa myös korkoa korolle. 

Lue lisää lapselle säästämisestä

Maksukortti lapselle

Nordea Debit on turvallinen maksukortti lapselle, sillä tilin kate tarkistetaan aina ostohetkellä. Lisäksi huoltajat määrittelevät kortille vuorokausikohtaiset nosto- ja ostorajat, sekä maarajauksen. Huoltajat päättävät myös, voiko lapsen maksukortilla maksaa verkossa. Asetuksia voidaan muuttaa lapsen mobiilipankissa tai Nordean asiakaspalvelussa.

Haettaessa Nordea Debit -korttia lapselle sisältyy verkkohakemukseen automaattisesti uuden käyttötilin avaus. Jos lapsella on jo entuudestaan käyttötili, johon haluat liittää uuden kortin, tilaa kortti soittamalla asiakaspalveluun.

Alaikäiselle voidaan myös tilata rinnakkaiskortti vanhemman luottokorttiin molempien vanhempien suostumuksella. Rinnakkaiskortti voidaan tilata 15 vuotta täyttäneelle alaikäiselle, jos hänellä on oma tili ja hän asuu pääkortinhaltijan kanssa samassa taloudessa. Hakemuksen voi tehdä soittamalla Nordean asiakaspalvelunumeroon 0200 3000. 

Lue lisää pankkikortista lapselle tai nuorelle

Pankkitunnukset ja e-tunniste alaikäiselle

Huoltaja tai huoltajat yhdessä arvioivat, milloin alaikäinen on valmis käyttämään itsenäisesti pankkitunnuksia. Pankkitunnuksilla alaikäinen pääsee kirjautumaan Nordean verkko- ja mobiilipankkiin, jossa hän näkee omat henkilökohtaiset pankkipalvelunsa.

Alaikäinen saa pankkitunnukset käyttöönsä, kun huoltajat ovat antaneet suostumuksensa verkkopankkisopimuksen tekemiseen. Verkkopankkisopimus voidaan tehdä verkossa tai Nordean asiakaspalvelussa, kun huoltajat ovat hyväksyneet sopimuksen omilla pankkitunnuksillaan tunnistautuneina. 

Verkkopankkisopimukseen on mahdollista lisätä myös e-tunniste alaikäiselle. E-tunniste on vahva sähköinen tunniste, jolla voi tunnistautua muiden palveluntarjoajien verkkopalveluihin – esimerkiksi Opintopolkuun ja Kelaan. Kun lapsi saa oman e-tunnisteen, se on henkilökohtainen ja tarkoitettu vain hänen käyttöönsä.

Nordealla e-tunnisteen voi aktivoida lapselle 10-vuotiaasta eteenpäin. On kuitenkin hyvä huomata, että yleensä vasta noin 12-vuotiaalla voi olla tarve asioida julkisissa palveluissa, jotka vaativat e-tunnisteella kirjautumista.

Huoltajilta tarvitaan suostumus, että e-tunnisteen saa myöntää alaikäiselle. Jos alaikäisellä on vain yksi huoltaja, riittää suostumus vain häneltä.

E-tunniste aktivoidaan aina konttorissa, jonne voi varata ajan soittamalla Nordea Asiakaspalveluun. Kun alaikäinen saapuu konttoriin, hänellä tulee olla mukana voimassaoleva passi tai henkilökortti sekä huoltajien suostumukset kunnossa. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa etukäteen soittamalla Nordea Asiakaspalveluun tai lähettämällä valtakirjan Nordea OmaPostin kautta. Jos huoltaja tulee lapsen mukana konttoriin, hän voi antaa suostumuksensa myös paikan päällä ja tuoda mukana valtakirjan toiselta huoltajalta. Tämän valtakirjan voi laatia itse ja siinä on tärkeä yksilöidä, kuka valtuuttaa kenet ja mitä valtuutus koskee.

Helpot ja turvalliset pankkipalvelut lapselle

Maksukortti

Digitaaliset päivittäispalvelut

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapselle säästäminen

Omalle lapsellesi voit alkaa säästää milloin vain! Tutustu eri tapoihin säästää lapselle ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen – asiantuntijamme auttaa sinut alkuun.

Lue lisää lapselle säästämisestä

15-vuotiaan nuoren palvelut

15-vuotias voi avata itselleen peruspankkipalveluita. Lisäksi ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista