Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut

Nordeassa avaat vaivattomasti alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut, joiden avulla perheen nuorimmat hoitavat omat raha-asiansa helposti ja turvallisesti.

Pankkipalveluiden avaaminen lapselle

Pankkikortin hankkiminen lapselle tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun lapsi alkaa tehdä ostoksia itsenäisesti. Kun lapsen pankkikorttiin on liitetty erillinen käyttötili, huoltajat voivat näppärästi siirtää tarvittavan summan korttitilille oman verkko- tai mobiilipankkinsa kautta.

Jos lapselle avataan omat pankkitunnukset, hän voi itse seurata tilin saldoa kätevästi mobiilipankin kautta. Huoltajat päättävät mitä tilejä lapsi näkee verkkopalvelussa ja saako hän tehdä itse tilisiirtoja.

Lapsi voi käyttää digitaalisen maksamisen palveluita huoltajien päätösten mukaisesti. Apple Pay ja Google Pay mahdollistavat maksamisen puhelimella ja Siirto-sovelluksella raha siirtyy kätevästi puhelinnumeron perusteella. Digitaalisten palveluiden käyttöönotto onnistuu, kun lapsella on verkkopankkitunnukset.

Pankkikortti lapselle

Nordea Electron on turvallinen pankkikortti lapselle, sillä tilin kate tarkistetaan aina ostohetkellä. Lisäksi huoltajat määrittelevät kortille vuorokausikohtaiset nosto- ja ostorajat sekä maarajauksen. Huoltajat päättävät myös, voiko lapsen pankkikortilla maksaa verkossa. Asetuksia voidaan muuttaa Nordea 24/7:ssä.

Haettaessa Nordea Electron -pankkikorttia lapselle, sisältyy verkkohakemukseen automaattisesti uuden käyttötilin avaus. Jos lapsella on jo entuudestaan käyttötili, johon haluat liittää uuden kortin, tilaa kortti soittamalla 24/7:ään. Alaikäiselle voidaan myös tilata rinnakkaiskortti vanhemman luottokorttiin molempien vanhempien suostumuksella. Rinnakkaiskortti voidaan tilata 15 vuotta täyttäneelle alaikäiselle, jos hänellä on oma tili ja hän asuu pääkortinhaltijan kanssa samassa taloudessa.

Jos alaikäisellä on pankkitunnukset, hakemuksen voi tehdä soittamalla Nordea 24/7:ään numeroon 0200 3000. Jos alaikäisellä ei ole pankkitunnuksia, tilaus onnistuu konttorissa.

E-tunniste ja verkkopankki alaikäiselle

Alaikäiselle voidaan avata verkkopankkisopimus huoltajien suostumuksella. Verkkopankkisopimus voidaan avata verkossa tai Nordea 24/7:ssä, kun huoltajat ovat hyväksyneet sopimuksen omilla pankkitunnuksillaan tunnistautuneina. Verkkopankin käyttöönotto onnistuu myös konttorissa. Yksin asioidessaan huoltaja tarvitsee mahdolliselta toiselta huoltajalta valtakirjan. Myös lapsen pitää olla konttorissa mukana, sillä pankkitunnukset luovutetaan aina henkilökohtaisesti tunnisteen haltijalle.

E-tunnisteen avulla lapsi voi tunnistautua muiden palveluntarjoajien verkkopalveluihin, esimerkiksi Opintopolkuun ja Kelaan, ja tehdä verkkomaksuja. E-tunniste lisätään aina konttorissa. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa e-tunnisteen lisäämiseksi Nordea 24/7:ssä.

Sekä lapsi itse että hänen huoltajansa vastaavat lapsen kortin, pin-koodin ja verkkopankkitunnusten huolellisesta säilyttämisestä. Lapselle hankitut palvelut ovat henkilökohtaisia, eivätkä muut saa käyttää niitä.

Helpot ja turvalliset maksamisen palvelut lapselle

Nordea Electron on lapsen ensimmäinen maksukortti.

Mobiili- ja verkkopankista lapsi voi seurata tilinsä saldoa.

Apple Paylla ja Google Paylla lapsi maksaa kännykällä.

Nordea Walletin avulla lapsi voi seurata tilinsä saldoa ja tehtyjä ostoksia.

Siirto-sovelluksella lapsi voi siirtää pikkusummia kavereille.

Pankkitunnusten, e-tunnisteen ja tunnuslukusovelluksen avulla lapsi voi maksaa verkossa ja tunnistautua muiden palveluntarjoajien verkkopalveluihin, esimerkiksi Opintopolkuun ja OmaKantaan.

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapselle säästäminen

Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienilläkin summilla pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Lue lisää lapselle säästämisestä

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista