Kids working with the project.

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut

Pankkipalveluiden avaaminen alaikäiselle hoituu Nordeassa vaivattomasti huoltajien suostumuksella. Päivittäisten pankkipalveluden avulla perheen nuorimmat hoitavat omat raha-asiansa helposti ja turvallisesti.

Pankkipalveluiden avaaminen lapselle

Maksukortin hankkiminen lapselle tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun lapsi alkaa tehdä ostoksia itsenäisesti. Kun lapsen pankkikorttiin on liitetty erillinen käyttötili, huoltajat voivat näppärästi siirtää tarvittavan summan korttitilille oman verkko- tai mobiilipankkinsa kautta.

Hankkimalla pankkitunnukset alaikäiselle, lapsi voi itse seurata tilin saldoa kätevästi mobiilipankin kautta. Huoltajat päättävät mitä tilejä lapsi näkee verkkopalvelussa ja saako hän tehdä itse tilisiirtoja.

Lapsi voi käyttää digitaalisen maksamisen palveluita huoltajien päätösten mukaisesti. Apple Pay ja Google Pay mahdollistavat maksamisen puhelimella, ja Siirto-sovelluksella raha siirtyy kätevästi puhelinnumeron perusteella. Digitaalisten palveluiden käyttöönotto onnistuu, kun lapsella on verkkopankkitunnukset.

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle on tänään! Kun aloitat varhain ja laitat rahaa säästöön säännöllisesti, lapselle voi aikuisikään mennessä kertyä isotkin säästöt. Pitkällä ajalla pienistäkin summista koostuu iso potti, ja pitkäjänteinen säästäjä saa myös korkoa korolle. 

Lue lisää lapselle säästämisestä

Maksukortti lapselle

Nordea Debit on turvallinen maksukortti lapselle, sillä tilin kate tarkistetaan aina ostohetkellä. Lisäksi huoltajat määrittelevät kortille vuorokausikohtaiset nosto- ja ostorajat, sekä maarajauksen. Huoltajat päättävät myös, voiko lapsen maksukortilla maksaa verkossa. Asetuksia voidaan muuttaa lapsen mobiilipankissa tai Nordean asiakaspalvelussa.

Haettaessa Nordea Debit -korttia lapselle, sisältyy verkkohakemukseen automaattisesti uuden käyttötilin avaus. Jos lapsella on jo entuudestaan käyttötili, johon haluat liittää uuden kortin, tilaa kortti soittamalla asiakaspalveluun.

Alaikäiselle voidaan myös tilata rinnakkaiskortti vanhemman luottokorttiin molempien vanhempien suostumuksella. Rinnakkaiskortti voidaan tilata 15 vuotta täyttäneelle alaikäiselle, jos hänellä on oma tili ja hän asuu pääkortinhaltijan kanssa samassa taloudessa. Hakemuksen voi tehdä soittamalla Nordean asiakaspalvelunumeroon 0200 3000. 

Pankkitunnukset ja e-tunniste alaikäiselle

Alaikäiselle voidaan avata verkkopankkisopimus huoltajien suostumuksella. Verkkopankkisopimus voidaan avata verkossa tai Nordean asiakaspalvelussa, kun huoltajat ovat hyväksyneet sopimuksen omilla pankkitunnuksillaan tunnistautuneina. 

E-tunnisteen avulla lapsi voi tunnistautua muiden palveluntarjoajien verkkopalveluihin, esimerkiksi Opintopolkuun ja Kelaan, ja tehdä verkkomaksuja. E-tunniste lisätään aina konttorissa. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa e-tunnisteen lisäämiseksi Nordean asiakaspalvelussa.

Lapsi ja vanhemmat vastaavat lapsen kortin, pin-koodin ja verkkopankkitunnusten huolellisesta säilyttämisestä. Lapselle hankitut palvelut ovat henkilökohtaisia, eivätkä muut saa käyttää niitä.

Helpot ja turvalliset pankkipalvelut lapselle

Maksukortti

Digitaaliset päivittäispalvelut

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapselle säästäminen

Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienilläkin summilla pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Lue lisää lapselle säästämisestä

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista