Sijoitusneuvojan vinkit aloittamiseen

”Hei, haluaisin aloittaa säästämisen. Mitä vaihtoehtoja teillä on?”

Tätä asiakkaamme usein kysyvät. On helppo vastata, että säästäminen tai sijoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Elämme aikaa, jolloin kaikki tieto on vain pyyhkäisyn päässä, niin myös sijoittaminen ja sen kohteet. Tämä on lisännyt uusien ja vanhojen sijoittajien tietoisuutta ja samalla laajentanut tuotevalikoimaa. Jokaiselle löytyy se itselle sopiva tuote. 

Meillä Nordeassa säästämisen aloittaminen on entistä helpompaa. Pääset rahastosijoittajaksi vain 7 minuutissa (tai jopa alle). Voit itse valita digipolun, jonka kautta haluat rahastosijoittajaksi, joko Noran tai Rahastovalitsimen avulla.

Nora on Nordean oma digitaalinen sijoitusneuvoja, joka neuvoo sinut alkuun rahastosijoittamisessa. Nora kartoittaa tavoitteesi ja riskinsietokykysi, ja niiden avulla se tekee juuri sinulle sopivan suosituksen. 

Mikäli haluat vielä nopeamman tien rahastosijoittajaksi etkä välttämättä halua vastata sijoitusprofiilikysymyksiin, voit valita Rahastovalitsimen. Rahastovalitsin auttaa sinua itse räätälöimään itsellesi sopivimman salkun. Laajan rahastotarjontamme ansiosta pääset helpommin ja lähemmäksi omia tavoitteitasi kuin ennen, ja tätä kannattaa hyödyntää.

Tee ensin itsellesi pieni kysely

Sijoittajan paras ystävä on aika, joten aloita heti. Pääset rahastosäästäjäksi jo 10 eurolla kuussa. Et tarvitse maltaita, jotta pääset vaurastumaan. Voit aloittaa pienellä summalla ja tavoitella suurempia matkan varrella. Kaikki Nordean omat rahastot löydät Rahastot Nyt -sivulta. Siellä voit vertailla kaikkia rahastoja keskenään ja näet jokaisen rahaston tarkat tiedot ja sijoituskohteet.

Tässä muutamia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon ja vastata itsellesi ennen kuin ryhdyt rahastosijoittajaksi:

  • Miksi säästän? Mikä sai minut miettimään säästämistä? Säästätkö 3 vuoden päästä olevaa hankintaa varten vai 15 vuoden päähän matkataksesi silloin maailman ympäri? Tavoitteesi ja aikavälisi vaikuttavat siihen, mikä on sinulle sopivin tuote. Tämän löytämisessä Nora auttaa hienosti.
  • Kuinka kauan olen valmis säästämään? Ajallisesti hajautettu säästäminen on todistetusti vähemmän riskisempi ja samoja tuottoja tuova tapa kuin kertasijoituksen tekeminen. Korkoa korolle -vaikutus pääsee kukoistamaan, kun rahaston antaa hengittää mahdollisimman pitkään. Tilien korko jää tuotoissa auttamatta kakkossijalle. 
  • Minkälaisen tuoton ja riskin haluan säästöilleni? Tämä kertoo sinulle, minkälainen rahasto sinulle sopii. Jos haluat turvata pääoman arvon, sinulle sopii parhaiten maltillinen rahasto, jonka tuotto-odotus on matala. Jos taas haet korkeampaa tuottoa, sinulle sopii paremmin tuottohakuisempi rahasto. Muista kuitenkin, että riski ja tuotto kulkevat käsi kädessä.
  • Mikä on minulle sopiva määrä säästää ja sijoittaa? On hyvä pitää tilillä parin kolmen kuukauden menojen verran varakassana. Loput kannattaa säästää rahastoon kuukausisäästöinä. Voit säästää eri tavoilla – kuukausittain, kertasijoituksina tai molemmilla tavoilla yhtä aikaa.

Aloita heti ja seuraa säästöjesi kehitystä mobiilipankissa

Kun olet vastannut itsellesi näihin kysymyksiin, on rahastosijoittamisen aika. Vastausten löytäminen helpottaa todella paljon omaa päätöksentekoasi, mutta myös neuvojaa, joka auttaa sinua tässä prosessissa, jos niin haluat. 

Omia sijoituksia pääset seuraamaan kaikkialla missä ikinä oletkin. Mobiilipankin kautta näet omien sijoituksiesi arvonmuutokset hetkessä. Tarvittaessa pääset myös hallinnoimaan niitä, joten et ikinä joudu ihmettelemään, miten säästöilläsi menee. 

Jos kiinnostuit säästämisestä ja sijoittamisesta, älä jää odottamaan, vaan toimi heti. Noran tai Rahastovalitsimen avulla pääset alkuun nopeasti ja pienellä summalla. 

Kirjoittaja Stefan Beatovic on kokenut sijoitusneuvoja Nordeassa, kuukausisäästäjä itsekin.

Sijoitusneuvoja
Stefan Beatovic

Sijoitusneuvojan vinkit helppoon digisijoittamiseen - Stefan Beatovic

Sijoitusneuvoja Stefan Beatovic avaa blogikirjoituksessaan digitaalisen sijoittamisen polkuja ja sen etuja.

Nopea startti sijoittamiseen

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora opastaa sinut säännöllisen säästämisen alkuun askel askeleelta 7 minuutissa.

Aloita heti Noran avulla

Kokeile Rahastovalitsinta

Rahastovalitsin auttaa sinua rakentamaan riskiprofiiliisi sopivan hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla.

Kokeile Rahastovalitsinta

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.